İtemsatış sitesinden dava yenir mi?

@Antor Tam olarak öyle değil aslında eğer sen avukat tutacak maddi gücüm yok diyorsan devlet sana avukat veriyor. Eğer davayı kazanırsan masrafları ödetebiliyorsun. Ay bu dava olayları çok karışık. :D

@Antor, tekrardan geçmiş olsun. Anlatmaya çalıştığım da buydu. Her önüne gelen dava açarım vs. dediği için insanımız korkuyor doğal olarak.

10 yıldır bir apartmanın 2 yıldır başka bir apartmanın yöneticiliğini yapıyorum. Karar defterinde yöneticinin muhataba dava açma veya davayı bir avukata vekalet verme yetkisi var.

İlk defa geçen yaz 250TL için bir daire ile uğraştım. İyi niyet suyunun tamamı tükendiğinde apartmandakiler ya dava aç ya da görevini yapmadığın için biz açarız dediler. Noterden ihtar da çekmiştim. Bizim sendikaya gittim. Avukat vekaleti verip davayı bize verdikten sonra ücretleri almak için bırakmayız yani sonradan vicdan etseniz de geç olur dedi. Avukat merhametten dolayı vatandaşı aradı, vatandaş avukata küfretti.

Sonra vatandaş epey masraf etmiş bana epey sitem etti. Meğer bu davalar öyle duruşmalı olmuyormuş. Dosyadan görülüyormuş. Epeyce masraf çıkmış. Bu mahallede epey yankılandı.

Sonra geçenlerde diğer apartmanda çatı yaptırdık. 200bin civarı tuttu. 8 daire 2 dükkan var. Vatandaşın biri 4 aydır 5000TL'yi vermemekte ısrarcıydı. En son apartman grubunda yazdım dedim avukata veriyorum bunu yapacak bir şey yok çünkü işçinin parasını tam veremiyorum diye. Apartmandan biri aramış 15'inde vereyim demiş.

2004 yılında arkadaşın sitesini hackleyen bir çocuğun ( o zaman 15 yaşındaymış) davası geçenlerde bitti. En son gerçek yaşı 15 değil 11'di diye yırtmaya çalışmışlar ancak zamanı geri alıp fiziksel muayene yapılamayacağı için orada da terse düşmüşler. Yazık oldu adam hem memurluktan atıldı hem de ciddi yatar almış 3 yıl gibi (iyi hal ve erken salınma süreleri hariç yatarı 3 yıl).

Diyeceğim o ki eğer haklıysanız dava açın, haksızsanız da korkun. Kısaca ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın.

@Antor Tam olarak öyle değil aslında eğer sen avukat tutacak maddi gücüm yok diyorsan devlet sana avukat veriyor. Eğer davayı kazanırsan masrafları ödetebiliyorsun. Ay bu dava olayları çok karışık. :D

Benim demek istediğim şu, birinden davacı olmak için sizin avukat tutmanıza gerek yok. Sadece şikayetçi oluyorsunuz en başta. Karşı taraf mecbur tutmak zorunda ama barodan verilir ama kendi tutar ancak mecbur.

Görmezden gelicem, destek talebi açmış v.s hesabımın kapanması benim yararıma olur.

Kendisi bugün bana tekrar yazdı, "gerekli yerlerde görüşeceğimize de kuran üstüne yemin ediyorum" gibisinden ifadeler kullandı, itemsatışa olayı anlatsam karşı taraf ile ilgili bilgilerimi paylaşır mı? Kendisine hesap ticaretinde bulunduğu için suçlu olduğunu ve bana bir şey yapamayacağını söyledim ısrarla gerekli yerlerde "görüşürüz" gibi ifadeler kullandı. Beklemem mi gerekiyor yoksa benim de bir şey yapmam lazım mıdır?

Son düzenleme:
Görmezden geleyeceğim, destek talebi açmış vs hesabımın kapanması benim yararıma olur.

Kendisi bugün bana tekrar yazdı, "gerekli yerlerde görüşeceğimize de kuran üstüne yemin ediyorum" gibisinden ifadeler kullandı, itemsatışa olayı anlatsam karşı taraf ile ilgili bilgilerimi paylaşır mı? Kendisine hesap ticaretinde bulunduğu için suçlu olduğunu ve bana bir şey yapamayacağını söyledim ısrarla gerekli yerlerde "görüşürüz" gibi ifadeler kullandı. Beklemem mi gerekiyor yoksa benim de bir şey yapmam lazım mıdır?

Sizi korkutmaya çalışan bir velet tereddüt etmeyin.

Görmezden gelicem, destek talebi açmış v.s hesabımın kapanması benim yararıma olur.

Son durum nedir, yazıyor mu hala 😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı