İtopya'dan 4060 sistem alınır mı?

Anakart ve SSD giriş seviyesi. PSU bu tür sistemler için yeterlidir. Ama bu gibi konularda olumsuz şeyleri paylaşırsanız daha iyi görebilirim. Nerede okudunuz? Bağlantılar nerede?
45 bin TL'ye RTX 4060 Ti ve R5 7500F sistem alınır mı? Bu konu içerisinde bahsetmiş. Aynı kişi başka konularda da bahsetmiş aynı problemden. Daha önce içerisinde aynı PSU'yu bulunduran bir hazır sistem alan ve benzer şekilde ses probleminden sistemi iade etmeye çalışan bir arkadaş daha vardı fakat onu bulamadım. PSU konusundan bağımsız SSD’yi özelleştirmelerden hangisine yükseltmemi önerirsiniz? Bir de PSU 600W olarak kalmalı mı?

45 bin TL'ye RTX 4060 Ti ve R5 7500F sistem alınır mı? Bu konu içerisinde bahsetmiş. Aynı kişi başka konularda da bahsetmiş aynı problemden. Daha önce içerisinde aynı PSU'yu bulunduran bir hazır sistem alan ve benzer şekilde ses probleminden sistemi iade etmeye çalışan bir arkadaş daha vardı fakat onu bulamadım. PSU konusundan bağımsız SSD’yi özelleştirmelerden hangisine yükseltmemi önerirsiniz? Bir de PSU 600W olarak kalmalı mı?

45 bin TL'ye RTX 4060 Ti ve R5 7500F sistem alınır mı? Bu konu içerisinde bahsetmiş. Aynı kişi başka konularda da bahsetmiş aynı problemden. Daha önce içerisinde aynı PSU'yu bulunduran bir hazır sistem alan ve benzer şekilde ses probleminden sistemi iade etmeye çalışan bir arkadaş daha vardı fakat onu bulamadım. PSU konusundan bağımsız SSD'yi özelleştirmelerden hangisine yükseltmemi önerirsiniz? Bir de PSU 600W olarak kalmalı mı?

Ben size forumda içinde S tier bir dolu PSU sorunlu konu bulurum. Teknolojide şans faktörünü asla kenara atmamak lazım. En kaliteli ürünlerde bile sorunlar olabiliyor. Garanti ve servis bu yüzden var.

Şimdi sisteme geri dönelim: En azından B650 bir anakart aşırı giriş seviyesinden kurtarmayı sağlar. Tabii ki özelleştirme ekranında seçeneklere göre hareket etmek zorunda kalınabiliyor. SSD hususunda da en azından TLC yapılı bir ürün seçmek önemli. Keza DRAM faktörü de önemlidir ama yoksa yine belirttiğim üzere seçeneklere göre tercih yapılacaktır.

Ben size forumda içinde S tier bir dolu PSU sorunlu konu bulurum. Teknolojide şans faktörünü asla kenara atmamak lazım. En kaliteli ürünlerde bile sorunlar olabiliyor. Garanti ve servis bu yüzden var.

Şimdi sisteme geri dönelim: En azından B650 bir anakart aşırı giriş seviyesinden kurtarmayı sağlar. Tabii ki özelleştirme ekranında seçeneklere göre hareket etmek zorunda kalınabiliyor. SSD hususunda da en azından TLC yapılı bir ürün seçmek önemli. Keza DRAM faktörü de önemlidir ama yoksa yine belirttiğim üzere seçeneklere göre tercih yapılacaktır.
Anakartı B650 yapacağım önerinizle. SSD olarak ne seçebilirim? Ram'i de 32 yapma düşüncesindeydim aslında ama hangilerine öncelik vermeliyim tam emin değilim. Soğutucu olarak sizin konu içerisinde attığınız Endorfy marka soğutucuyu alacağım yeterli gelir mi?

Anakartı B650 yapacağım önerinizle. SSD olarak ne seçebilirim? RAM'i de 32 yapma düşüncesindeydim aslında ama hangilerine öncelik vermeliyim tam emin değilim. Soğutucu olarak sizin konu içerisinde attığınız Endorfy marka soğutucuyu alacağım yeterli gelir mi?
Anakart bence önceliktedir. Diğer her şey zamanla değiştirilir. SSD konusunda fiyat çok uçuyorsa dahili olan kabul edilip daha sonra KC3000 gibi bir depolama harici olarak alınabilir. Soğutucu konusunda da fiyatına göre bir ürün ama 500-600 TL fazla verirseniz daha iyi soğutucular var.

Son düzenleme:
Anakart bence önceliktedir. Diğer her şey zamanla değiştirilir. SSD konusunda fiyat çok uçuyorsa dahili olan kabul edilip daha sonra KC3000 gibi bir depolama harici alınabilir. Soğutucu konusunda da fiyatına göre bir ürün ama 500-600 TL fazla verirseniz daha iyi soğutucular var.
Ekleyebilirim 500 600 tl daha soğutucu için, ne önerirsiniz? Bir de SSD Kingston NV3 1TB tercih edilebilir mi? Sistemdeki mevcut SSD'nin yerine.

Ekleyebilirim 500 600 tl daha soğutucu için, ne önerirsiniz? Bir de SSD Kingston NV3 1TB tercih edilebilir mi? Sistemdeki mevcut SSD'nin yerine.
Yok, alınmaz. QLC barındırıyor. Bence oradan bir SSD seçmeyin. Sistemle beraber geleni kabul edin. Sonra değiştirsiniz.

Soğutucu olarak aşağıdaki ürün o zaman:

Gelecekteki büyük yükseltmelerde bile sizi yarı yolda bırakmaz.

Yok, alınmaz. QLC barındırıyor. Bence oradan bir SSD seçmeyin. Sistemle beraber geleni kabul edin. Sonra değiştirsiniz.

Soğutucu olarak aşağıdaki ürün o zaman:

Gelecekteki büyük yükseltmelerde bile sizi yarı yolda bırakmaz.
Sağolun ilgilendiğiniz için. 2 adet m2 ssd takabiliyorum değil mi? Yani "değiştirirsiniz" demişsiniz ama ilerde yeni bir 1 TB SSD aldığım zaman buna ekstra olarak takmamın bir sakıncası var mı? 1.5 olacak yani mevcutla beraber.

Sağolun ilgilendiğiniz için. 2 adet m2 ssd takabiliyorum değil mi? Yani "değiştirirsiniz" demişsiniz ama ilerde yeni bir 1 TB SSD aldığım zaman buna ekstra olarak takmamın bir sakıncası var mı? 1.5 olacak yani mevcutla beraber.
Tabii. ASUS Prime B650M-R seçerseniz 2 tane NVMe takabilirsiniz.

Tabii. ASUS Prime B650M-R seçerseniz 2 tane NVMe takabilirsiniz.
Tekrar rahatsız ediyorum ama, yarın konuştuğumuz özelleştirmelerle sistemi alacağım. Rami 32 yapmak istiyorum Lexar veyahut Klevv iyi midir? Yoksa sistemdeki mevcut 16 GB ramle alıp daha sonra farklı marka bir ram mi tercih edeyim 32 GB geçerken? Bir de PSU 600W kalsın mı? 200 tl farkla 700W olanı seçeyim mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı