İtopya vs Trendyol

Selamlar, bir klavye alacağım fakat Trendyol'dan almak istiyordum Trendyol'da Nethouse ve Adeks satıcıları var ikisi de güvenilirmiş. Fakat İtopya'dan hiç alışveriş yapmadım. Biraz da korkuyorum açıkçası çok İnternet'ten alışveriş yapan birisi değilim. Fiyatları aynı bu arada. Şikayet varda;

İtopya'nın oranları;

• 1.972.
    Şikayet sayısı.

• solution-like

%21.
    Geri dönüş oranı.

• shedule-watch

Çok yavaş.
    Ortalama geri dönüş hızı.

• combined-icn

%20.
    Çözülen şikayet oranı.
Nethouse bilgisayar;

• solution-like

120.
    Şikayet sayısı.

• solution-like

%91.
    Geri dönüş oranı.

• shedule-watch

Hızlı.

• combined-icn

%55.
    Çözülen şikayet oranı.
Adeks;

• solution-like

48.
    Şikayet sayısı.

• solution-like

%54.
    Geri dönüş oranı.

• shedule-watch

Çok yavaş.

• combined-icn

%45.
    Çözülen şikayet oranı.

Eğer Trendyoldan alacaksan.Trendyol'da hesabımdan Trendyol cüzdanına gir telefon numarasını onaylatinca 20 TL veriyor sonra alacağın klavyenin parasını Trendyol cüzdanına kartından ekle.Mesela klavye 80 TL ise sen cüzdanına 60 TL yükle o 20 TL ile 80 TL olmuş oluyor.

Nethouse ile Hepsiburada üzerinden alışveriş yaptım. Hemen kargoya verdiler. Henüz gelmedi gelince tekrar yazarım. Ama kargo konusunda hızlı çalışıyorlar. Türkiye’de kargo şirketleri yavaş ama bunu engellemenin yolu yok tamamen şans.

Şimdi 1000 kişi şikayet etmiş ya adamlar belki de 10 bin kişiye gönderi düzenliyor geri kalanlardan iyi olanlar o tarz sitelerde belirtmiyor veya ben genelde arayarak veya maille çözerim firmayla olan problemi. Benim gibi yapanlar da olacağından o tarz sitelere bakarak görüş elde etmeyin derim kişisel görüşümce. Trendyol güvenilir birkaç kez alışveriş yaptım ve gayet memnundum.

Trendyol daha çok aracı olarak çalışır aynı hepsiburada ve n11 gibi. Vatan, İtopya, İncehesap, Teknobiyotik ise tekel firmalardır.

Ben İtopya'dan kablo bile satın almam ama bu şekilde karşılaştırma doğru olmaz. Alt tarafı bir klavye, fiyatı daha uygun olan yerden almanı öneririm.

Adeks Store kulaklık almıştım pahalı. Kendi sitesinden hemde kapıda ödeme ile. Güvenilirdir veya Vatan mağazasına bakabilirsin. Gameekstra 2 ürün almıştım. Kulaklık Revolver ve klavye Asus Rog. Ama satış sonrası kötü orası. Bereket sağlam çıktı hepsi.

Gözüm kapalı Adeks derim. 7-8 yıl önce İstanbul'da otururken arkadaşım sayesinde tanıdığım bir mekan ve sonrasında da internet alışverişlerinde alacağım ürün olduğunda uğradığım bir site. Hem ürün gönderiminde dikkatliler hem de iade işlemleriyle ilgileniyorlar. Zaten mekan hizmeti çok iyi.

Şikayetvar.com'a bakıp alışveriş yaparsan Elindeki GSM Operatörlerini kullanmaman ve en başta Trendyol, Hepsiburada gibi tüm sitelerden uzak durman lazım. Saniyede şikayet düşen platformdan alışveriş yapmayı planlayıp, ufacık bir satıcının küçücük şikayetlerine takılıyorsun.

Okyanusu geçiyorsun ama denizde boğuluyorsun :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı