The Noob
Kilopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Konuya güncelleme yapıyorum.Merhaba arkadaşlar,
İtopya ile yaşadığım bir sıkıntıyı burada dile getirmek istedim. Belki akıl veren, yardımcı olan olur.
İtopya'dan almış olduğum TT cte 750 Air model kasa, 19 Eylül öğlen saatlerinde adresime ulaştı. Kargoyu teslim aldığımda hemen fark ettim ki kutuda MSI ibaresi vardı. Dedim heral de koli bulamadılar da kutu içine kutu koydular dedim kendi kendime çünkü böyle büyük bir hata yapabilecekleri aklımın ucundan geçmedi. Dış kısımda ki koliyi açtıktan sonra haliyle beni bir telaş bir sinir hali bastı. Satın almış olduğum kasa yerine bana MSI prospect 700r model bir kasa göndermişler. Durum böyle olunca hemen telefona sarıldım tabii. Müşteri hizmetlerinde 55dakika telefonda bekledikten sonra sıra bana geldi ve hat kapandı. Tekrar aramaya çalıştığımda da telesekreter "altyapı çalışması" olduğunu belirtti ve hat kapandı. Hem İtopya web sitesinden hem de mail adresinden durumu izah edip telefon numaramı bıraktım ancak ne arayan oldu ne de maile cevap veren. Kısacası büyük ilgisizlik yaptılar.
Böyle durumlar da iade süreci nasıl olur ve ne kadar sürer, bilgisi deneyimi olan varsa paylaşsın. Almış olduğum kasa ile bana gönderilen kasa arasında 5100TL gibi bir fark var. İtopya depodan mı yanlış kasayı ismime geçti ya da kargo da mı karıştı kasalar hiçbir fikrim yok. Almış olduğum kasa da İtopya'da sadece 1 adet kalmıştı yani stokta kalmadı. Eera elektroniğe de hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Ankara numarasına bakan yok.
Böyle orta da kaldım.
Yardımcı olabilecek biri varsa şimdiden teşekkürler.
İtopya, Yurtiçi Kargo aracılığı ile doğru kasayı adresime ulaştırdı ancak büyük bir ihmalkarlık yaptılar. Kasanın kolisi parçalanmış ve kasada darbe ve gözle görülür eğilme var. Kasayı sabit tutamak için kullanılan orijinal köpükler bile kırılmış. Yurtiçi Kargo teslimat elemanı üstüne pişkinlik yapıp, tutanak tutma tenezzülünde bile bulunmadı, hatta kolinin parçalandığını görmemem için, sağlam görünen tarafına koliyi çevirip teslim etmeye çalıştı. Şikayet ettiğimde de verdiği cevap "abi ben 2 günlük elemanım bilmiyorum" şeklinde oldu. İlk iş Yurtiçi Kargo'yu arayıp şikayette bulundum. Geri gönderim için kod gönderelim dediler ancak hafta sonu olduğu için İtopya'ya da ulaşamadım.
Pazartesi günü İtopya'yı arayıp şikayette bulunacağım ve ücret iadesi talebinde bulunacağım. Reddederlerse eğer direkt mahkemeye vereceğim. Hem yanlış kasayı gönderip satın almış olduğum kasayı kaybediyorlar sonra da hasarlı kasa gönderiyorlar. Her şirkette kusurlar olur tamam peki ancak bu tamamen ihmalkarlık, acemilik ve de ilgisizlik. Bir tane kasa aldım, burnumdan getirdiler.