O siteler satmıyor bireysel satış yapan arkadaşlar var. O hesaplar paylaşımlı oluyor yani bir hesabı 50-60 kişiye veriyorlar o şekilde oyunun 3-4 katından fazla kar yapıyorlar zaten.
korsan kullanmaktan hiçbir farkı yok o yüzden korsan oynamak daha mantıklı en azından boş yere para gitmemiş olur...
O siteler satmıyor bireysel satış yapan arkadaşlar var. O hesaplar paylaşımlı oluyor yani bir hesabı 50-60 kişiye veriyorlar o şekilde oyunun 3-4 katından fazla kar yapıyorlar zaten.
Korsan kullanmaktan hiçbir farkı yok o yüzden korsan oynamak daha mantıklı en azından boş yere para gitmemiş olur...
İşte bende onu soruyorum yani kendilerimi oyunu alıp yapıyor yoksa aracı bir siteden mi alıp stok yapıyor o kişiler.
Korsanla alakası yok. Steam'den alınmış orijinal oyuna sahip olan bir hesabı birden fazla kişiye kullandırtıyorlar. Korsan farklı konu.
Öyle ya da böyle yapımcıya gene zarar veriliyor?
Evet yapımcıya yine zarar var ama ben Steam'in buna izin verdiğini düşünüyorum. İsterse 1 gün 30 farklı IP'den girince hesap kilitleme, günde 10'dan fazla guard kodu alamama gibi çözümler getirebilir ama bunları geçtim adamlar Steam aile kütüphanesi gibi şeyler eklemeye devam ediyorlar. Ha bize çok yarayan birşey ama yapımcılara zararı var. Hatta Steam'e de zararı var. Sonuçta Steam her oyun satıldığında bir kısmını kendine alıyor fakat neden izin veriyor buna anlamış değilim bu tür hesaplar yabancı ülkelerde de bayağı ticareti dönüyor.İtemsatış gibi yerlerde kendileri alıyor aynı şekil bahsettiği gibi onlarca kişiye aynı hesabı veriyorlar. Offline modda olmadan oynanmıyor zaten.
Öyle ya da böyle yapımcıya gene zarar veriliyor?
Evet yapımcıya yine zarar var ama ben Steam'in buna izin verdiğini düşünüyorum. İsterse 1 gün 30 farklı IP'den girince hesap kilitleme, günde 10'dan fazla guard kodu alamama gibi çözümler getirebilir ama bunları geçtim adamlar Steam aile kütüphanesi gibi şeyler eklemeye devam ediyorlar. Ha bize çok yarayan birşey ama yapımcılara zararı var. Hatta Steam'e de zararı var. Sonuçta Steam her oyun satıldığında bir kısmını kendine alıyor fakat neden izin veriyor buna anlamış değilim bu tür hesaplar yabancı ülkelerde de bayağı ticareti dönüyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.