İsviçre'ye nasıl taşınılır?

Neden herkes umutsuz bir şekilde konuşuyor? Yardım edecek kimse yok mu?
Neredeyse hiç bir ülkede "Ben burada yaşayacam" diyip yaşayamazsın. Sana vize veriyorlar her vize bittiğinde o vizeyi yeniletmen lazım hele bir kabul edilmesin direk oradaki düzenini arkanda bırakıp taşınman gerekir. Vatandaşlık almak ise zor. Bazı ülkeler hiç vermiyor. Bazı ülkeler paranı alıp üstüne bekletiyor ve reddedebiliyor. Sen reşit olana kadar Türkiye daha iyi bir hal alabilir. Yukarda yazdığım gibi zengin değil isen hiç bir yer sana göre olmaz. Mesela Türkiye'de zengin olan adam gayet iyi hayat yaşıyor. Zengin isen Türkiye gayet güzel bir yer mesela. Yani sen yatırım yapmaya bak. Elin adamının ülkesine hayran kalmaya değil.

Neredeyse hiçbir ülkede "Ben burada yaşayacağım" deyip yaşayamazsın. Sana vize veriyorlar her vize bittiğinde o vizeyi yeniletmen lazım hele bir kabul edilmesin direk oradaki düzenini arkanda bırakıp taşınman gerekir. Vatandaşlık almak ise zor. Bazı ülkeler hiç vermiyor. Bazı ülkeler paranı alıp üstüne bekletiyor ve reddedebiliyor. Sen reşit olana kadar Türkiye daha iyi bir hal alabilir. Yukarıda yazdığım gibi zengin değil isen hiçbir yer sana göre olmaz. Mesela Türkiye'de zengin olan adam gayet iyi hayat yaşıyor. Zengin isen Türkiye gayet güzel bir yer mesela. Yani sen yatırım yapmaya bak. Elin adamının ülkesine hayran kalmaya değil.

Türkiye'de bir şeyler değişirse, gitmem.

Neden herkes umutsuz bir şekilde konuşuyor? Yardım edecek kimse yok mu?

Ben öyle ahım şahım bir hayat istemiyorum, sadece orada yaşamak istiyorum.

Umutsuz değiliz. Sana yardım etmeye çalışıyoruz. İsviçre de yaşama hayallerini gayet iyi anlıyorum ama İsviçre de doğmadığın sürece İsviçre de yaşamak mantıklı değil. Ekonomik durum olarak bakıyorsan Türkiye'den farkı yok. Mesela Almanya demişsin. Almanya gayet yaşanacak bir ülke. Gidebilirsen ne mutlu, ama İsviçre'ye gitmek mantıklı değil.

Umutsuz değiliz. Sana yardım etmeye çalışıyoruz. İsviçre de yaşama hayallerini gayet iyi anlıyorum ama İsviçre de doğmadığın sürece İsviçre de yaşamak mantıklı değil. Ekonomik durum olarak bakıyorsan Türkiye'den farkı yok. Mesela Almanya demişsin. Almanya gayet yaşanacak bir ülke. Gidebilirsen ne mutlu, ama İsviçre'ye gitmek mantıklı değil.

Tamam.

Tamam o zaman, Almanya'yı düşünürüm bir de. Daha çok yıl var.

Tamam.

Tamam o zaman, Almanya'yı düşünürüm bir de. Daha çok yıl var.

Aynen öyle. Zaten ben sana Türkiye de yaşa demiyorum. Türkiye bence de yaşanabilecek bir ülke değil, imkanın varsa bir önce git. Zaman geçtikçe kararların netleşecek daha çok bilgi sahibi olacaksın. İşte o zaman zaten nereye gideceğini emin bir şekilde sende biliyor olacaksın.

Türkiye lak diye bir gecede değişmez. Yeni iktidar bile gelse 3-4 senesini alabilir iyi hale getirmek için. Diğer ülkeler Cyberpunk gibi yaşarken sen eski kafada kalmazsın merak etme. Teknoloji olarak hala diğer ülkelerle eşdeğeriz.

Ne 3 - 4 senesi? Aradan 20 yıl geçse, her şey Türkiye'ye göre gitse artık bu ülke zor ayaklanır. Hadi bir şekilde ayaklandı diyelim. Diğer ülkelerin bize karşı bakışı asla uzun süre boyunca değişmeyecek. Sadece ekonomik çıkar için iyi gibi görünenler olacak o kadar. Bugün Türkiye istenmeyen bir ülke.

Aynen öyle. Zaten ben sana Türkiye de yaşa demiyorum. Türkiye bence de yaşanabilecek bir ülke değil, imkanın varsa bir önce git. Zaman geçtikçe kararların netleşecek daha çok bilgi sahibi olacaksın. İşte o zaman zaten nereye gideceğini emin bir şekilde sende biliyor olacaksın.

Ne 3 - 4 senesi? Aradan 20 yıl geçse, her şey Türkiye'ye göre gitse artık bu ülke zor ayaklanır. Hadi bir şekilde ayaklandı diyelim. Diğer ülkelerin bize karşı bakışı asla uzun süre boyunca değişmeyecek. Sadece ekonomik çıkar için iyi gibi görünenler olacak o kadar. Bugün Türkiye istenmeyen bir ülke.

Yani diyorsun ki, Türkiye'den ayrılınabilir, ama gidilecek ülke İsviçre değil, Almanya olmalı.

Böyle düşünüyorsanız bizler nasıl kurtulacağız o zaman? Kendimizi matrixte kabul edip ölene kadar boyun mu eğeceğiz? 20 sene çok abartı bir süre. Ülkedeki zihniyetin çoğu Y kuşağı yüzünden. Z kuşağı böyle değil. Eğer adam gibi birisi gelirse düzelmemiz 5 senemizi almaz. Öbür türlü düzelmez diyorsanız ölene kadar işe bu sisteme boyun eğeceksiniz. Tuttuğunuz aletten yönetime sövmek de bir şeyleri değiştirmeyecek.

Böyle düşünüyorsanız bizler nasıl kurtulacağız o zaman? Kendimizi matrixte kabul edip ölene kadar boyun mu eğeceğiz? 20 sene çok abartı bir süre. Ülkedeki zihniyetin çoğu Y kuşağı yüzünden. Z kuşağı böyle değil. Eğer adam gibi birisi gelirse düzelmemiz 5 senemizi almaz. Öbür türlü düzelmez diyorsanız ölene kadar işe bu sisteme boyun eğeceksiniz. Tuttuğunuz aletten yönetime sövmek de bir şeyleri değiştirmeyecek.

Evet, bence her şey 5 senede düzelebilir. (belki)

Böyle düşünüyorsanız bizler nasıl kurtulacağız o zaman? Kendimizi matrixte kabul edip ölene kadar boyun mu eğeceğiz? 20 sene çok abartı bir süre. Ülkedeki zihniyetin çoğu y kuşağı yüzünden. Z kuşağı böyle değil. Eğer adam gibi birisi gelirse düzelmemiz 5 senemizi almaz. Öbür türlü düzelmez diyorsanız ölene kadar işe bu sisteme boyun eğeceksiniz. Tuttuğunuz aletten yönetime sövmek de bir şeyleri değiştirmeyecek.

Adam gibi bir olsa keşkede kurtarsa. Gerçi asıl sorun halk...
Kurtulduk bir şekilde diyelim, kıskanç, bencil halkı ne yapacaksın. Herkesin kendini mafya, değerli kişi sandığı bir yerde yaşıyoruz. Medeniyetten çok uzağız.

Yani diyorsun ki, Türkiye'den ayrılınabilir, ama gidilecek ülke İsviçre değil, Almanya olmalı.

Aynen öyle, sadece Almanya değil Almanya dışında farklı yaşanabilecek ülkelerde olabilir. Tabii benim gözümde gidebilir ve bir şekilde düzen kurabilirsen Almanya en iyi seçenektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı