İtopya'daki hazır sistem ne kadar güvenli

Hiç olumlu yorumlar gelmiyor müşteri hizmetleri hakkında, sadece buradan değil. Bu arada Sinerji'den çok daha uyguna sistem toplayabilirsin, İtopyadan daha ucuza.

Sanırım fikrim sinerji ve incehesaptan parça parça almak olacak.Yani aslında benim buraya attığım hazır sistemi sinerjiden toplayınca cidden daha pahalıya geliyor. Fakat daha güvenli olması açısından anladığım kadarıyla daha iyi olacaktır. Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Şimdi öncelikle daha önce itopyaya hiç gitmedim ve sorun yaşamadım anlatıcaklarıma saat 19:30 da gitmemde belki eklenebilir saat 20:00 kapanış bu hermes sistemi için gittim almak niyetimdi anakart işlemci değiştirmek istedim size şöyle söyleyim benimle ilgilenen arkadaşın tavırları ilgisi sıfır hani piyasada bi laf varya paraya doymuşlar gibisinden aynı öyle ve içeriye girdiğimde 5/6 kişi boşdaydı yani başlarında kimse yoktu ortalıkla dolaşıyoruz yine yanımıza gelen eden yok neyse birde üstüne bu sistemi almak istediğim söylediğimde direk orjinal windows almanız gerekmektedir performans düşer gibisinden dedim ne kadar 800 lira lisans, internette retail var sıkıntı yok 50 tl ye hatta 20 tl ye alıp kullanabiliyorum yok öyle olmaz yok böyle olmaz anakartı istediğim anakart eklediğimde aslında arasında sadece 200 tl fark var ama sistem 5600 den direk 6400 e fırladı ramleri değiştirmek istediğimde keza fiyat fırladı indirimi güzel ama bana bu sistem mantıklı gelmedi hocam eksi yönleri kasa-ram-anakart hadi işlemciyi 3600 falan değiştir imkanın var ama

yani işin kıssası müşteri ile ilgilenme sıfır :(

Yani sistemde kasayı ve işlemciyi değişerek alacaktım. R5 3600 ve Corsair spec delta yaparak alacaktım. Fakat yorumlar ve çoğu kişi diyor ki biraz daha para koy ama güvenilir yerlerden parça parça al. Sizde itopyayı iyi bulmadığınıza göre bu fikirdesinizdir diye düşünüyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tavsiyeniz varsa seve seve okumak isterim.

Ben kasa toplamaya çalıştığım zamanlarda imzamdaki sistemi itopyadan 4200 lira civarı bir fiyata alabiliyordum. Pek güvenemedim hazır kasa almaya, bu yüzden parçaları en ucuz yerlerden ayrı ayrı toplayarak toplamda yine aynı fiyata denk getirdim. Aynı şekilde siz de bu tip sitelerden hazır toplu kasa almaya güvenemiyorsanız indirim günlerinden vs. parçaları alarak kasanızı aynı fiyata; hiç olmadı 100-200 lira fazlaya toplayabilirsiniz. Mesela incehesap Cuma günleri indirimler yapıyor. Oradan kasa, PSU, Ram gibi parçaları gayet ucuza alabilirsiniz. Şanslı gününüzde iseniz işlemci veya ekran kartını da alabilirsiniz.

Hem de hiç güvenmiyorum itopyaya. Sırf daha ucuza gelecek diye bu kadar riske girmeye değmez gibi geliyo artık. Sanırım dediğiniz gibi incehesap, sinerji,teknobiyotik(tam olarak nasıldır bilmiyorum ama kötü duymadım hiç) yerlerden indirim kovalayıp alacağım. Biraz uzun sürecek bilgisayara kavuşmam fakat değer gibi. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Toplama işinde başka bi tavsiyeniz var mıdır?(varsa lütfen söyleyin)

daha demin 5 parça itopyada topladım 4170 tl tutuyor sinerjide 4028 tl :(

İşte hazır sistem bunu çok ucuza çektiği için kararsızlığa düştüm. Ama sanırım bir kaç ay sürecek olan parça şeklinde toplamaya döneceğim. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Toplama işinde başka bi tavsiyeniz var mıdır?(varsa lütfen söyleyin)
Ha birde parça parça almaya kalkarsam sizce ilk hangi parçayı almakla başlayayım?(ör:ekran kartı,ram...)
Son olarak eğer parça parça almak istersem(ki öyle olacak gibi) önce hangi parçayı almakla başlamalıyım?
parçaları en ucuz yerlerden ayrı ayrı toplayarak

Son olarak eğer parça parça almak istersem(ki öyle yapacak gibiyim) önce hangi parçayı ya da parçaları alarak başlamalıyım?

Son düzenleme:

Bu hazır sistemi almayı düşünüyorum kısa zaman içinde. Sadece işlemciyi (Ryzen 7 2700X yaptım) ve kasayı (Corsair Spec Delta yaptım) değiştirdim. Fakat aklıma takılan soru İtopya güvenilir mi, ürünle alakalı bir problemde bana yardımcı olurlar mı? Çok güzel şeyler duymadım bura hakkında ama sistem içindekilerle oldukça ucuza geldiğinden burayı düşünmek zorunda kaldım.

Sistemimi İtopya'dan aldım. Kasam kırık geldi elime 1 ay uğraş sonucu anca değiştirebildim.

İstanbul da olmamam zaten beni korkutuyor.O fiyatlarda hangi ekran kartını önerirsiniz ? (Normalde forumdaki amd kullanıcılarının kötülemelerini okumasam almak istediğim kart Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı buydu . Mesajlardan sonra korkup uzaklaştım.Yine de tavsiye eder misiniz?)

Evet dediğiniz şeyleri çok kez gördüm fakat tek tek toplayınca gerçekten pahalı oluyor. En ucuz 6.500 liraya çekebiliyorum ki bu da ekstra 500 lira demektir. Sizce itopyadan alıp riske girmeye değer mi?
Her türlü AMD öneririm. AMD kötüleyenler her yer de var. F/P bandın da bence AMD çok iyi iş çıkartıyor. 2060 kötü bir kart değil fakat ben olsam AMD'yi tercih ederdim. Ayrıca Itopya beni hiç mağdur etmedi. Sistemlerine güvenebilirsiniz. Parçalar falan da sıkıntı çıkarmaz. Yani ucuz diye korkmanıza gerek yok.

Son olarak eğer parça parça almak istersem(ki öyle yapacak gibiyim) önce hangi parçayı ya da parçaları alarak başlamalıyım?

Öncelikle işlemci alınabilir. Keşke geçen hafta incehesap indirimlerinden 1000 liraya Ryzen 3600 alsaydınız. Bakalım, önce işlemciyi bulun uygun bir fiyata. AMD-İntel alacağınız kesin değil galiba o yüzden işlemciden sonra anakart alın.
Ekran kartını ucuza bulduğunuzda alın bence bunun bir sırası yok. AMD tercih edebilirsiniz bence ben RX 590'dan gayet memnunum, bütçem daha fazla olsaydı 5700 XT alırdım. Nvidia tercih edecekseniz de RTX 2060 Super modellerinin fiyatlarını sıkı takipte kalın bence. Bütçe yetmiyorsa 5700 ve 2060'ı yakın takibe alın.
Ram'in de bir sırası yok. 2x16 3000 MHz Ramler toplamda 450-500 lira tutacak şekilde alınabilir. Yine Ram için incehesap indirimlerini takip edin.
Kasa ve PSU en son alınabilir çünkü içine takacaklarınıza göre bir kasa ve kaç W gerekli olur buna bakılarak bir PSU alınmalı. Tabi ucuza bulursanız yine bir sıralama gözetmeksizin 650W 80+ bir PSU size yeterli olacaktır bence. Kasa için de hava akışı güzel bir kasa uygun bir fiyata bulursanız tabii ki alabilirsiniz.
SSD ve HDD için de bir sıraya gerek yok, uygun fiyata bulduğunuzda alın. Bazen Hepsiburada indirimlerinden bazen de incehesap indirimlerinden uygun fiyata SSD bulabilirsiniz.

Sistemimi İtopya'dan aldım. Kasam kırık geldi elime 1 ay uğraş sonucu anca değiştirebildim.

İşte bu çok sık oluyor anladığım kadarıyla ve şansa bırakıp da denemek istemiyorum açıkcası. Bu arada cidden yorum için sağol.

Her türlü AMD öneririm. AMD kötüleyenler her yer de var. F/P bandın da bence AMD çok iyi iş çıkartıyor. 2060 kötü bir kart değil fakat ben olsam AMD'yi tercih ederdim. Ayrıca Itopya beni hiç mağdur etmedi. Sistemlerine güvenebilirsiniz. Parçalar falan da sıkıntı çıkarmaz. Yani ucuz diye korkmanıza gerek yok.

AMD için dediklerinizin çoğu doğru ama düşündüğünüzden çok daha fazla şikayet okudum hele ki nvidiaya ya kıyasla. Asıl itopya konusuna gelirsek tam dediklerinizle rahatlıyacaktım fakat hemen üstünüzdeki yorumu görene kadar. Evet sizin gibi hatasız alan var ama sizin dışınızda hatalı alan insan da çok var. Ve görülüyor ki bu sorun itopya için çok sık bir durum haline gelmiş. Sizce ne yapmalıyım? Güvenmeli miyim?
Keşke geçen hafta incehesap indirimlerinden 1000 liraya Ryzen 3600 alsaydınız.

Oha. Bu indirim 'cuma günleri' indirimi dediğiniz gün mü oldu?

5700 XT alırdım. Nvidia tercih edecekseniz de RTX 2060 Super

F/P da kimin fark attığı bariz ortada fakat amd nin ekran kartına pek güvenemediğim için RTX 2060 Super tercih edeceğim sanırım.

650W 80+ bir PSU size yeterli olacaktır bence. Kasa için de hava akışı güzel bir kasa uygun bir fiyata bulursanız tabii ki alabilirsiniz.

Bu konuda nedense çok almak istediğim bir kasa olan Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ Midi-Tower Tempered Glass Gaming Kasa - CC-9020121-EU - incehesap.com corsair kasası düşünüyorum.Bilgin varsa ya da kasaya bakacak olursan yorumun ne olur? Sence iyi bir kasa mı?

Son düzenleme:
Hocam ekran kartı olarak RTX serisi bir kart tercih edin. Onun dışında yukarıdaki arkadaşın önerdiği Sharkoon V2 PSU'nun aynısını kullanıyorum. Kesinlikle öneririm. Sessizlikten içinde fan döndüğünü bile anlamıyorsun. Ayrıca kasa olarak Sharkoon Night Shark öneririm. Kablolama olsun hava akışı olsun PSU,HDD,Ekran kartı için özel soğutması olsun kesinlikle tercih edilebilir. Modart PC Youtube kanalının incelemesini izleyin, Türkçe.

İstanbul da olmamam zaten beni korkutuyor.O fiyatlarda hangi ekran kartını önerirsiniz ? (Normalde forumdaki amd kullanıcılarının kötülemelerini okumasam almak istediğim kart Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı buydu . Mesajlardan sonra korkup uzaklaştım.Yine de tavsiye eder misiniz?)

Evet dediğiniz şeyleri çok kez gördüm fakat tek tek toplayınca gerçekten pahalı oluyor. En ucuz 6.500 liraya çekebiliyorum ki bu da ekstra 500 lira demektir. Sizce itopyadan alıp riske girmeye değer mi?
donanımhaber de baya şikayet eden var orayı bir incele istersen ben de topluyorum pc parça parça alıyorum neresi uygunsa ordan alıyorum arkadaşların dedigi gibi sinerji incehesap tercih edilebilir dogru düzgün de indirim yapmıyorlar zaten cuma akşamı ryzen 5 3600 1170 tl di bugün baktım 1325 tl olmuş aynı ürün cuma akşamı incehesapda 1049 tl ye satıldı
Sanırım fikrim sinerji ve incehesaptan parça parça almak olacak.Yani aslında benim buraya attığım hazır sistemi sinerjiden toplayınca cidden daha pahalıya geliyor. Fakat daha güvenli olması açısından anladığım kadarıyla daha iyi olacaktır. Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Yani sistemde kasayı ve işlemciyi değişerek alacaktım. R5 3600 ve Corsair spec delta yaparak alacaktım. Fakat yorumlar ve çoğu kişi diyor ki biraz daha para koy ama güvenilir yerlerden parça parça al. Sizde itopyayı iyi bulmadığınıza göre bu fikirdesinizdir diye düşünüyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tavsiyeniz varsa seve seve okumak isterim.

Hem de hiç güvenmiyorum itopyaya. Sırf daha ucuza gelecek diye bu kadar riske girmeye değmez gibi geliyo artık. Sanırım dediğiniz gibi incehesap, sinerji,teknobiyotik(tam olarak nasıldır bilmiyorum ama kötü duymadım hiç) yerlerden indirim kovalayıp alacağım. Biraz uzun sürecek bilgisayara kavuşmam fakat değer gibi. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Toplama işinde başka bi tavsiyeniz var mıdır?(varsa lütfen söyleyin)

İşte hazır sistem bunu çok ucuza çektiği için kararsızlığa düştüm. Ama sanırım bir kaç ay sürecek olan parça şeklinde toplamaya döneceğim. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Toplama işinde başka bi tavsiyeniz var mıdır?(varsa lütfen söyleyin)
Ha birde parça parça almaya kalkarsam sizce ilk hangi parçayı almakla başlayayım?(ör:ekran kartı,ram...)
Son olarak eğer parça parça almak istersem(ki öyle olacak gibi) önce hangi parçayı almakla başlamalıyım?

öncelikle anakartla başlayın işlemci ram kasa cpu sogutucu en son da ekran kartı alabilirsiniz ben de pc topluyorum parça parça bu şekilde ilerliyorum

Son düzenleme:
Sharkoon 650W SHP650 V2

Bunun fiyatı da gerçekten uygunmuş.Hani benim attığım kasa çok içime sindi ama psu sinmemişti. Sanırım dediğiniz PSU yu düşüneceğim teşekkür ederim.
RTX serisi bir kart tercih edin

Kesinlikle öyle yapacağım.

İnceledim ve çoğunlukla olumlu yanıt almış. Eğer başka birisi ortaya bişey atmazsa kafamda bu oldu gibi.

Attığım sisteme Ryzen 3600 ekleyerek satın alabilirsiniz.

SSD ler hakkında markasal olarak pek bi fikrim yok. Kingston hakkında bilginiz varsa söyleyebilir misiniz?

ryzen 5 3600 1170 tl di bugün baktım 1325 tl olmuş aynı ürün cuma akşamı incehesapda 1049 tl ye satıldı

Şuna gerçekten üzüldüm :(

öncelikle anakartla başlayın işlemci ram kasa cpu sogutucu en son da ekran kartı alabilirsiniz ben de pc topluyorum parça parça bu şekilde ilerliyorum

Anakarttan başla demişsiniz.Ben ne zaman sistem kursam hep bu Gigabyte B450M S2H AMD B450 DDR4 M.2 mATX Anakart incehesap.com anakartı koydum. Sizce kötü mü yoksa arttırmalı mıyım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı