İtemsatış gibi sitelerde Steam hesaplarını nasıl ucuza satıyorlar?

STREA

Hectopat
Daha fazla  
Bunu nasıl yapıyorlar? Yani oyun 1K 2K küsur parası var 50 TL'ye satıyorlar. Nereden alıyorlar bilen var mı?

O siteler satmıyor bireysel satış yapan arkadaşlar var. O hesaplar paylaşımlı oluyor yani bir hesabı 50-60 kişiye veriyorlar o şekilde oyunun 3-4 katından fazla kar yapıyorlar zaten.

Korsan kullanmaktan hiçbir farkı yok o yüzden korsan oynamak daha mantıklı en azından boş yere para gitmemiş olur...

O siteler satmıyor bireysel satış yapan arkadaşlar var. O hesaplar paylaşımlı oluyor yani bir hesabı 50-60 kişiye veriyorlar o şekilde oyunun 3-4 katından fazla kar yapıyorlar zaten.

korsan kullanmaktan hiçbir farkı yok o yüzden korsan oynamak daha mantıklı en azından boş yere para gitmemiş olur...

İşte bende onu soruyorum yani kendilerimi oyunu alıp yapıyor yoksa aracı bir siteden mi alıp stok yapıyor o kişiler.

Korsan kullanmaktan hiçbir farkı yok o yüzden korsan oynamak daha mantıklı en azından boş yere para gitmemiş olur...

Korsanla alakası yok. Steam'den alınmış orijinal oyuna sahip olan bir hesabı birden fazla kişiye kullandırtıyorlar. Korsan farklı konu.

Büyük mağazalar genelde kendi cebinden para verip oyunu alıyor ve birsürü insana satıyor. Ortalıkta dolaşanan çalıntı hesapları da satanlar var. Eğer bir mağaza sattığı hesabın Guard kodunu veriyorsa çok büyük ihtimal çalıntı hesap satmıyor demektir.

İşte bende onu soruyorum yani kendilerimi oyunu alıp yapıyor yoksa aracı bir siteden mi alıp stok yapıyor o kişiler.

İtemsatış gibi yerlerde kendileri alıyor aynı şekil bahsettiği gibi onlarca kişiye aynı hesabı veriyorlar. Offline modda olmadan oynanmıyor zaten.

Korsanla alakası yok. Steam'den alınmış orijinal oyuna sahip olan bir hesabı birden fazla kişiye kullandırtıyorlar. Korsan farklı konu.

Öyle ya da böyle yapımcıya gene zarar veriliyor?

Korsan dediğimiz şey internete girip "RDR2 full Türkçe yamalı indir" yazıp hem oyunu hem de içindeki virusleri bedava elde etmek oluyor. RDR2 sahibi olan bir Steam hesabını 50 kisinin kullanması tabii ki yapimciya zarar verir de buradaki oyun korsan oyun değil yani orijinal.

Değişik bir sistemleri var. Oyunu alıp, aile paylaşımı ile paylaşıyorlar. TLOU 2'yi bu şekilde aldım kullandım. Alır almaz bir site üzerinden Steam bilgilerini iletti. Hesaba aynı anda kaç kişi giriyor belli değil, sürekli hesaptan atıyor veya girişte sorun yaşıyorsun. Bir şekilde Steam açığı kullanıyorlar.

İtemsatış gibi yerlerde kendileri alıyor aynı şekil bahsettiği gibi onlarca kişiye aynı hesabı veriyorlar. Offline modda olmadan oynanmıyor zaten.

Evet yapımcıya yine zarar var ama ben Steam'in buna izin verdiğini düşünüyorum. İsterse 1 gün 30 farklı IP'den girince hesap kilitleme, günde 10'dan fazla guard kodu alamama gibi çözümler getirebilir ama bunları geçtim adamlar Steam aile kütüphanesi gibi şeyler eklemeye devam ediyorlar. Ha bize çok yarayan birşey ama yapımcılara zararı var. Hatta Steam'e de zararı var. Sonuçta Steam her oyun satıldığında bir kısmını kendine alıyor fakat neden izin veriyor buna anlamış değilim bu tür hesaplar yabancı ülkelerde de bayağı ticareti dönüyor.

Evet yapımcıya yine zarar var ama ben Steam'in buna izin verdiğini düşünüyorum. İsterse 1 gün 30 farklı IP'den girince hesap kilitleme, günde 10'dan fazla guard kodu alamama gibi çözümler getirebilir ama bunları geçtim adamlar Steam aile kütüphanesi gibi şeyler eklemeye devam ediyorlar. Ha bize çok yarayan birşey ama yapımcılara zararı var. Hatta Steam'e de zararı var. Sonuçta Steam her oyun satıldığında bir kısmını kendine alıyor fakat neden izin veriyor buna anlamış değilim bu tür hesaplar yabancı ülkelerde de bayağı ticareti dönüyor.

Bazı oyunlar aile paylaşımı sistemine girmiyor. İsteyen istediği gibi ekleyebiliyor diye biliyorum. Ek olarak aile sisteminin bir sınırı var. 1 hesaba 100 kişinin girmesi farklı, 6 kişinin kütüphanelerini birbirleriyle paylaşıp oynaması var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı