İtopya garantisi dolan ürün için servis ücreti alır mı?

Hocam yardım için teşekkürler şimdi ürünü almış olduğum firma ile iletişime geçtim mail yolu ile bana garanti süresini doldurmuş ürünler için yardımcı olamadıklarını ürünün yetkili servisi ile iletişime geçmem gerektiğini yazmışlar. Daha önce ekran kartım yandı garanti süresi dahilindeydi ürün stoklarda yok dediler para iadesi teklif ettiler kabul etmedim tüketici hakem heyetini başvuracağımı söylediğim de ise ürünün üst modeli ile değişimi yapacaklarını ancak para istediklerini söylediler bende kabul ettim. Şimdide yine sorun çıkaracaklarını düşünüyorum. Sizin paylaşmış olduğunuz yasada PSU'ların kullanım süresinin 5 yıl olduğu yazıyor benim fatura tarihim ise 04.12.2020 yani daha 5 sene dolmamış. Bana zorunlu olarak destek sağlamaları gerekiyor değil mi yanlış anlamadım.

Hocam yardım için teşekkürler şimdi ürünü almış olduğum firma ile iletişime geçtim mail yolu ile bana garanti süresini doldurmuş ürünler için yardımcı olamadıklarını ürünün yetkili servisi ile iletişime geçmem gerektiğini yazmışlar. Daha önce ekran kartım yandı garanti süresi dahilindeydi ürün stoklarda yok dediler para iadesi teklif ettiler kabul etmedim tüketici hakem heyetini başvuracağımı söylediğim de ise ürünün üst modeli ile değişimi yapacaklarını ancak para istediklerini söylediler bende kabul ettim. Şimdide yine sorun çıkaracaklarını düşünüyorum. Sizin paylaşmış olduğunuz yasada PSU'ların kullanım süresinin 5 yıl olduğu yazıyor benim fatura tarihim ise 04.12.2020 yani daha 5 sene dolmamış. Bana zorunlu olarak destek sağlamaları gerekiyor değil mi yanlış.

Cevapları bu şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2024-03-29-17-30-05-248-edit_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_2024-03-29-17-30-05-248-edit_com.google.android.gm.jpg
    76,3 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Satıcı lojistik destek sağlıyorsa yollayın hocam, süreç başlamış olsun kendileri de ürünü servise iletsin. Çünkü garanti bittikten sonra servis ile iletişime geçip kendiniz gönderiyor olabilirsiniz. Yani garanti süresi bittikten sonra kargo ücretini satıcı karşılamak zorunda değil.
 

Geri
Yukarı