İtopya bozuk dizüstü bilgisayara iade yapmadı

Hepsiburada üzerinden telefon almıştım. 14 gün sonra iade garantisi olduğundan dolayı sorun yaşamam diye düşünüyordum, telefonu 13. günde iadeye yollamak zorunda kaldım ve içerisine her şeyi kurmuştum 13 gün içinde kullandım tamamen ama adamlar iadeyi kabul etti ve parayı hesaba yatırdı. Demek istediğim, bu tarz ürünlerde aldığımız yerlere ve satıcılara dikkat etmemiz gerekiyor. Geçmiş olsun, umarım hakkını alabilirsin.

İtopya klasik yalanı, Windows kurduk. Öyle bir kanun yok internet alınan ürün 14 gün iade hakkın var kusurlu ürün gelmiş sana. Aynısını bana yaptılar 1 saat kavga ettik sonunda paşa paşa iade aldılar. Tabii büroda çalışıyorum konuşma uslüp ve süreçleri hukuk dili ile patır patır anlatınca korktular. 😁
Hocam adama orda neler neler dedim. Alacaksınız kanun böyle vs. Almıyoruz çok istiyosan thh başvur falan gibi üsluplar kullandı.
Geçmiş olsun. Süreci sizinde gayretlerinizle bayağı uzatmışlar. Niye hemen Thh ye başvurmadınız uzun süre tartışmaya kavgaya gerek yok kabul edilmeyince direk başvurmaz lazımdı. Geçte olsa hemen başvurun.
Çok uzun sürüyor diyolar hocam. O kadar beklemek istemiyorum.

Hocam adama orda neler neler dedim. Alacaksınız kanun böyle vs. Almıyoruz çok istiyosan thh başvur falan gibi üsluplar kullandı.

Çok uzun sürüyor diyolar hocam. O kadar beklemek istemiyorum.
Zaten bende onu söylüyorum siz gereksiz yere tartışmışsınız. Hemen başvursaydınız en azından süreç başlamış olurdu. Tamirden gelen ürünü bekleyip başvurursanız daha da uzayacak. Ayrica tamirden gelmiş sorunlu mali başkasına satarsanız alana yazık degilmi? Bence iade için uğraşıp paranızı geri alın.

Zaten bende onu söylüyorum siz gereksiz yere tartışmışsınız. Hemen başvursaydınız en azından süreç başlamış olurdu. Tamirden gelen ürünü bekleyip başvurursanız daha da uzayacak. Ayrica tamirden gelmiş sorunlu mali başkasına satarsanız alana yazık degilmi? Bence iade için uğraşıp paranızı geri alın.
Hocam diyelim şuan başvırsam. Ürün de 15 gün içimde elime ulaşsa. Ürünü hiç açmamalıyım değil mi?

Yerinde olsam THH'ye basvururum. İtopya'ya da değişim yada iade istediğimi aksi halde cihaza dokunulmadan tekrar gonderilmesini istediğim bir mail atarım THH kanit için. O sırada da geri gelen bilgisayarı eksik gedik çatır çatır kullanırım. 6 ay sonra 6 aylık cihazı iade alırlar olur biter. Ayıplı malı tamir ettirip kullanmak zorunda değilsin kısacası.

Yerinde olsam THH'ye basvururum. İtopya'ya da değişim yada iade istediğimi aksi halde cihaza dokunulmadan tekrar gonderilmesini istediğim bir mail atarım THH kanit için. O sırada da geri gelen bilgisayarı eksik gedik çatır çatır kullanırım. 6 ay sonra 6 aylık cihazı iade alırlar olur biter. Ayıplı malı tamir ettirip kullanmak zorunda değilsin kısacası.
Hocam peki herkes 6 ay diyor. Tahmini mi yoksa hakikaten 6 ay mı sürüyor

Tahmini hocam. Küçük yerdeysen daha çabuk da sürebilir ama özellikle büyük yerleşim yerindeysen uzun sürüyor. Bir de fatura tutarın kaç lira, zira 15.000 üstü hakem heyeti değil doğrudan tüketici mahkemesiyle çözülüyor.
19.500 civarı. Yani ne yapmam gerekiyor nereye başvurmalıyım?
19.500 civarı. Yani ne yapmam gerekiyor nereye başvurmalıyım?
İstanbuldayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı