İtopya'dan alınan hazır sistemin termal macununu değiştirmek garantiyi bozar mı?

Atakan_1

Hectopat
İtopya'dan 1.5 sene önce hazır sistem aldım. İşlemci i5 12600 ve yazın işlemci 97 derecelere falan çıkıyor oyun oynarken. Elimde Arctic MX-4 termal macun var. Kendim değiştirmeyi düşündüm ama garantiyi bozar mı kendim değiştirirsem?

İtopya'dan 1.5 sene önce hazır sistem aldım. İşlemci i5 12600 ve yazın işlemci 97 derecelere falan çıkıyor oyun oynarken. Elimde Arctic MX-4 termal macun var. Kendim değiştirmeyi düşündüm ama garantiyi bozar mı kendim değiştirirsem?

Hocam ekran kartının ıcını acıp degısmedgınız surece işlemcınınkını falan degıstrırebılırsınız bır sıkıntı olmaz.

İşlemcininkini değiştirdim ama şimdi 100 dereceye kadar çıkıyor işlemci. Termal macun 2-3 yıllık falandı ama kıvamı yerindeydi.

Soğutucunun işlemciye temas ettiğinden emin misiniz montaj hatası olabilir bir kontrol edin derim.
Galiba montaj hatası da montaj edemiyorum şuan kırmaktan korkuyorum. Bitane vidayı bastırınca çıt sesi geliyor. Onun yanındakini bastırınca da çıt sesi geliyor. Ama diğer kalan ikisini bastırınca hiç oturmuyor çit sesi falan gelmiyor. Çapraz şekilde takmaya çalışınca da olmadı yardım eder misiniz?

1749553952739.jpeg

Şuan hepsinden çıt sesi geldi böyle takılı arka tarafından ama hala boşta 60 derece falan.

Galiba montaj hatası da montaj edemiyorum şuan kırmaktan korkuyorum. Bitane vidayı bastırınca çıt sesi geliyor. Onun yanındakini bastırınca da çıt sesi geliyor. Ama diğer kalan ikisini bastırınca hiç oturmuyor çit sesi falan gelmiyor. Çapraz şekilde takmaya çalışınca da olmadı yardım eder misiniz?

1749553952739.jpeg

Şuan hepsinden çıt sesi geldi böyle takılı arka tarafından ama hala boşta 60 derece falan.
Galiba taktım şuan aida64'ten stress testi yapıyorum 73'e çıktı max. İyi sanırım değerler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı