Çözüldü Itopya Monitör İadesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nashtic

Centipat
Yer
Aincrad
Merhabalar,

Arkadaşlar birden fazla tam ölü piksel ve bir adet yarı ölü piksel sorunu olan monitörü Itopya'ya iadeye yolladım(14 günlük süre içerisinde).

Aklıma takılan bir nokta oldu, müşteri hizmetleriyle görüştüğümde yaşamış olduğunuz sorunları ve iade yada değişim mi istiyorsunuz bunu belirttiğiniz bir kağıt yazıp kutu içerisine koyun demişlerdi. Net bir şekilde iade yapılmasını ve ücretimin geri verilmesini istediğimi yazdım fakat istemediğim halde değişim yapacağız gibi bir sürprizle karşılaşır mıyım?

Amazon'dan yeni bir monitör alacağım ve stoğu azalmakta, ondan dolayı ikilemde kaldım. Her ihtimale karşı iade istediğimi yazmış olduğum kağıdın fotoğrafını da çekmiştim.

Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Son düzenleme:
Çözüm
Ben aldığımda 1199 TL idi, şu an 1257 TL olarak gözüküyor.

İki değer birbirine çok yakın(hatta satıcı lehine bir avantaj var) bir sıkıntı yaşamadan paranı alırsın. Ürünün piyasası 800'e düşmüş olsaydı illa ürünü yollayacağız derlerdi. Üstelik 15 günden önce iade yaptığın için hiçbir şey olmadan alırsın paranı :) .
Sanmıyorum ama karşılaşırsanız tüketici heyetine gidersimiz. İtopyadan monitör alan arkadaşların bir çoğu buraya iade konusu açıyor. Lütfen bir şey satın almadan önce sosyalde biraz araştırın. İtopyaya monitörünüzün iadesini istediğinizide açık bir dille belirten bir eposta çekiniz.

Monitör hassas bir ürün olduğu için internetten almanı tavsiye etmem. İade istediysen iade yaparlar o yönden sıkıntı olacağını sanmam fakat kağıda karşılaştığınız sorunu da yazın demiş ölü piksel sorunu olduğunu yazdın mı?

Sanmıyorum ama karşılaşırsanız tüketici heyetine gidersimiz. İtopyadan monitör alan arkadaşların bir çoğu buraya iade konusu açıyor. Lütfen bir şey satın almadan önce sosyalde biraz araştırın. İtopyaya monitörünüzün iadesini istediğinizide açık bir dille belirten bir eposta çekiniz.
Tabi iade sürecini başlatırken garanti olması amacıyla en başta e-mail üzerinden iade etmek istediğimi net bir şekilde yazdım ve o şekilde irtibata geçtim. Bu tarz durumlarda e-postalar geçerli delil olarak geçtiği için.
Monitör hassas bir ürün olduğu için internetten almanı tavsiye etmem. İade istediysen iade yaparlar o yönden sıkıntı olacağını sanmam fakat kağıda karşılaştığınız sorunu da yazın demiş ölü piksel sorunu olduğunu yazdın mı?
Evet yazdım, hatta ölü piksellerin nerede olduğuna kadar tek tek yazdım ve iade istediğimi net bir şekilde yazının sonunda belirttim. Korona sürecinde çok dışarı çıkmamaya çalışıyorum ve malesef mağazalar ve internette satışı yapılan ürünler arasında çok fazla fiyat farkı olabiliyor. Hassas ürünler gerçekten o konuda haklısınız.
14 gün içerisindeyse iade almak zorundalar.
Evet 11. günde e-mail üzerinden ölü piksel sorunuyla karşılaştığımı ve iade etmek istediğimi yazdım. Hafta sonu araya girdiği için 13. günde kargoya teslim ettim ve 13. günde e-mail üzerinden geri dönüş yaptılar.
İtopya’dan her şeyi beklerim aslında ama on dört günlük süreç içerisinde yolladığınız için iade talebinizi kabul ederler diye düşünüyorum.
Amazon’daki ürün uygun fiyatlı ise alın, İtopya olur da değişim yaparsa Amazon iade almakta sorun çıkarmaz.
Evet onu kontrol ettim, amazon'nun kendisi satıyor. Ondan dolayı içime sindi ve süreç tamamlanana kadar yeni almayı düşündüğüm monitörün kutusunu açmayadabilirim. Amazon kendi sattığı ürünler için sanırım iade edilebilir ürün ise 30 gün iade süresi tanıyor gibi bir şey okudum kendi sitelerinde.

Son düzenleme:
Ülkemizin firmaları o kadar garip ki aklım ermiyor.

Mesela 1000 TL'ye bir ürün aldınız ve ürünün fiyatı birkaç içinde 2 katına çıktı. İşte bu noktada ürün bozulursa firma illa paranı iade edeceğiz diye tutturuyor. Çünkü ürünü yollarsa ceinden 2000 lira, parayı yollarsa 1000 lira çıkacak gibi bir durum var.

Fakat konuyu açan arkadaş para istiyorum deyince bu seferde yok biz ürün yollayacağız diye tutturuyorlar. Ürünün fiyatı arkadaşın aldığından beri ciddi bir artışa ugrasaydı o firma kesin para yollamakta diretirdi. Müşterilerine bu kadar saygısız olup nasıl bu kadar uzun süre ayakta kalıyorlar gerçekten anlaması güç.

Mail olarak talebini ilet. Eninde sonunda alırsın ama İtopya ile uğraşmak zor iş Allah sabır versin.

Ben olsam yenisini sipariş veririm nasıl olsa alacam diye.
Telefon yerine E-Posta üzerinden iletişime geçmek daha iyi olabiliyor bu durumlarda dediğiniz gibi. Sanırım bir daha Itopya'dan alışveriş yapmayacağım gibi duruyor, monitör konusunda kötü deneyimler yaşadım. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Sanırım amazondaki ürünü sipariş vereceğim.
Ülkemizin firmaları o kadar garip ki aklım ermiyor.

Mesela 1000 TL'ye bir ürün aldınız ve ürünün fiyatı birkaç içinde 2 katına çıktı. İşte bu noktada ürün bozulursa firma illa paranı iade edeceğiz diye tutturuyor. Çünkü ürünü yollarsa ceinden 2000 lira, parayı yollarsa 1000 lira çıkacak gibi bir durum var.

Fakat konuyu açan arkadaş para istiyorum deyince bu seferde yok biz ürün yollayacağız diye tutturuyorlar. Ürünün fiyatı arkadaşın aldığından beri ciddi bir artışa ugrasaydı o firma kesin para yollamakta diretirdi. Müşterilerine bu kadar saygısız olup nasıl bu kadar uzun süre ayakta kalıyorlar gerçekten anlaması güç.
Bu tarz bir durum yaşadım aslında ve değişim istemiştim o zaman. Daha sonra aradığımda aynı seriden ellerinde olmadığı için değişim yapamayacaklarını, sadece ücret iadesi yapabileceklerini söylemişlerdi. Anlayamadım gitti gerçekten bu durumu.

Şöyle başımdan geçen olayı anlayayım. Bundan 1-2 ay önce Samsung monitör aldım ve geldiğinde 1 tane ölü pixel vardı. 1 ölü pixel için göndermek istemedim değişime fakat 2 hafta sonra bir ölü pixel daha belirdi. Bende Hepsiburada'dan aldığım için Hepsiburada ile iletişime geçtim ve ürünü gönderdim. Ürün hepsiburadaya ulaştı ve onlarda Samsung Türkiye'ye gönderdiler. Samsung'da 20 gün kaldı incellendi ve değişim onayı verildi diye mesaj geldi. 1 saat geçmedi müşteri hizmetleri aradı ve aynı ürünün stoğu olmadığı için para iadesi gerçekleşeceğini söyledi. Ürünü göndermemden yaklaşık 1 ay sonra para aynı şekilde iade edildi. Aldığım ürünü tekrar alacaktım 200 TL zam gelmişti bende gelen paranın üzerinde 300 TL koyarak bir üst modelini aldım direk Samsung'un Online mağzasından ve gelen üründe ölü pixel vs. yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı