İtopya internet üzerinden alınan ürünü mağazadan iade edilebilir mi?

hobili

Centipat
Daha fazla  
İtopya internet üzerinden aldığım ürünü mağazadan iade edebilir miyim?

Ürün elime dün geldi, her şeyi duruyor. Beğenmediğim için iade edeceğim. Ama ürün teslim edilmedi gözüküyor. 14 gün başlamamış oluyor sanırım. Teslim edildi olarak gözüktüğü zaman mağazaya gitsem sıkıntısız şekilde iade edebilir miyim? İnternetten uğraşmak istemiyorum.

Bildiğim kadarıyla jelatinini açtıysanız iade etmeniz mümkün olmayabilir. Hijyenik ürün kategorisine giriyor çünkü. Bu arada mesela ben Vatan internet sitesinden aldığım monitörü vatan mağazasında iade edebilmiştim. İtopya'da da sorun olacağını sanmam. Ama İnternet üzerinde iade ettiğinizde orijinal ödem yönteminize sistem otomatik olarak iade ediyor diye biliyorum. Yani faturalandırma ve takip süreci çok daha sağlıklı işliyor online ortamda.

14 gün geçmese de iade edemezsin. Beğenmedim, hoşuma gitmedi, iade ediyorum devri bitti. Ürünün bir sıkıntısı, kusuru yoksa iade alacaklarını sanmam. Benim arkadaşımın kutusunu açmadı bile, kulaklığın iade almadılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ambalajı yani dışındaki jelatini açılmadığı sürece kargo masrafını bizzat karşılayarak iade edebiliyorsunuz. Arkadaşınız ürünün kutusunu açmasa da güvenlik bandını veya jelatinini sökmüş olmalı.

İtopya mı her yer mi? Yasa çıktı mı çıkmadı mı? Amazon alıyor çünkü bilerek mi konuşuyorsunuz farazi mi?

Açtım, zaten açmadan nasıl beğenmeyebilirim ki öyle bir şey varsa saçmaymış.

Açtım, zaten açmadan nasıl beğenmeyebilirim ki öyle bir şey varsa saçmaymış.
Hocam çoğu firma tekrar satışa uygun olmadığından ve hijyen ürünü kategorisine girmediğinden almıyor geri. Bazı müşteri memnuniyetini ön planda tutan Amazon Prime gibi istisnalar var tabi. İsterseniz dondurmanın yarısını ısırıp beğenmedim diyip iade edin, Amazon Prime hizmeti dahilinde geri alıyor İade almamaları mümkün yani sizin durumunuzda. Üründe keyfi iadeye giriyor. Teknik bir arıza veya kullanıma engel olacak bir durum olsa o zaman en kötüsü servis raporuyla ürünü iade edebiliyorsunuz yine. Artık kanun alıcıya almadan önce iyi düşün, öyle kafana göre iade edip satıcıyı zarara sokamazsın diyor. Mesela şarj aleti olsa bir nebze daha kolay olurdu. Ama sizde bir deri hastalığı olmadığı, o deri hastalığının terinizle kulaklığın pedine geçip geçmediğini kimse bilemez, o ürünü de tekrar satamaz artık güvenlik ambalajı veya yapışkanı olmadığı için. Bu durumda da iade almama hakkı doğuyor satıcıya. Çünkü onların gözünde o ürün artık çöp.

Hepsiburada'dan anneme işitme cihazı aldım 10 gün kullandık ama memnun kalmadı ses kalitesi vs çok iyi değildi frekanslar karışıyordu bazen. 14 gün olmadan önce iade ettik. Sonuçta kulağın içine takılıyor. Öndeki plastiğini çıkarıp alkolle temizledim paketledim yolladım iade kabul edildi. Bu ürün kulağın içine de sokulmuyor. Sadece Amazon değil de. İtopya çok fevri bir firma zaten yan firması dey elektronik de öyle adamlardan Amazon aracılığı ile mouse aldım günlerce faturamı yollamadılar. Amazon ile 3 kez irtibata geçtim. En sonunda yolladılar bir de neymiş ben onlarla irtibata geçecekmişim mail adresi verecekmişim de falan filan. İtopya'dan bir şey almam.

Ayrıca 1 kez de fan almak istedim 3 gün oldu kargoya vermediler aradım 1 hafta süre varmışmin olabilirmiş sonra iade edip Amazon'dan aldım ertesi gün elimdeydi.

Hocam işitme cihazı medikal bir sektör. Medikal sektörlerde durum farklı ilerleyebilir. Ayrıca üründe fiziksel olarak da bazı durumlar mevcutmuş. Medikal firmalar müşteri memnuniyeti konusunda farklı ilerliyor olabilirler. Ona bakarsanız Amazon'da içim ısınmadı diyip kulak içi kulaklığı bile iade edebilyorsunuz Prime hizmetleri kapsamında. Kimse bir şey dahi sormuyor. Ben de Baseus kulak içi bluetooth kulaklığı aldım ve öyle rezalet çıktı ki, yazdım müşteri hizmetlerini tabi efendim en doğal hakkınız. Ürün kulaklık dahi olsa iadenizi gerçekleştireceğiz dedi. Ama kimi satıcı yasal hakkını sonuna kadar kullanıp aldıkları parayı geri vermek istemeyebiliyor. Müşteri memnuniyeti fazla ırgalamıyor yani bazı firmaları. Amazon'dan da Prime kategorisi harici bir ürün almam genelde. Ayrıca 100 şey alıyorsam 2 3 tanesinde de sorun yaşanması gayet normal hatta az bile. Marketten elle alıp evde poşetten çıkardığımızda bile farkedip bazı ürünleri iade ediyoruz.

Şimdi eve geldim ürün bu şekilde şu an teslim edilmedi olarak gözüküyor ben yine de şansımı deneyeceğim.

Çok garip bir şey oldu gibi eğer böyle bir şey olursa buraya yazacağım.

Beklediğimden daha garip bir şey oldu.
Ürün kargoya verildi olarak gözüküyodu sonra birden ürün hazırlanıyor kısmına attı normalde o kısımdayken ürünü gelmeden iade edebiliyorum bende ürün bana gelmesine rağmen iade ettim beklenmedik bir şekilde onaylandı bir de üstüne tekrardan bir ürün daha kargoya verildi olarak gözüküyor. Olay iyice karıştı. Bu arada onaylanalı 3-4 gün oldu para gelmedi geleceğini de sanmıyorum inşallah gelir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…