İtopya işlemci söker mi?

Şahsen ben mahalle arası bilgisayarcılara hiç güvenmiyorum. İtopya gibi yerlerinde yeni bir işlemci almadığın sürece sökeceklerini sanmıyorum. O yüzden nasıl sökülür yazılı şekilde anlatayım ama mutlaka videosunu da izle.
AMD işlemcilerde macun yapışması oluyor. Öncesinde bilgisayarı aç biraz oyun oyna, kapattıktan sonra güç kablosunu söküp bilgisayar açma tuşuna bir kaç defa bas (PSU'da kalan elektriği almak için). AMD stok fansa 4 tane vidası vardır. Onları çarpraz olacak şekilde bir tur bir tur gevşet. Hepsi iyice gevşeyince fanı hafif hafif kaldırmaya çalış. Eğer gelmiyorsa zorlama (ben zorlamıştım işlemci yatağının kilidi kapalı olduğu halde fanla birlikte işlemcide gelmişti). Eğer sorunsuz bir şekilde fan çıkarsa işlemci yatağının yanında parlak gri bir çubuk var onu hafif dışa doğru eğip yukarı kaldır yatağın kilidi açılır. İşlemciyi sökmeden önce üstündeki termal macunu peçete yardımıyla etrafa taşırmadan yavaş yavaş temizle. Söküp kutusuna koy. Aynı şekilde fanı da temizlemeyi unutma.
Fan işlemciye yapışırsa ne yapman gerekiyor bilmiyorum. Şahsen ben kendime güvendiğim için risk alıp öylece çıkartıyorum. Daha da başıma kötü bir şey gelmedi ama tavsiye etmem. Öyle bir durumda vidaları yine çarpraz ve bir tur bir tur olacak şekilde sık (sıkarken vidayı hafifçe içeriye ittirmen gerekiyor, altta yay olduğu için yukarı atıyor kendini). Sonrası için tavsiyem yok :).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı