İtopya hazır sistem maceram sonrasında oluşan sorunlar

mceran

Femtopat
Daha fazla  
Uzun süredir sağda solda gördüğüm İtopya firmasından sonunda bir bilgisayar siparişi vermek için seçtim; ancak, kampanya ile öne çıkan sistemlerden değil, sıradan bir sistem siparişi verdim. Sipariş tarihim 13.11.2023'tü.

Firma, birkaç günde bir düzenledikleri kampanyalarla 500-1000-1500 gibi hazır sistemleri satıyor; hatta bazı sistemleri mağazalardan hemen almak mümkün. Ancak, ben bilgisayarımı 23.11.2023 yani bugün alabildim. Yoğunluktur dersiniz bir yere kadar hak verirsiniz. Fakat bir sorun vardı: Anakart değişikliği için 6 gün öncesinden ödeme yapmış olmama rağmen, müşteri hizmetleri ile 3-4 defa sesli görüşmem ve birkaç firma ile e-posta yazışmasında bu değişimi üstüne basa basa belirtmeme rağmen, eski siparişi gönderdiler.

Şimdi, bu ürün bana tüm iletişime rağmen 10 günde yanlış sipariş olarak ulaştı. İadesi ve işleme alınması gibi süreçler ise tahminim ortalama teslim ve geri gönderimi 20 gün sürecek. Yani, ön ödemeli bir bilgisayar satın alırken 1 ay sonra teslim alacağım.

Tabii ki, bu durumla ilgili olarak Kadıköy şubesine gidip yerinde değişim yapmayı düşündüm. Ancak müşteri hizmetleri ilgili parça orada yoksa boşa gidersiniz dedi. Şubeye ve yetkililere ise asla ulaşamadık. Şube zaten müşteri hizmetlerine bağlı, eğer beklemeye gücünüz yeterse 20-60 kişi arasında sıra bekleyebilirsiniz. Ve şubeye değil sadece müşteri hizmetlerine yeniden bağlanırsınız.

Sonuç olarak, firma sözde bugün benimle iletişime geçecekti; ancak hiçbir şey olmadı. "ayağınıza geleceğim" diyorum, ancak muhatap bile bulamıyorum.

Umuyorum ki sorun çözülür, ancak bir daha bu firmadan sipariş vermeyi düşünmüyorum. Diyeceksiniz ki yoğunlar kardeşim her gün PC toplanıyor. Bende diyorum ki gücün yetmiyorsa bu işi yapma ben para veriyorum hizmeti ürünü alamıyorum.

Sizin aracılığınız ile sesimi duyurmak istedim. Yoksa bizi argo tabiriyle ipleyen yok.

Ekran görüntüsü 2023-11-23 204855.png

Son düzenleme:
Yaşadığınız durum için üzgünüm ancak Türkiye'de son senelerde çoğu firmada sistem böyle işliyor. İtopya yayıncılar tarafından insanlara tanıtılan ve bu sayede yükselip - gelişen bir firma. Sattıkları ürünün arkasında durmuyorlar, kullanılmış cihazi sıfır diye sattıkları hakkında bir ton makale var. " İtopya ayıplı ürün arkasında durmuyor " Bu da yakın tarihteki başka bir konu. Türkiye'de bilgisayar işini hakkıyla yapan bir kaç firma var onlarda da fiyatlar Gaming Gen - İtopya tarzı firmalardan pahalı. Sorun çözülmüyorsa yapılacak şey tüketici hakem heyeti.

Örnek veriyorum: PNY 1660S ekran kartımda şu anda Artifact sorunu var ve aktif olarak bilgisayarı kullandığım için kartı garantiye göndermedim. PNY bana ücreti ödenmiş DHL kodu gönderdi ve kartımı bir kaç gün içinde Fransa'ya göndereceğim bana yeni sıfır kart gönderecekler, ve muhtemelen daha üst bir model gönderimi sağlayacaklar. Sürecin kargo dahil maksimum 2 hafta olacağı söyledi, Türkiye içerisinde size verilen süre ise 45 gün, vasatlık buradan anlaşılıyor.

Monitör almıştım 5 sene olmuştur değişen hiç bir şey yok demek ki. Anlatıldığı gibi müşteri hizmetleri felaket. İtopya en çok satış yapan yermiş ona inanıyorum ama en avantajlı ürünler genelde itopya harici yerlerde oluyor. Alış-veriş yapmanız sizin hatanız çok avantajlı fiyat olur anlarım ama sizin öyle bir durumunuzda yokmuş. Sorun her yerle yaşanma ihtimali var ama örneğin sinerji den ofis için 10 bin lira altı hazır sistem aldık gelişi güzel adamlar direkt yolladı bilmiyorum windows falanda kurmuşlar. Sinerji ile de bir ton sorun yaşayan var. Ama itopya tescilli yoğunlukta.

Monitör almıştım 5 sene olmuştur değişen hiç bir şey yok demek ki. Anlatıldığı gibi müşteri hizmetleri felaket. İtopya en çok satış yapan yermiş ona inanıyorum ama en avantajlı ürünler genelde itopya harici yerlerde oluyor. Alış-veriş yapmanız sizin hatanız çok avantajlı fiyat olur anlarım ama sizin öyle bir durumunuzda yokmuş. Sorun her yerle yaşanma ihtimali var ama örneğin sinerji den ofis için 10 bin lira altı hazır sistem aldık gelişi güzel adamlar direkt yolladı bilmiyorum windows falanda kurmuşlar. Sinerji ile de bir ton sorun yaşayan var. Ama itopya tescilli yoğunlukta.
müşteri hizmetleri konusunda ve satış sonrası işlemler konusunda çok yetersiz olduğunu bende düşünmekteyim. Temsilci ile son görüşmemde ödeme yaptığıma dair ve parça değişimi ile ilgili kaydıma ulaşamadı şaşırdım. Düzgün bir altyapıları olmadığını düşünmekteyim. Ama kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Bu açtığım konu belki muhataplarını bulur da belki sorunlu olan altyapılarını değiştirirler diye umut ediyorum. Ama şuan için hayal kırıklığına uğradım.

Muhatap bulmak veya ürün almak için illaki, bir youtuber mı olmamız gerekiyor diye kendime soruyorum.

Maalesef öyle görünüyor. Halen bekliyorum sorunum ile ilgili bir adım yol bile alamadım. Ne arayan ne soran var. Her kanaldan iletişime geçmeme rağmen.

Yerinde olsam faturaları çıkartıp tüketici hakem heyetine başvuruda bulunurdum hiç uğraşma bence. Çünkü arıyorsun 30 dakika bekliyorsun telefonda bazen açıyorlar bazen açmıyorlar. En iyi 2 yol haklarında suç duyurusunda bulunmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı