İtopya hazır sistemi yanlış montajladı

Dt.MK

Hectopat
Daha fazla  
İtopya üzerinden aldığım hazır sistem yanlış montajlanmış. Kablolardan birisi kasanın arkasındaki USB ve yuvarlak bir portu kapatmış durumda. Çok bir bilgim yok ama sanırım komple anakartı sökmek gerekiyor. Tavsiyeniz nedir? İtopya ile iletişime mi geçmem lazım? Bir bilgisayarcıya gitsem ücret talep edecekler. İtopya'nın yaptığı bir hata bana ekstra masrafa neden olacak.
Not: Gözüken o kablo sanırım egzoz fanına gidiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3650.JPG
    IMG_3650.JPG
    111,5 KB · Görüntüleme: 196
Pek sorun olacağını sanmam. Eğer PS2 girişli bir klavye veya mouse kullanmıyorsanız pek bir şey olmaz.

Ancak söküp kabloyu oradan çıkarmanız daha iyi olacaktır. Daha iyi oturacaktır arka aynaya.

Kasanın içini açıp kabloyu oradan kurtarmaya çalışın olmadı anakart vidalarını söküp kabloyu kurtarıp aynısı gibi vidalayın yapamam derseniz braketi kendine dogru çekip USB girişini kurtarsanız yeter diyeri pek lazım olmayabilir eski klavye fare girişi.

Girişleri koruyan metal parçayı yerinden çıkarıp kablonun yerini değiştirin. Olabiliyor bazen böyle hatalar.
Metal parçanın yerinden nasıl çıkartılacağını anlamadım biraz çekiştirdim kendime ama çıkacak gibi görünmüyor.
Çok büyük bir soruna benzemiyor kapağı çıkartıp fotoğraf atarsan yardımcı olabiliriz ya da sende kabloyu biraz indirebilirsin
Kapağı söktüm ve baktım kablo çekilmiyor da sıkışmış resmen hareket emtiyor, aşağı inmiyor kablo. Zaten orada olmaması gerek o kablonun. Girişleri koruyan metal plaka kablo yüzünden tam oturmamış arada kablo sıkıştığı için.
Size tavsiyem yuvarlak portu kullanmayacaksanız ve bu işlerden anlamıyorsanız hiç dokunmayın, sorun teşkil etmez. USB portunu da kullanmaya engel olmaz gibi görünüyor.
Fotoğrafta tam çıkmamış ama USB portunu kullanmamı engelliyor, şu an denedim faremi oraya bağlamayı araya kablo sıkışıyor ufaktan, iktirirsem kabloya zarar verecek.
Pek sorun olacağını sanmam. Eğer PS2 girişli bir klavye veya mouse kullanmıyorsanız pek bir şey olmaz.

Ancak söküp kabloyu oradan çıkarmanız daha iyi olacaktır. Daha iyi oturacaktır arka aynaya.
Dediğiniz gibi arka ayna tam oturmamış durumda kablodan kaynaklı.
Kasanın içini açıp kabloyu oradan kurtarmaya çalışın olmadı anakart vidalarını söküp kabloyu kurtarıp aynısı gibi vidalayın yapamam derseniz braketi kendine dogru çekip USB girişini kurtarsanız yeter diyeri pek lazım olmayabilir eski klavye fare girişi.
Yukarıda belirttiğim gibi kablo hareket etmiyor sıkışmış orada. Söküp takacak teknik bilgim de maalesef yok.
Anakart modelin nedir ?
Gigabyte B450M DS3H V2

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı