İtemsatış'ta hesap satacağım kişi T.C. kimlik numaramı bildi

Evet hocam haklısınız maalesef ülkemizin siber güvenliğinin ne kadar kötü olduğunu buradan anlaşılıyor.
Çok iyi siber güvenlik uzmanlarımız var aslında ama para ve önem yok. Şahsen bölüm olarak istiyordum ama değeri olmadığı için değiştirdim. Çok iyiler var o ayrı ama onlar da devlete bakmıyor.
 
NVI'da bazı devlet görevlilerinin ihaneti ile vatandaşın özel bilgilerinin sorgulanabildiği birçok panel/data dosyaları sızdırıldı. Bus sızdırılan dosyalar yasadışı işler ile ilgilenen bazı şahısların eline geçince maalesef dağıtılmaya başlandı. Şuan Discord ve ICQ gibi ortamlarda bu panellerin ticaretini yapan insanlar bu sızdırılmış vatandaş bilgilerini düşük ücretler karşılığında birbirlerine satıyor veya ücretsiz dağıtıyor. Günümüzde hiçbirşey bilmeyen biri 1, 2 tane illegal Discord ortamına girse çok kısa bi sürede sızdırılmış dosyalara erişip kullanabilir. Bu sinir bozucu "sorgu" muhabbetinin önüne geçebilecek birşey olduğunu zannetmiyorum. Sizlere de geçmiş olsun. Ailenizin özel bilgilerini sizle paylaşan arkadaş muhtemelen size +90 olmayan bir WhatsApp numarası üzerinden ulaşmıştır. Yakalayabilmek için savcılığa başvurmanız gerekli gibi. Savcılığın itemsatış'dan sizin numaranızı isteyen şahsın internet bilgilerini talep etmesi doğrultusunda belki yakalanabilir.
 
Onlar napacak PUBG mobile hesabını Allah aşkına? Ayrıca öyle olsalar nolacak? Adamlar tehlikeli diye şikayet etmeyelim de kral mı kesilsinler? Muz cumhuriyeti değil burası.
Adamlar tehlikeli olduğu halde şikayet edersen içeri girseler de çok yatmazlar, yatsalar da eli kolu dışarı uzanır sonra bıçak silahla yaralama vesaire.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı