İtopya Beni Dava Ediyor

• Konuyu başlatan Neo47
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 2.400
Benzer durum geçenlerde Sinerji üzerinden ekran kartı alan bir arkadaş yaşamıştı. Onu da oyalayıp durmuşlardı lakin olayın sonunda daha üst seviye bir ekran kartı verilmişti ona. Bakalım size ne verecekler.

Zaten THH karar verdiyse ve o model monitörden ellerinde yoksa bile bu seçenek tüketiciye bırakılıyor tüketici isterse para isterse ürünün bir üst modelini talep ediyor ve tüketici ne isterse o oluyor. Burada bahsi geçen firma müşteriyi yanıltmış ve bin bir takla atarak korkutma politikasıyla tüketici mağdur etmiş.

Zaten THH karar verdiyse ve o model monitörden ellerinde yoksa bile bu seçenek tüketiciye bırakılıyor tüketici isterse para isterse ürünün bir üst modelini talep ediyor ve tüketici ne isterse o oluyor. Burada bahsi geçen firma müşteriyi yanıltmış ve bin bir takla atarak korkutma politikasıyla tüketici mağdur etmiş.
Bu dediğim arkadaş kendisi seçmemişti yeni gelen modeli. 7900 GRE almış ilk olarak. Olaylar büyüyünce susturmak için gibi 7900 XTX verildi kendisine.

Bu dediğim arkadaş kendisi seçmemişti yeni gelen modeli. 7900 GRE almış ilk olarak. Olaylar büyüyünce susturmak için gibi 7900 XTX verildi kendisine.

Öyle yapmışlar normalde yasalarda da bu durum mevcut. Tüketiciye bırakılıyor seçenek.

Ben de anlamıyorum gerçekten. Eğer 1 yıldır verilen kararlar ve reddedilen itirazlar öylece çiğnenecekse ne işe yarıyor Tüketici Hakem Heyeti?

Hocam aslında biraz da sizin hatanız, (anladığım kadarıyla konu sahibisiniz.) Tüketici hakem heyeti kararına satıcının itiraz hakkı mevcut fakat bu hak tebliğ tarihinden itibaren 1 ay ile sınırlı. 1 ay sonunda itiraz edilmediğini teyit ederseniz yasal hakkınızı talep etmeniz ve gerekirse icraya vermeniz lazım. Ek olarak 6 ay daha beklemenize gerek yoktu.

Tüketici hakem heyeti kararı firmayı bağlar fakat tüketicinin de sorumluluğu var. Maalesef Türkiye de hakkını almak için sürece hakim olup, araştırıp hakkımızı talep etmek zorundayız.

Hocam aslında biraz da sizin hatanız, (anladığım kadarıyla konu sahibisiniz.) Tüketici hakem heyeti kararına satıcının itiraz hakkı mevcut fakat bu hak tebliğ tarihinden itibaren 1 ay ile sınırlı. 1 ay sonunda itiraz edilmediğini teyit ederseniz yasal hakkınızı talep etmeniz ve gerekirse icraya vermeniz lazım. Ek olarak 6 ay daha beklemenize gerek yoktu.

Tüketici hakem heyeti kararı firmayı bağlar fakat tüketicinin de sorumluluğu var. Maalesef Türkiye de hakkını almak için sürece hakim olup, araştırıp hakkımızı talep etmek zorundayız.
Haklısınız hocam ancak böyle bir yasal hakkım olduğundan haberim yoktu ne yazık ki. Hakem Heyeti kararına itiraz ettiklerini ve sonuçlanana kadar beklemem gerektiğini söylediler, ilk başta yaklaşık 1 aya karar çıkar demişlerdi ancak sürekli geçiştirdiler ve 6 ay sürdü.

O an yasal olarak durum sonuçlanana kadar beni bekletme hakları var sandım, bu yüzden bu forumda "ne yapabilirim yardımcı olun" diye bir konu da açmıştım. Keşke çok daha erken icraya verseydim ancak nedir, nasıl yapılır, ne durumda başvurulur hiçbir bilgim yoktu.

Tüketici Hakları Hakem Heyeti'nin doğru kararı vereceğini ve monitörümü 1 ay içinde alabileceğimi düşünmüştüm, ne yazık ki bu ülkede işler bu kadar kolay yürümüyormuş.

Dava etmezler blöf yapıyorlardır muhtemelen. Avukat olarak diyeyim sadece dava masrafı monitörün parasının belli bir kısmına gelecek üstelik çalıştıkları avukatına ödeme yapacaklar, hakem heyetinin kararları vs derken zaten haksız olduğu konuda o topa girmezler muhtemelen. Monitörden pahalıya gelmesi bir yana o davamin 1-1.5 yıl sürecek neyi kanıtlayacak monitör kırık geldi diye onun için bu zahmete girerler mi zannetmiyorum hani astarı yüzünden pahalıya gelir hesabı.

Siz o karar çıkmış zaten karşı taraf hamle yapma ihtimaline karşı icra takibini başlatın bir avukat aracılığıyla.

İcra takibi yapacaksınız elinizde ilam olarak tüketici hakem heyetinin kararı var onunla ilamlı icra yapabilirsiniz. Taşınır teslimi isteyeceksiniz anladığım kadarıyla ilamlı icradan dolayı.

Hocam simdi konu sahibi arkadas, elindeki THH karariyla bir avukata gitse ve avukat araciligiyla davayi kazanirsa tum ucretleri karsi taraf mi oduyor? Boyle bir şey var mi? Baska bir sitede elinizde THH karari varsa direkt avukata gidin, kendi avukatinizin parasini bile karsi taraf oduyor diye bir şey gormustum. Eger gercekten boyle bir şey varsa, bu durumlarda direkt avukata gidelim. Karsi taraftan daha cok para ciksin.

Hocam simdi konu sahibi arkadas, elindeki THH karariyla bir avukata gitse ve avukat araciligiyla davayi kazanirsa tum ucretleri karsi taraf mi oduyor? Boyle bir şey var mi? Baska bir sitede elinizde THH karari varsa direkt avukata gidin, kendi avukatinizin parasini bile karsi taraf oduyor diye bir şey gormustum. Eger gercekten boyle bir şey varsa, bu durumlarda direkt avukata gidelim. Karsi taraftan daha cok para ciksin.
Davalık bir durum olursa ve davayı kazanırsa karşı tarafa hem dava giderleri ödetilir hem de karşı vekalet ücreti çıkar ancak bu ücret çoğu zaman maktu olur (yani AAÜT de devletin belirlediği rakam) o rakamı ''avukatınıza'' öder.

Yani misal sen avukatınla 60 bin liraya anlaştın davayı kazandın karşı taraf senin avukatınla anlaştığın tutar olan 60 bini sana ödemez avukata yaptığın ödeme bedavaya gelmez. AAÜT de o davaya göre ne belirlendiyse o ücreti kazanan tarafın avukatına öder. Bazı davalarda nispi vekalet ücreti çıkar orada rakam dava değeri üzerinden değerlendirilir ona göre bir rakam çıkar.

Konu sahibinin durumu davalıktan çok icralık durumda şuan. İcra ile dava aynı şey değil. İcra da haklı çıktın manevi-maddi tazminat kazanırım gibi bir şey değil. İcra da taşınır teslimi ile alakalı karar çıkmış ise (yani hakem kararında) onu icraya konu ederse ödediği masrafla beraber karşı tarafa 7 gün içinde teslim etmesi istenir eğer etmezse bu sefer o ürünün değeri tespit edilir karşı taraf da itiraz etmezse bu bedele göre haciz işlemi yapılır.

Son düzenleme:
Her şekilde satıcı bir yolunu buluyor kazıklıyor :d Bu tür pahalı şeyleri fiziksel olarak büyük teknolojik marketlerden satın almak lazım. Sonra 2 kuruş fazla vermeyelim diye böyle uğraşıyoruz.

Her şekilde satıcı bir yolunu buluyor kazıklıyor :d Bu tür pahalı şeyleri fiziksel olarak büyük teknolojik marketlerden satın almak lazım. Sonra 2 kuruş fazla vermeyelim diye böyle uğraşıyoruz.
Hocam, onlarında bir farkı yok emin olun.

Belki monitör kargoda kırıldığı için dediniz ama başka çözümlerde mevcut. Mesela monitörü kargo şubesine teslim ederken, ürün içeriği bilgisine Monitör (ekranı sağlam) tarzında madde ekletmek bu süreçleri çok kolay hale getirir.

Şu anki asıl sorun, satıcının suçu tüketiciye, tüketicinin kargoya atması. Tüketicinin elinde kendini kurtaracak bir belge olsa kargo firması ile satıcı arasında süreç sonuçlanırdı.

Öyle ya da böyle yine aynı yere geldik, tüketici olarak maalesef haklarını araştırıp savunmak zorundayız.

Arada bir fırsat görüyordum ama itopyaya güvenmediğim için alış veriş yapmıyordum. Bir monitör indirime girdi alacak oldum ama son anda vaz geçtim. Sırf şu okuduklarım sebebiyle protesto etmek amaçlı asla itopya kullanmayacağım. İnce hesap da kullanmıyorum. Böylelerinden uzak durun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı