İtopya Hazır Sistemde Ekran Kartını Farklı Yollamış

Şimdi şöyle bir olay var. Siyah renkte Special Edition diye bir durum yok ama iki modeli var siyahın.
Biri 11289-02 kodlu olan Nitro, diğeri 11289-05 kodlu Nitro+.
İtopya 11289-02 kodlu olana Nitro+ demiş, 11289-05 kodluya da Nitro+ SE.

@samsunlu Size gelen ürünün kodu ne ?

Bana gelen kodu itopya da bile arattığımda normal Nitro+ modeli çıkıyor. Ama faturada aynı ürün kodu SE olarak yazmışlar.
WhatsApp Image 2019-12-06 at 10.42.47 (1).jpeg WhatsApp Image 2019-12-06 at 10.42.47.jpeg WhatsApp Image 2019-12-06 at 10.42.48 (1).jpeg WhatsApp Image 2019-12-06 at 10.42.48.jpeg WhatsApp Image 2019-12-06 at 10.45.05.jpeg
Şimdi müşteri hizmetleri ile görüştüm. Sistemde normalde SE modeli olarak ekran kartı yok stoklara ilk girdiğinde sadece mavisi vardı siyah daha sonra üretildiğinde ürün kodu değiştirilerek stoklara girilmiş siz sipariş verirken de ürün Nitro+ şeklindeydi. Faturanızda ki ürün kodunu da sorguladığınız zaman Nitro+ model olduğunu görürsünüz şeklinde konuştular. Faturada isim farklı ürün farklı garantiye yolladığımda ne olacak diye sorduğumda ürünler faturadaki ürün kodu ile işlem yapılıyor sıkıntı yaşamazsınız diye söylendi.

Son düzenleme:
Aynı sistemi topladım hemen hemen yaşadığımız durumlar aynı. Bende de aynı şekilde faturada SE modeli yazıyor. Ve ekranımı DP kablosu ile bağladığımda ara sıra görüntü-ses bozukluğu oluyor.

Ona bende şaşırdım aslında da monitör gelince canım sıkıldı. Sistem arada bir görüntü gidiyor 10 sn sonra geliyor çözemedim bir türlü.Burada anlattım olayı.
Benzer şeyler zamanın bende de yaşandı. RX590 kullanan bir çok kişide de denk geldim iade değişim alternatifini bir düşünün derim.

Benzer şeyler zamanın bende de yaşandı. RX590 kullanan bir çok kişide de denk geldim iade değişim alternatifini bir düşünün derim.
Anladığım kadarıyla RX590 ekran kartında daha öncede yaşayanlar var diyorsunuz. Peki çözümü var mı acaba değişim filan uğraşmak istemiyorum.

@samsunlu
AMD ekran kartı kullanmak = pişmanlıktır.

Ekran kartı arızalı olsa, sorun sahibini desteklemek için yazarsınız anlarım. Konuyla AMD'nin bir bağlantısı yok. Tamamen rezil İtopya'nın profesyonel dışı bir firma olmasından kaynaklanmalıdır. Size de hak veriyorum, Nvidia ekran kartı konusunda AMD'den üstün stabilite adına. Gel görelim ki GTX 760 gibi 2013 segmenti bir kartın, GTX 1050 ti ile arasında performans bakımından sadece 5 fps olması, tamamen çakallıktan ibarettir. RX 580 Nitro + Special Edition 2 yıl garantili 800 TL'ye gördüm geçen günlerde ikinci el. Sadece Nitro + modelleri 600-700 TL temizleri. Peki Nvidia'nın bu kartlarla eş değer kartlarının fiyatları ne kadar ikinci elde ? Yıl olmuş 2020 adamlar GTX 780 satıyorlar 700 TL'ye. Yuh diyorum.

@samsunlu

Ekran kartı arızalı olsa, sorun sahibini desteklemek için yazarsınız anlarım. Konuyla AMD'nin bir bağlantısı yok. Tamamen rezil İtopya'nın profesyonel dışı bir firma olmasından kaynaklanmalıdır. Size de hak veriyorum, Nvidia ekran kartı konusunda AMD'den üstün stabilite adına. Gel görelim ki GTX 760 gibi 2013 segmenti bir kartın, GTX 1050 ti ile arasında performans bakımından sadece 5 fps olması, tamamen çakallıktan ibarettir. RX 580 Nitro + Special Edition 2 yıl garantili 800 TL'ye gördüm geçen günlerde ikinci el. Sadece Nitro + modelleri 600-700 TL temizleri. Peki Nvidia'nın bu kartlarla eş değer kartlarının fiyatları ne kadar ikinci elde ? Yıl olmuş 2020 adamlar GTX 780 satıyorlar 700 TL'ye. Yuh diyorum.
Olabilir sonuçta benim bütçem var ve ben 300-500 fazla veririm ama sıkıntı yaşamam. Tabii bu sıkıntı AMD'den kaynaklanmıyor fakat artık bu saatten sonra AMD ekran kartlarına para vermem. Kasti gönderildiği ortada. Demekki o kart sıkıntılıydı ve bilerek gönderildi. Bazıları hatalı üretilmiş belli ki. Sonuç olarak AMD böyle bir hata yapmasaydı, o firma da o kartı göndermezdi ve müşteriyi keriz yerine koymazdı. Bu biraz da kelebek etkisine benzedi. Uzun lafın kısası yine de düşüncemin arkasındayım. Tabii ki arkadaşımız da inşallah bu sorunun üstesinden gelebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı