İtopya kaıser-10 sistem alınır mı?

Bende dün aynı sistemde kasayı Vento 750W olarak özelleştirerek sipariş verdim Rampage güven vermedi hiç
Hayırlı olsun şimdiden ben bu konuyu açtığımda sistem 24k idi gün içinde fiyatlar saçma sapan dalgalanıyor :)

Sisteminiz geldiğinde test edebildiğiniz oyunların fps değerlerini ss alarak atar mısınız hem bizim gibi almayı düşünenler içinde fikir olmuş olur 🔥

Merhabalar;
Sistemi aldım.
Anakart:ASUS PRIME H610M-K ARGB 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
İşlemci: intel i5-14400f
Ram:CORSAIR 16GB Vengeance LPX 5600MHz CL36 DDR5 Siyah AMD EXPO Kutusuz Dual Kit Ram
Ekran kartı:INTEL ARC B580 12GB GDDR6 192Bit Limited Edition Ekran Kartı
Ssd:GOODRAM 512GB PX500 PCIe Gen3 M.2 SSD (3200MB Okuma / 2400MB Yazma)

Driverları kurdum.biosu güncelledim. Ramleride 5600e çektim hani dedim ya belki olur.İntelin ekran kartı driverınıda kurdum.ilk 1-2 saat hersey güzeldi. Sonra başıma gelenler

1-intel grafik merkezinde ayarları 0 lamak istediğinizde program donuyor ayarlar resetlenmiyor.
2- 3. saatlere yakın donma ve mavi ekran hataları başladı. (whea-uncorrectable critical process died).
not:bios ayarlarını sıfırladım.ramleri 4800de bıraktım.

sorularım:
1- ramler amd expo olarak sitede geçiyor kutusuz. Ram uyumsuzlugu olurmu?
2-ramleri neden 5600 yapamıyoruz.hersey güncel neyi desteklemiyor ?
3-madem 4800de çalışıcak neden böyle satıyorlar ?
4-Sistem çalıyor ama ne zaman donacağı belli olmuyor? itopya deneme amaçlı bir win10 kurmuş kendim tekrar uefi mı atmalımıyım?
5-ekran kartı driverından olabilirmi ?

Merhabalar;
Sistemi aldım.
Anakart:ASUS PRIME H610M-K ARGB 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
Ram:CORSAIR 16GB Vengeance LPX 5600MHz CL36 DDR5 Siyah AMD EXPO Kutusuz Dual Kit Ram

Driverları kurdum.biosu güncelledim. Ramleride 5600e çektim hani dedim ya belki olur.İntelin ekran kartı driverınıda kurdum.ilk 1-2 saat hersey güzeldi. Sonra başıma gelenler

1-intel grafik merkezinde ayarları 0 lamak istediğinizde program donuyor ayarlar resetlenmiyor.
2- 3. saatlere yakın donma ve mavi ekran hataları başladı. (whea-uncorrectable critical process died).

sorularım:
4-Sistem çalıyor ama ne zaman donacağı belli olmuyor? itopya deneme amaçlı bir win10 kurmuş kendim tekrar uefi mı atmalımıyım?
B580 riskli bir yatırım. Kesinlikle F/P kartı ama çok yeni. Driver sorunları ihtimali göz önüne alınmalıydı. İlla ki düzeltilecektir ama ne zaman bilinmez.

Aynı sistemi bazı parçaları geliştirerek aldım i5 14400f max 4800 destekliyor ram sıkıntısı ondan kartta sorun var orta segment işlemcide 1080pde baya darboğaz yapıyor özellikle fps oyunlarında 2kya kaliteyi aldığımda 30-40fps üstüne koyduğu ya da 5-10fps koyduğu durumlar oldu bu sebepten şuan için pek tavsiye edilecek kart değil. Sadece 2k monitörünüz varsa bence düşünülebilir.

Merhabalar;
Sistemi aldım.

sorularım:
geçmiş olsun durumlar gerçekten can sıkıcı sıfır bir sistem alıyoruz ama böyle hata vermesi.... acaba powersupply güç vermekte zorlanıyor mu kaç watt kasa aldınız? (pek anlamam ama aklıma ilk böyle bir durum geldi xd )

Bende dün aynı sistemde kasayı Vento 750W olarak özelleştirerek sipariş verdim Rampage güven vermedi hiç
Sizde durumlar nasıl sistem stabil çalışıyor mu ? Arkadaşlar almış bazı sorunlar yaşamaya başlamışlar

Güncel durum ssdyi değiştirince problem ortadan kalktı. 2 gündür açık sistem. Garip olan m2 yuvasında ssdyi görmüyor. yada ssd biçimlendirelemiyor. harici ssd olarak kullanabiliyorum ama asla bootlanmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı