Tüketici hakem heyeti misli ile değişim işlemi nasıl oluyor?

Ürünün onlara gönderildiğine dair ıslak imzalı kargodan alacağınız belge, T.C. Kimlik fotokopisi ve ıslak imzalı THH raporu gerekiyor. Ürün garantiye gidip geldiyse satıcıya ürünü geri göndermeli ve kargodan gönderildiğine dair ıslak imzalı belge almalısınız yoksa icra kararını ürünün kendilerine ulaşmadığını öne sürerek uzatırlar veya icra sonuçlansa bile ürünü teslim ettiğinize dair belge sunmanız istenerek sonucu askıya alınır.

Ürünü servise gönderip değişim belgeside aldım. O belgede elimde mevcut belgede servis tarafından el konulmuştur diyor. Bugün tüketici hakem heyeti değişim belgesi ile icra işlemi başlatacağım o zaman. Bana değişim belgesi aldığım için saçma sapan değişim tekliflerinde bulundular iki sefer ikisini de kabul etmedim. Bugün icraya vereceğim.

Ürünü servise gönderip değişim belgeside aldım. O belgede elimde mevcut belgede servis tarafından el konulmuştur diyor. Bugün tüketici hakem heyeti değişim belgesi ile icra işlemi başlatacağım o zaman. Bana değişim belgesi aldığım için saçma sapan değişim tekliflerinde bulundular iki sefer ikisini de kabul etmedim. Bugün icraya vereceğim.
İcra başlattığınızda da aynı şekilde tekliflerle geri geleceklerdir, bunlar da çoğu zaman muadilleri olmuyorlar. Eğer muadili bir teklif gelirse bununla birlikte mutlaka icrada yaptığınız masrafı da kendilerinden alma şartı ile kabul edeceğinizi belirtin, yoksa icra sonuçlanmadan çözümlenirse ya da icrayı çekmeniz istenirse bu masraflarınızı geri alamadan zararda çıkarak sadece ürünü alarak sonuçlandırmış olursunuz.

İcra başlattığınızda da aynı şekilde tekliflerle geri geleceklerdir, bunlar da çoğu zaman muadilleri olmuyorlar. Eğer muadili bir teklif gelirse bununla birlikte mutlaka icrada yaptığınız masrafı da kendilerinden alma şartı ile kabul edeceğinizi belirtin, yoksa icra sonuçlanmadan çözümlenirse ya da icrayı çekmeniz istenirse bu masraflarınızı geri alamadan zararda çıkarak sadece ürünü alarak sonuçlandırmış olursunuz.

Hocam her şey için teşekkürler. Adliyeye girdiğim gibi telefon çaldı. Aynı ürünün muadilini teklif ettiler bende kabul ettim kargoya verdiler sorun çözüldü. Buradaki asıl sorun bu sürecin çok uzun olması. THH raporu servis raporu cihazın muadili bulunması. Gerçekten insanın sinirleri bozuluyor. Umarım gelen üründe problem yaşamam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı