Herkese iyi Sosyaller.
Şimdi size başımdan geçen bir dizi olayı aktarmak istiyorum bu tarz bir durumla karşılaşmış birileri var ise yardımcı olabilirseniz ne mutlu.
29.04.2023 tarihinde itopya.com adresinden Gigabyte'ın 3060 12 GB Windforce ekran kartını sipariş ettim. Kart elime 03.05.2023 tarihinde geçti ve akşam eski ekran kartı driverimi silip yeni aldığım kartı taktım gereken Update vs neler varsa yaptım. Ancak gelin görün ki 10 yıllık ekran kartımla oynadığım oyunları bile oynayamıyorum. Sürekli oyunlarda crash yedim sebepsiz şekilde masaüstüne atmaya başladı. Bende kartı çıkardım tüm aksesuarları vs beraberinde iade oluşturdum 04.05.2023 yani ertesi gün direkt kargoladım 05.05.2023 tarihinde de ekran kartı İtopya'nın eline geçti teknik servise gönderip kartta bir sıkıntı olup olmadığını kontrol edeceklerini söylediler.
Ancak kart böyle bir problem yaşatmışken bu ürünü kullanmak istemediğimi 14 iş günü içerisinde iade hakkımı kullanmak istediğimi söyledim. Geçen hafta yaptığım görüşmede test sonucuna göre tarafıma iade istersem iade değişim istersem değişim yapabileceğim bilgisi verilmişti ancak 18.05.2023 tarihinde ürün tarafıma bilgi verilmeksizin kargolanmış 19.05.2023 tarihinde elime geçmiş bulunmaktadır. 19 Mayıs resmi tatil arkasına hafta sonu derken bugün kendilerine ulaşabildim ve bana dedikleri şey şu "ürünü alıp bilgisayarınıza taktığınızda bu ürün kullanmış olup satılabilirliği bozulduğu için iade almıyoruz" oldu. Şaka gibi geldi ilk duyduğumda ancak 14 iş günü içerisinde bir ürünü beğenmeyip iade edebilirim kutusunu gayet temiz açtım temiz gonderdim. Her şeyiyle nazik davrandım ki sistemime parçalarıma vs özen gösteririm. Tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum ancak bu tarz işler ortalama 3 4 ay sürüyor dediler. Bu tarz bir durumla karşılaşan ve sorunu nasıl çözdüğünü aktarabilecek birileri eminim vardır. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ürün bu 8300TL para vermiştim.
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
www.itopya.com