İtopya Bilgisayar E-Fatura Sorunu

allfader

Kilopat
Herkese merhaba bundan bir buçuk sene önce İtopya'dan Steelseries Arctis 7 kulaklık almıştım. Ses ayarında olan bi' sıkıntı sebebiyle de garantiye göndermek istiyorum ama faturayı bulamadım. E-Fatura da gönderilmemiş. Müşteri hizmetlerini aradım biri biz zaten sadece E-Fatura kullanıyoruz dedi bir diğeri de 2019 öncesi faturalar elimizde yok dedi. Ne sipariş sayfasında ne de mail adresimde faturaya dair bir iz var. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? 2019 öncesi faturaları ellerinde bulundurmama gibi yasal bir hakları var mı?

Tam olarak yanlış bilgi vermek istemem ama, bence uğraşmak istememişler. Yani 2019 öncesi faturalar yok diyorlar ama, sizin gibi 100-200 kişi garantisini bulamamış olsa ne olacak?

10 yıl mağazanın saklaması gerekiyor bildiğim kadarıyla.

Çok saçma. Şimdi Hepsiburada üzerinden yaptığım siparişlere baktım ve 2016'da aldığım ürünün bile faturası görünüyor ve indirebiliyorum. Aynı şekilde Turkcell'den 2018 Ocak Ayında telefon almıştım ve faturası kayıp olduğu için satamamıştım, Turkcell'e gittim ve bana faturamı tekrar çıkarttılar. İtopyanın da böyle bir şey yapması lazım o biraz saçmaymış.

sipariş kısmını biraz kurcala.. sistemde kayıtlıdır.. Yasal olarak saklamak zorunda mail at... muhtemelen dönüş yapabilirler.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın websitesine giriyosun, orda E-Faturalarım diye bir sekme var oraya girip ilgili faturayı buluyorsun. Yanlış hatırlamıyorsam faturanı görebiliyordun orada.

İnterakti Vergi Dairesi kısmından giriş yapman lazım e-Devlet şifren ile, faturanın senin TC Kimlik numarana kesilmesi şart orada görüntülemen için.

Tam olarak yanlış bilgi vermek istemem ama, bence uğraşmak istememişler. Yani 2019 öncesi faturalar yok diyorlar ama, sizin gibi 100-200 kişi garantisini bulamamış olsa ne olacak?
Yani sonuçta uğraşmaları gerek olduğunu düşünüyorum. Ya da en azından siteye faturayı koymalılar ya da mail atmalılar hiçbirini yapmamışlar.

Nereden alışveriş yaptıysam durum bende de aynı, yıllar öncesinin faturaları siparişlerim kısmında var İtopya hariç...

sipariş kısmını biraz kurcala.. sistemde kayıtlıdır.. Yasal olarak saklamak zorunda mail at... muhtemelen dönüş yapabilirler.

Sitenin hiçbir yerinde yok maalesef. Mail attım başta dönmediler tekrar atınca döndüler, elimizde fatura yok dediler. Nereden bulabilirim dedim bulamazsınız diyorlar.

O tarihte adıma kesilmiş fatura görünmüyor şaka gibi.

İtopya e-Fatura mükellefi bir firma değil, benim siparişimde de faturayı kesip yanında göndermişler dün, orada görmemeniz normal.

İtopya e-Fatura mükellefi bir firma değil, benim siparişimde de faturayı kesip yanında göndermişler dün, orada görmemeniz normal.
Müşteri hizmetlerinde görüştüğüm kişi de E-Fatura kullandıklarını söylemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…