Çözüldü İtemsatış paraya bloke koyuldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

burak2012

Femtopat
Daha fazla  
İtemsatış'tan bana 160 TL geldi ve kullanamıyorum. Daha 65TL daha gelecek ve onunda birkaç saat sonra bloke olacağını gosteriyor ve benim klimliğimde fotoğraf yok.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-30 173601.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-30 173601.png
    150,6 KB · Görüntüleme: 63
Çözüm
Kimliğinizi onaylamadığınız sürece o bakiyeyi çekemezsiniz, blokeli olarak kalır.
@burak2012, konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru var mıdır?
Kimliğinizi onaylamadığınız sürece o bakiyeyi çekemezsiniz, blokeli olarak kalır.

Çözüm

Hocam ben çekmek istemiyorum sitede harcamak istiyorum ama onu da yapamıyorum destekde tersliyor onlara kimlğimde fotoğraf yok dedim ama bana yapamayız dediler ve terslediler tekrar lutfen yazınca.

@burak2012, kimliğinizi onaylamaktan başka yapacak bir şey yok. Destek de bir şey yapamaz.

@burak2012, İtemsatış da olası dolandırıcılıkları engellemek için böyle bir sistem uyguluyor.

@blizzardGG, ikinci elde yapılan alışverişlerde sorumluluk tamamıyla alıcı ve satıcıya aittir. İtemsatış, burada aracı konumu üstlenir ve dolandırıcıyı en fazla sitesinden yasaklar. Dilerseniz siz de işi adli boyuta taşıyabilirsiniz. Adli boyuta taşırsanız da İtemsatış da "yer sağlayıcısı" görevini sağlayarak kişinin kimlik bilgileri, IP adresi gibi bilgileri istenmesi hâlinde paylaşır. Nasıl olsa aracı siteyle alışveriş yaptığınız için dolandırılmayacağınızı düşünmeyin. Her yerde dolandırılabilirsiniz, kendi güvenliğinizi biraz da kendiniz sağlayacaksınız. İnsanımız, aracı sitelerden alışveriş yapmayı yanlış anlıyor. :D Seni site mi dolandırdı? Hayır. Dolandıran satıcı. Dolandıran satıcıyı en fazla sitesinden yasaklar, tekrardan satış yapmasını engeller. Yapabilecekleri maksimum bu.

@blizzardGG, ikinci elde yapılan alışverişlerde sorumluluk tamamıyla alıcı ve satıcıya aittir. İtemsatış, burada aracı konumu üstlenir ve dolandırıcıyı en fazla sitesinden yasaklar. Dilerseniz siz de işi adli boyuta taşıyabilirsiniz. Adli boyuta taşırsanız da İtemsatış da "yer sağlayıcısı" görevini sağlayarak kişinin kimlik bilgileri, IP adresi gibi bilgileri istenmesi hâlinde paylaşır. Nasıl olsa aracı siteyle alışveriş yaptığınız için dolandırılmayacağınızı düşünmeyin. Her yerde dolandırılabilirsiniz, kendi güvenliğinizi biraz da kendiniz sağlayacaksınız. İnsanımız, aracı sitelerden alışveriş yapmayı yanlış anlıyor. :D Seni site mi dolandırdı? Hayır. Dolandıran satıcı. Dolandıran satıcıyı en fazla sitesinden yasaklar, tekrardan satış yapmasını engeller. Yapabilecekleri maksimum bu.

150 TL'lik bir satın alma için çok absürt bir detay yoksa adli tarafa yanaşmaya üşeniyor insanlar. Hal böyle olunca aracı sitenin sürdürülebilirlik açısından daha katı kuralları olması gerekiyor müşteri memnuniyeti adına. Karşı tarafın hesabı blokladılar ama parayı çektide mi blokladılar vs bilmiyorum.

@blizzardGG, anlıyorum da ülkede dolandırıcı çok fazla maalesef. Yapabilecek bir şey yok. Dolandırıcılara ulaşılamamasının sebebi de çoğunluğu kendisine ait IBAN, kimlik bilgisi bile kullanmıyor. Para karşılığında kiralıyorlar. Bu yüzden yakalanmıyorlar. Karşı taraf şikayet etse de karşısına çok alakasız birisi çıkıyor. Bu da Sosyal'deki konulardan birisi. Dilerseniz bakabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı