İtopya Beni Dava Ediyor

Bu firmadan bende daha önce monitör alıp 1 gün kullanıp beğenmediğim için iade etmiştim. İyiki kargoda başına bir şey gelmemiş iade esnasında, yoksa bende sıkıntı yaşayacakmışım demekki.

Videooyun gibi yayıncıların bu olayı öğrenmesini sağlamak sizin yararınıza olabilir. Ancak nasıl yapılır bilmiyorum.

Kaymakamlığa bağlı bir kuruluş tüketici hakem heyeti. Aldığı kararın bağlayıcılığı var. MediaMarkt'tan kulaklık almıştım ve bozuldu. Kullanıcı hatası dediler. THH'ye gittim ve bilirkişi inceledi. Beni haklı buldular. MediaMarkt'a gittiğimde ilgili personel asabi bir şekilde kararı tanımadıklarını ve elimden ne geliyorsa yapmakta özgür olduğumu belirttiler. Avukatım ertesi gün doğrudan icra takibi başlattı ve bir kaç günde paramı yatırdılar.

Burdan şunu görüyoruz ki firmalar parayı iade etmemek için her şansı deniyorlar. Belki tüketici korkar ve uğraşmaz seçeneği üstüne gidiyorlar. Avukatınız var ise görüşün. THH sizi haklı bulduysa artık olay sizden çıkar. İcra takibi başlatıp paranızı alın. İlgili firmanın THH ile ilgili problemi varsa sizi dava edemez çünkü sizin konuyla bir alakanız yok. Dilediği mahkemeye ilgili tüketici hakem heyeti hakkında yasal haklarını deneyebilir.

Aslında Türk firmalarının yaptığı çok büyük bir hata bu. Amazon bugünlere tümüyle tüketici odaklı çalışarak geldi. Ben eğer birşey alacaksam %20 bile daha pahalı olsa(ki genelde en uygun Amazon'da oluyor. Orası ayrı) Amazon'u tercih ediyorum. Çünkü her ne alırsam alayım rahatlıkla iade edebileceğimi biliyorum.

Konuyu buraya taşımanız çok iyi olmuş. İtopya'dan hep çekinirdim. Artık "Kesinlikle" alışveriş yapmamak için sağlam bir sebebim var.

Kendi hesabıma giremediğimden konuyu yeni hesaptan paylaşmıştım ancak çoklu hesaptan ban yemiş. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ben de anlamıyorum gerçekten. Eğer 1 yıldır verilen kararlar ve reddedilen itirazlar öylece çiğnenecekse ne işe yarıyor Tüketici Hakem Heyeti?
Umarım dediğiniz gibi olur hocam. Benim avukat tanıdığım yok böyle bir durumda ne yapabilirim emin değilim.

Bunu şikayetvar sitesine yazmayı dene.

Dediğim gibi o karar ilam niteliğinde sayıldığından dolayı icra takibi başlatırsın kararın niteliğine göre. Bazı kararda ödeme yapılması söz konusudur bazı kararda (konudaki gibi) taşınır teslimi söz konusu olur ona göre takip yapılır işte 7 gün gibi süreler vs var daha tetikleyici olur malum icra takibi daha tehditkar bir konu davadan ziyade sonuçta davada haklı çıkmaya güveniyor, uzun sürüyor ama icra daha kesin ve caydırıcı.

İlk bilgisayarımı toplayama karar verdiğimde birçok firmayla iletişime geçip nakit alımda bir indirim olup olmayacağını sormuştum. Adı geçen firma tarafıma "zaten indirimli fiyatlar" diyerek dönüş yapmıştı o günden beridir uzak dururum. Ve bu izlediğim yol beni hiç yanıltmadı. Ne bir toplu iğne aldım oradan ne de bir arkadaşıma çevreme önerdim. Bir firmanın iyi olup olmadığını bu yolu kullanarak daha iyi anlayabiliyorum. Çünkü bu tarz firmalarda en önemli kriter iletişimdir. Müşteriye yaklaşımları nasılsa firma da öyle oluyor. Geçmiş olsun haklıysanız ve bunu ispat edebiliyorsanız maddi gücünüzde varsa sonuna kadar gidin.

Benzer durum geçenlerde Sinerji üzerinden ekran kartı alan bir arkadaş yaşamıştı. Onu da oyalayıp durmuşlardı lakin olayın sonunda daha üst seviye bir ekran kartı verilmişti ona. Bakalım size ne verecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…