İtopya mağaza deneyimim

0.5cm değil hocam o olsa olsa 1mm. Rahatsız edebilir tabii ki ama monitörlerde tek olay panel. Çerçeve açıklığı pek önemli değil bence. Dediğiniz gibi davranmaları hoş olmamış.
Sence önemli olan o mu. Test etmek istemiş izin vermemişler sonrasında malda kusur çıkınca müşterinin üzerine atmaya çalışmışlar.

4000TL küsur para verip üstüne üstlük dalga geçer gibi muammele görüp paramla rezil olmak istemiyorum hiçbir şekilde. Tahminime göre distribütör firma fabrikadan bantta ufak tefek fiziksel hatası olan ürünleri uygun bir fiyattan alıyor ve aynı şekilde İtopya'ya ulaştırıyor. İtopya ise indirim muhabbeti adı altında bu ürünleri kullanıcıya sunuyor. Şu an hem bir monitörüm yok hem de param kim bilir kaç gün sonra hesabıma yatacak. Uzun lafın kısası hiçbir şekilde hiçbir kullanıcıya İtopya'dan alışveriş yapmamaları konusunda öneride bulunacağım.

Şu cümlenize kesinlikle katılıyorum üstelik bu ürünler dövizden her gün etiket değişiyor, gerçekten rezillik. Uygun fiyatlı ürün satıyorlar diye ise forumun yarısı bu siteden alışveriş yapıyor özellikle monitör tarafında. Monitörlerde hassas cihazlardır öyle baştan savma işlere gelemezler ucuz ürün bile olsa bu durumlarda tüketicinin yanında olmak çok çok önemlidir. En azından birinin gerçekleri söylemesine sevindim çünkü gerçekten uygun fiyata ürün satıyorlar ve her yerden bulunamayacak ürünlerin satışı kendilerinde mevcut. Ama bu ilk İtopya ile ilgili açılan şikayet değil sonuçta böyle şeyler şubeye göre değişiklikte gösterebiliyor ama distribütör hakkında çok bir fark olacağını sanmam.

Şu cümlenize kesinlikle katılıyorum üstelik bu ürünler dövizden her gün etiket değişiyor, gerçekten rezillik. Uygun fiyatlı ürün satıyorlar diye ise forumun yarısı bu siteden alışveriş yapıyor özellikle monitör tarafında. Monitörlerde hassas cihazlardır öyle baştan savma işlere gelemezler ucuz ürün bile olsa bu durumlarda tüketicinin yanında olmak çok çok önemlidir. En azından birinin gerçekleri söylemesine sevindim çünkü gerçekten uygun fiyata ürün satıyorlar ve her yerden bulunamayacak ürünlerin satışı kendilerinde mevcut. Ama bu ilk İtopya ile ilgili açılan şikayet değil sonuçta böyle şeyler şubeye göre değişiklikte gösterebiliyor ama distribütör hakkında çok bir fark olacağını sanmam.

Olan da işte son kullanıcıya oluyor. İyice hevesim kaçtı zaten. Bari param geri gelsin başka bir şey istemiyorum.

Merhaba size yaşadığım rezil bir durumdan bahsetmek istiyorum. 23 Nisan pazar günü İtopya airport mağazasına "AOC 24g2spu/bk'' model numaralı monitörü satın almak için gittim. Monitörü almadan önce arkadaşlardan test etmeleri hakkında ricada bulundum ancak kendileri bunu reddedip sorun olursa 5 gün içerisinde getir diyerek beni geçiştirdiler. Bir kişi geçiştirince başka bir arkadaşa daha ricada bulundum ve o da aynı şeyi söyledi. Her neyse eve gittim monitörü kurdum test ettim. Ölü piksel vesaire çıkmadı ghosting neredeyse yok denecek kadar azdı ve renkler muazzam canlıydı, aşırı memnun kaldım. Sonra ise oyun oynarken fark ettim ki monitörün üst köşesinde fotoğraflarda da belirteceğim yaklaşık 0.5 Cm'lik bir açık mevcut. Bayram nedeniyle o gün tekrardan cihazı götüremedim ve 24 Nisan pazartesi gününü bekledim.

24 Nisan pazartesi günü ürünü aldığım mağazaya geri götürdüm. Müşteri hizmetlerindeki arkadaş ürünü inceledi ve bu durumun bir kusur olduğunu belirtip değişim başlattı. Ürün mağazada kalmadığı için Beylikdüzü mağazasındaki çalışan arkadaşla görüşüp beni ayıplı ürün ile birlikte oraya yönlendirdi. Asıl sorun buradan başlıyor. Beylikdüzü mağazasındaki müşteri hizmetlerinden sorumlu arkadaşın yanına gittim. Daha ayıplı ürünü incelemeden niyetini belli ederek "normalde benim bunu almamam gerekiyor, 1 gün içerisinde belki de senden dolayı bir hata oluştu" gibisinden cümleler kurdu. Kendisine her ne kadar hak versem de airport mağazasındaki arkadaşların ürünü test etmemek için geçiştirdiklerini ve 5 gün içerisinde sorun oluşursa getirmemi istediklerini söyledim.
Bir şekilde tavırlı da olsa ürünü değiştirdi ve yeni ürünü test etmek için kutusundan çıkarttı. Yeni ürünü incelediğimde bu sefer eski monitörümde olan açıklığın tıpatıp aynısını çerçevenin aynı yerinde gördüm ve temsilci arkadaşa belirttim. Kendisi monitörü elimden hızlıca çekerek tepkili bir şekilde "o zaman iade başlatıyorum" dedi. Ben ise bu monitörü kaçırmak istemediğimi ve farklı bir ürün daha açarak yardımcı olmasını istedim kibarca. Kendisi ise "ben senin için burada 100 tane koli mi açacağım?" diyerek laubali şekilde tepki gösterdi. Ben ise söyledikleri üzerine, o zaman ayıplı bir ürünü bana teslim etmemeleri gerektiğini benim belirli bir ücret karşılığında bu ürünü aldığımı ve mağdur olmak istemediğimi söylediğimde. "ben sizinle uğraşamam bu benimle ilgili bir durum değil fabrikadan kapalı şekilde bize geliyor ben iadenizi başlatayım" tarzında cümleler kullandı.

Cümlelerin bazıları her ne kadar size normal gelse de çalışan arkadaşın o anki mimikleri, hal ve hareketleri çok kabaydı. Hatta benden sonra sıra bekleyen insanlar da bana hak verdiler. Ben de bunun üzerine yükseldim ve kendisiyle bu şekilde tartıştık. En son iade işlemlerimi tamamladım ve mağazadan ayrıldım. Forumlarda da gördüğüm onca hizmet kusuru doğrultusunda İtopya mağazasından hiçbir şekilde alışveriş yapmamaya karar verdim. 4000TL küsur para verip üstüne üstlük dalga geçer gibi muammele görüp paramla rezil olmak istemiyorum hiçbir şekilde. Tahminime göre distribütör firma fabrikadan bantta ufak tefek fiziksel hatası olan ürünleri uygun bir fiyattan alıyor ve aynı şekilde İtopya'ya ulaştırıyor. İtopya ise indirim muhabbeti adı altında bu ürünleri kullanıcıya sunuyor. Şu an hem bir monitörüm yok hem de param kim bilir kaç gün sonra hesabıma yatacak. Uzun lafın kısası hiçbir şekilde hiçbir kullanıcıya İtopya'dan alışveriş yapmamaları konusunda öneride bulunacağım.

Ben mesela İtopya'nın üst yetkililerinden birisi olsam seninle iletişime geçip o insanı direkt kovmuştum böyle insanlardan nefret ediyorum hayır sanki bedavaya alıyoruz yani parasını veriyoruz hem mağdur oluyoruz hem de mahcup olması gerekirken üstten kaba bir tavırla konuşuyorlar.

Firmalar eleman alımlarında dikkatli olmalılar bir müşteri bir müşteridir, sizi soğutmuşlar ben sizin yerinizde olsam yaşça (yaşınızda sorun yok ama Türkiye'de maalesef insanlar bazı şeyleri kalıplara sokup ona göre hareket ediyorlar.) Büyük birisi ile gidip daha yetkili birisi ile görüşmeyi talep ederdim. Buna benzer bir olay Sivas'ın bir teknoloji mağazasında başıma gelmişti, o zaman bende sizin yaşlarınızdaydım babamla birlikte giderek iş yerinin müdürü ile konuşmuştuk, adam elemanı çağırtıp özür diletmişti; tabii hepsi insan asgarî ücret düşük ama bu demek olmuyor ki işini profesyonel yapamayacak, iş uygun değilse kendisine daha uygun bir iş bulsun! Eğer gitmek istemiyorsanız Google maps üzerinden düşük yıldız vererek buraya yazmış olduğunuz mağduriyeti oraya da yazın daha yetkili kişiler tarafından mesajınıza dönüş sağlanacağı kanaatindeyim.

Uzun lafın kısası hiçbir şekilde hiçbir kullanıcıya İtopya'dan alışveriş yapmamaları konusunda öneride bulunacağım.

Kebapçının yoluna taş koyuyorsun.

Screenshot_14.jpg

Aynı açıklık Laptop'umun monitöründe de var bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Fakat yine de öyle davranmaları hiç hoş değil.

Firmalar eleman alımlarında dikkatli olmalılar bir müşteri bir müşteridir, sizi soğutmuşlar ben sizin yerinizde olsam yaşça (yaşınızda sorun yok ama Türkiye'de maalesef insanlar bazı şeyleri kalıplara sokup ona göre hareket ediyorlar.) Büyük birisi ile gidip daha yetkili birisi ile görüşmeyi talep ederdim. Buna benzer bir olay Sivas'ın bir teknoloji mağazasında başıma gelmişti, o zaman bende sizin yaşlarınızdaydım babamla birlikte giderek iş yerinin müdürü ile konuşmuştuk, adam elemanı çağırtıp özür diletmişti; tabii hepsi insan asgarî ücret düşük ama bu demek olmuyor ki işini profesyonel yapamayacak, iş uygun değilse kendisine daha uygun bir iş bulsun! Eğer gitmek istemiyorsanız Google maps üzerinden düşük yıldız vererek buraya yazmış olduğunuz mağduriyeti oraya da yazın daha yetkili kişiler tarafından mesajınıza dönüş sağlanacağı kanaatindeyim.

Değerli yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim. Şikeyetimi çoğu platforma yazdım ve geri dönüş beklemekteyim. Maalesef böyle çalışanlar insanda heves bırakmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı