İtopya hazır sistemi yanlış montajladı

Dt.MK

Centipat
Katılım
15 Şubat 2020
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İtopya üzerinden aldığım hazır sistem yanlış montajlanmış. Kablolardan birisi kasanın arkasındaki USB ve yuvarlak bir portu kapatmış durumda. Çok bir bilgim yok ama sanırım komple anakartı sökmek gerekiyor. Tavsiyeniz nedir? İtopya ile iletişime mi geçmem lazım? Bir bilgisayarcıya gitsem ücret talep edecekler. İtopya'nın yaptığı bir hata bana ekstra masrafa neden olacak.
Not: Gözüken o kablo sanırım egzoz fanına gidiyor.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_3650.JPG
    IMG_3650.JPG
    111,5 KB · Görüntüleme: 162
Metal parçanın yerinden nasıl çıkartılacağını anlamadım biraz çekiştirdim kendime ama çıkacak gibi görünmüyor.

Kapağı söktüm ve baktım kablo çekilmiyor da sıkışmış resmen hareket emtiyor, aşağı inmiyor kablo. Zaten orada olmaması gerek o kablonun. Girişleri koruyan metal plaka kablo yüzünden tam oturmamış arada kablo sıkıştığı için.

Fotoğrafta tam çıkmamış ama USB portunu kullanmamı engelliyor, şu an denedim faremi oraya bağlamayı araya kablo sıkışıyor ufaktan, iktirirsem kabloya zarar verecek.

Dediğiniz gibi arka ayna tam oturmamış durumda kablodan kaynaklı.

Yukarıda belirttiğim gibi kablo hareket etmiyor sıkışmış orada. Söküp takacak teknik bilgim de maalesef yok.

Gigabyte B450M DS3h v2.

İnanın teknik bilgiye hiç gerek yok anakart vidalarını söküp anakartı azıcık kaydırıp kabloyu kurtarıp anakartı aynı yere getiriyorsunuz vida boşluklarına tekrar vidayı sıkıyorsunuz garantie almak isterseniz yapacağınız işlemi kayıt altına alın eli tornavida tutan biri yapabilir çok basit.

Yapmak isemezseniz bilgisayarcıya götürün para istemez merak etmeyin.
 
@suskunkedi Dediğiniz gibi bir bilgisayarcıya götüreyim en iyisi. Kapağı açıp baktığımda kablolama da çok kötü geldi bildiğiniz tıkıştırılmış kablolar. Tam adını bilmiyorum affedin HDD koyma çekmecesi diyeceğim, oraya fazlalık kabloları sokmuşlar resmen.

Ayrıca kasa elime ilk ulaştığında ram'in bir tanesini kasanın altından buldum ram slotunun pinleri de açık kalmış. Kendim taktım ram'i ama bir sıkıntı teşkil eder mi bilmiyorum. Tam yerine sokulmamış heralde ram yoksa o pinlerden kurtulup düşmesi çok zor. Artık kargoda ram kasanın içinde bir o yana bir bu yana savrula savrula gelmiştir...
 
@suskunkedi dediğiniz gibi bir bilgisayarcıya götüreyim en iyisi. Kapağı açıp baktığımda kablolama da çok kötü geldi bildiğiniz tıkıştırılmış kablolar. Tam adını bilmiyorum affedin HDD koyma çekmecesi diyeceğim, oraya fazlalık kabloları sokmuşlar resmen.

Ayrıca kasa elime ilk ulaştığında RAM'in bir tanesini kasanın altından buldum RAM slotunun pinleri de açık kalmış. Kendim taktım RAM'i ama bir sıkıntı teşkil eder mi bilmiyorum. Tam yerine sokulmamış herhalde RAM yoksa o pinlerden kurtulup düşmesi çok zor. Artık kargoda RAM kasanın içinde bir o yana bir bu yana savrula savrula gelmiştir...

Yoğunluktan böyle oluyor galiba ama dikkat edilmesi gerekir. Bilmemek ayıp değil ögrenmemek ayıptır. Galiba HDD kızağı nı demek istediniz hayırlı akşamlar dilerim dediğim gibi bilgisayarcının para alacağını zannetmiyorum lakin bilgisayarcının başında drun pek güven olmuyor bilgisayarcılara.
 
Bu işlerden anlamıyorsanız hiç kurcalamayın. ya da işi iyi bilen bir arkadaşınıza rica edin. ya da adam gibi bir esnaf olan bilgisayarcıya gözünüzün önünde yaptırın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı