İtopya Gigabyte 3060 12 GB Windforce ekran kartını iade almıyor

Böyle durumlarda kombo yapıyorum hocam
Sikayetvar
Google yorumlar
Cimer
Tüketici hakem heyetine aynı anda yazıyorum

Sonra arkama yaslanıp sonucu bekliyorum

Merhaba, yeni ekran kartı aldiginizda format atıp temiz sistem kurmak gerekiyor. Yapmasanız da olur ama sonucunda problemler olabilir.

İşletim sistemi kurulurken donanımlara göre kendini optimeze eder. Eski ekran kartı AMD ise de problem olmuş olabilir.

İşletim sistemini tekrar kurup, ekran artı sürücüsünü de yükleyerek temiz sistem ile deneseniz daha iyi olur.

Donanımlar çok daha titizlikle ve yüksek standartlarla üretildiğinden ekran kartında böyle bir sorun olma ihtimali çok düşük.

Ekran kartını incelemisler mi, incelediler ise kusurlu mu, bildirmemissiniz?

Son düzenleme:
Herkese iyi Sosyaller.

Şimdi size başımdan geçen bir dizi olayı aktarmak istiyorum bu tarz bir durumla karşılaşmış birileri var ise yardımcı olabilirseniz ne mutlu.

29.04.2023 tarihinde itopya.com adresinden Gigabyte'ın 3060 12 GB Windforce ekran kartını sipariş ettim. Kart elime 03.05.2023 tarihinde geçti ve akşam eski ekran kartı driverimi silip yeni aldığım kartı taktım gereken Update vs neler varsa yaptım. Ancak gelin görün ki 10 yıllık ekran kartımla oynadığım oyunları bile oynayamıyorum. Sürekli oyunlarda crash yedim sebepsiz şekilde masaüstüne atmaya başladı. Bende kartı çıkardım tüm aksesuarları vs beraberinde iade oluşturdum 04.05.2023 yani ertesi gün direkt kargoladım 05.05.2023 tarihinde de ekran kartı İtopya'nın eline geçti teknik servise gönderip kartta bir sıkıntı olup olmadığını kontrol edeceklerini söylediler.

Ancak kart böyle bir problem yaşatmışken bu ürünü kullanmak istemediğimi 14 iş günü içerisinde iade hakkımı kullanmak istediğimi söyledim. Geçen hafta yaptığım görüşmede test sonucuna göre tarafıma iade istersem iade değişim istersem değişim yapabileceğim bilgisi verilmişti ancak 18.05.2023 tarihinde ürün tarafıma bilgi verilmeksizin kargolanmış 19.05.2023 tarihinde elime geçmiş bulunmaktadır. 19 Mayıs resmi tatil arkasına hafta sonu derken bugün kendilerine ulaşabildim ve bana dedikleri şey şu "ürünü alıp bilgisayarınıza taktığınızda bu ürün kullanmış olup satılabilirliği bozulduğu için iade almıyoruz" oldu. Şaka gibi geldi ilk duyduğumda ancak 14 iş günü içerisinde bir ürünü beğenmeyip iade edebilirim kutusunu gayet temiz açtım temiz gonderdim. Her şeyiyle nazik davrandım ki sistemime parçalarıma vs özen gösteririm. Tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum ancak bu tarz işler ortalama 3 4 ay sürüyor dediler. Bu tarz bir durumla karşılaşan ve sorunu nasıl çözdüğünü aktarabilecek birileri eminim vardır. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Ürün bu 8300TL para vermiştim.

Üzerine gidin ve itiraz etmeye devam ederlerse fazlasını bile alırsınız paşa paşa vermek zorundalar ekran kartıni kendimemi takip test edeceğim tabii ki de PC'ye takacağım saçmalık

Merhaba, yeni ekran kartı aldiginizda format atıp temiz sistem kurmak gerekiyor. Yapmasanız da olur ama sonucunda problemler olabilir.

İşletim sistemi kurulurken donanımlara göre kendini optimeze eder. Eski ekran kartı AMD ise de problem olmuş olabilir.

İşletim sistemini tekrar kurup, ekran artı sürücüsünü de yükleyerek temiz sistem ile deneseniz daha iyi olur.

Donanımlar çok daha titizlikle ve yüksek standartlarla üretildiğinden ekran kartında böyle bir sorun olma ihtimali çok düşük.

Ekran kartını incelemisler mi, incelediler ise kusurlu mu, bildirmemissiniz?

Üstte kalmış galiba görememiş olabilirsiniz

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-05-22 at 15.37.02.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-22 at 15.37.02.jpeg
    141,6 KB · Görüntüleme: 34
Zamanında GTX970 6 ay kulanıp vatana iade etmiştim tüketici hakem heyetinden cevap bekle geçen zaman içerisinde paranı faizi ile geri alırsın ah keşke Türkiye'de olsam da yardımcı olsam size.

Merhaba, 14 gün içinde iade hakkınız kutusu açılmamış kullanılmamış ürünler için geçerlidir. Eğer aldığınız ürün arızalı çıktı ise servise yönlendirilmesi gerekmekte ve orada ki çıkan sonuca göre arızalı ise servis tarafından para iadesi mi değişim mi diye sizin onayınızın alınması gerekmektedir. Arıza bulunamadıysa aynı üründe geri gönderim sağlanır. Burada ki önemli olan husus sizin servise gönderdiğiniz arızalı ürünün düzgün çalışmasını gerektirecek herşeyi denemiş olmanız, bunun net şekilde anlatımını sağladğınız bir mektup ile beyan etmeniz en doğru yöntem olacaktır. (Aynı olayı bende yaşadım bu yöntem ile çok kısa sürede değişim yada iade hak talebim oluştu) Onlar madem böyle yapıyor bende kartı kullanayim nasılsa konu THH de şöyle yapayım böyle yapayım gibi konular sizi haksız duruma düşürebilir. Geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı