İtopya AOC monitör garantisi için maile dönüş yapmıyor

polat567

Centipat
Daha fazla  
Bundan 2 hafta once AOC monitörümu garantiye gonderdim. Bana mail ile muadil ürün teklif ettiler ve kotu oldugu icin red verdim red verdigim gunden beri ses soluk cıkmadı. Geri mail gonderdim baska monitor ile degisim yapabilir misiniz ucret farkini odemeye raziyim dedim. Hala bana geri mail atmadılar. Boyle sorun yasayan oldu mu, çözümü nedir?

Ortada "bir bilgi" olmadığı / hayali şeyler olduğu için teyit sizin işiniz.
Bahsettiğiniz davanıza ait "Gerekçeli karar", "Hakem heyeti başkanından aldığınız teyit" ve bahsettiğiniz konuyu doğrulayan söylediğiniz "emsal kararı" yayınlamanızı bekliyoruz. İdda sizindi, kanıtlamak ta sizin işiniz.
Bu arada benim ekran kartım için açtığım dosyada da güncel fiyatından iade aldım profilimi incelerseniz bulabilirsiniz. Paylaştığım haberdeki işlemin aynısı.
Bizim sizden talebimiz bu değildi ki. "Ürünün fiyatının belirlenmesi" ile ilgili bir tartışma yapmıyoruz sizinle. Aşağıda alakasız şeyler de eklemişsiniz ve konuyu çarpıtmaya çalışmışsınız.

Lütfen konuyu laf kalabalığı ile doldurmak yerine internet üzerinde basit 5 kelimeyi bir arada aramayı deneyin. "İzmir Tüketici Emsal Karar İade". Ortada inanmadığınız kanunları resmi kurumlara sorarak teyit ettirebilirsiniz, bunun teyidini yapmak benim işim değil, özellikle de benim dediğim tek doğrudur diyen birine karşın. Hatta toplarlaması zor olursa altta küçük bir liste de yapiyim size. Bunları bir Tüketici Kanunlarında uzmanlaşmış bir avukata veya Tüketici Hakem Heyetinde heyet içerisinde yetkili bir memura sorup bildiklerinizin ne kadar yanlış olduğunu görebilirsiniz.
Aynı şeyler üzerinde dönüp dolaşıyoruz.
İddalarınızı siz ıspatlamak ile yükümlüsünüz. "-Ben ortaya olmayan bir şey attım, siz öyle olmadığını ıspatedin.." demekle olmuyor bu işler.

"Gerekçeli kararı" olmadığı için, "Hakem heyeti başkanından aldığınız teyidi", Konuda bahsettiğiniz "emsal kararı"paylaşamadığınız için hayali oldukları ortaya çıkıyor.

Bizim sizden talebimiz bu değildi ki. "Ürünün fiyatının belirlenmesi" ile ilgili bir tartışma yapmıyoruz sizinle. Aşağıda alakasız şeyler de eklemişsiniz ve konuyu çarpıtmaya çalışmışsınız.

Aynı şeyler üzerinde dönüp dolaşıyoruz.
İddalarınızı siz ıspatlamak ile yükümlüsünüz. "-Ben ortaya olmayan bir şey attım, siz öyle olmadığını ıspatedin.." demekle olmuyor bu işler.

"Gerekçeli kararı" olmadığı için, "Hakem heyeti başkanından aldığınız teyidi", Konuda bahsettiğiniz "emsal kararı"paylaşamadığınız için hayali oldukları ortaya çıkıyor.
Bellki ki siz bilgi değil yetkili birini arıyorsunuz size bilgi versem bile bunu görmezden geleceksiniz. O halde ispatlayın aksinin doğru olduğuna dair hakem heyeti süreciniz olduysa paylaşın buyrun. Ortaya olmadığını iddia ettiğiniz durumu ispatlayacak aksi karar alınmış hakem heyeti kararınızı paylaşın. Madem hayali olduğu konusunda bu kadar ısrarcısınız ve yetkili memurlardan da teyit almayı kabul etmiyorsunuz o halde aksi durumun yaşandığın bir kararınız elinizde elbet vardır paylaşmakta da sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Emsal karar anlayışınızda sanırım bir eksik var ayrıca. Emsal karar kanunlarda henüz tam yerleşmemiş kararların örnek alınması ile oluşuyor. Hakem Heyeti Başkanı'ndan öğrendiğim 6502 sayılı Kanun 11. Maddesinde yer alan tazminat hakkı konusunda emsallık ihtiyaç duyuran bir şey söz konusu değil. Kanunda açıkça seçimlik hakkı durumunda tüm masrafın satıcıya ait olduğu ve aksi ödeme durumunda tüketicinin tazminat hakkına sahip olacağı belirtiliyor. Bu tazminatın uygulanması konusunda da benim söylediğimin aynısını THH memuru veya avukatlardan duyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Daha "iş günü" tanımını bilmeyen biri ile boşuna, gereksizce ve fazlaca tartıştım.

İstediğiniz kadar yazabilirsiniz. Bu seviye ile sizden edinebileceğim doğru bir bilgi olamaz. Varsayımlarınız ile insanları yanlış yönlendirmeyin yeter. daha da yanıt vermeyeceğim.

Daha "iş günü" tanımını bilmeyen biri ile boşuna, gereksizce ve fazlaca tartıştım.

İstediğiniz kadar yazabilirsiniz. Bu seviye ile sizden edinebileceğim doğru bir bilgi olamaz. Varsayımlarınız ile insanları yanlış yönlendirmeyin yeter. daha da yanıt vermeyeceğim.
Haklısınız daha Tüketici Hakem Heyeti ile görüşme sağlamamış Cumartesi'nin 2012 yılından beri Garanti Konusunda iş günü olduğu konusunda bilgi sahibi olmayıp da aksini bu kadar iddialı savunan birisi ile bu kadar tartışmak gerçekten anlamsız oldu. Umuyorum hayali veya eski ve artık geçerli olmayan bilgilerinizi yetkililerden aldığınız doğrularla değiştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı