İtopya'dan alınan ViewSonic monitörde ölü piksel sorunu

brkclsn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

İtopya'dan hafta sonu aldığım ve bugün elime ulaşan "ViewSonic 27" VX2758A-2K-Pro 170Hz 1ms HDMI DP HDR10 FreeSync QHD IPS Gaming monitör" için piksel testinde farklı renklerde, farklı noktalarda bulunan ölü piksellere denk geldim. Yanlış saymadıysam toplam 4 adetti. Bazı firmalar sayıya bağlı olarak değişim yapmayabiliyor dedi arkadaşlarım. İtopya alışverişinde ölü pikseli değişime gönderip sorunu çözülemeyen birisi oldu mu? Nasıl bir yol izlemeyelim sizce?

Siyah ekrandayken görüntü aldım ölü piksel olduğunu düşündüğüm nokta kırmızı, yeşil, mavi gibi renk değiştiriyor gibiydi.

Dosya Ekleri

• IMG-20240909-WA0056.jpg
    IMG-20240909-WA0056.jpg
    28,2 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG-20240909-WA0059.jpg
    IMG-20240909-WA0059.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG-20240909-WA0057.jpg
    IMG-20240909-WA0057.jpg
    28,7 KB · Görüntüleme: 38
Hocam İtopya'dan çok ViewSonic TR distiribütörü ile görüşseniz daha iyi bilgi alırsınız.

merhaba,

İtopya'dan hafta sonu aldığım ve bugün elime ulaşan "ViewSonic 27" VX2758A-2K-Pro 170Hz 1ms HDMI DP HDR10 FreeSync QHD IPS Gaming monitör" için piksel testinde farklı renklerde, farklı noktalarda bulunan ölü piksellere denk geldim. Yanlış saymadıysam toplam 4 adetti. Bazı firmalar sayıya bağlı olarak değişim yapmayabiliyor dedi arkadaşlarım. İtopya alışverişinde ölü pikseli değişime gönderip sorunu çözülemeyen birisi oldu mu? Nasıl bir yol izlemeyelim sizce?

Siyah ekrandayken görüntü aldım ölü piksel olduğunu düşündüğüm nokta kırmızı, yeşil, mavi gibi renk değiştiriyor gibiydi.

Genelde satıcılar böyle şeylerle ilginlenmiyor ürün bizden çıktı artık markanın TR distiribütörü ile sen halledersin kafasındalar. Ama İtopya nasıl bir politika izler bilemiyorum.

İtopya ile görüştüm. Ayrıca viewsonic ile de görüştüm. Form doldurursam viewsonic, ölü piksele emin olursa eğer ürünü incelemeye çağıracağını belirtti. Süreci itopya ile de bizle de yürütebilirsiniz, bizimle ilerlerseniz süreçte 1 hafta gibi zaman kazanırsınız çünkü ölü piksel varsa, kapalı ürün gönderdiğimiz için itopya da bize iletecek dediler.

Ancak ürünü, şikayetim ve talebimi yazarak itopya.com' a gönderdim bugün. Sonuçta aracı firma onlardı ve onları devreden çıkarmak istemedim. Süreci buradan paylaşacağım.

Süreç tamamlandı. Daha sonra başına gelebilecek arkadaşlar için güncellemeyi yapıyorum.

1- önce WhatsApp destek hattıyla iletişime geçip, verdikleri kod ile (site üzerinden iadeyi başlatmadan) ürünü bütün her şeyiyle aldığım gibi paketleyip kutusuna koyarak iade ettim.
2- iade ya da değişim isteyip istemediğinizi bir kağıt ile içine yazmanızı istiyorlar. Değişim istediğimi belirttim ve faturamı ekiyle beraber kutunun içerisine ekledim.
3- ürün gittikten sonra hiçbir güncelleme yapılmadı. Kargo da bana kod vermediği için y. Kargo müşteri hizmetlerinden telefon numaram ile gönderdiğim kargoları sorgulayarak akıbeti bekledim.
4- bu sürede WhatsApp destek hattına tekrar yazdım ve ürün ellerine ulaştıysa inceleme yapacaklarını ve kendilerinin bilgi vereceğini söyledi.
5- 11 Eylül gönderdim ürünü, 14 Eylül ellerine ulaşmıştı.
6- 18 Eylül tarihinde müşteri hizmetlerini aradım 40dk sıra bekledikten sonra müşteri hizmetlerine bağlandığımda telefon daha konuşamadan yüzüme kapandı.
7- tekrar wp destek hattına ulaştım ve ürün hakkında "değişim/iade kararı çıktı. Destek hattına mail atın yönlendirecekler. Maillere dönmeleri 5-10 iş günü sürer sırayla dönüyorlar" denildi.
8- 25 Eylül'de tekrar mail attım. Destek hattı hiçbir şekilde dönmüyor, ilgilenen teknisyen kendi kurumsal mail hesabıyla size ulaşıyor. Ben destek istememe rağmen iade demişler teknisyene, değişim istediğimi söyleyince elimizde var stokta gönderimini sağlarım dedi.
9- ilk defa olunca firma değişimi kendisi yapmış ancak kapalı kutu gönderecekleri için test yapamayacaklarını söyledi. Tekrar aynı sorun yaşanırsa markanın kendisine göndereceklerini bildirdi ve onayladım.
10- 30 Eylül'de ürün elime ulaştı. Ürünü test ettim hiçbir problemi yok. Kurulumu gerçekleştirdim.

**Süreç beklediğimden hızlı ilerledi aslında daha yavaş olur diye düşünüyordum. Burada tek eksi bence marka hiçbir şekilde telefonla ya da benim onlara ulaşma gayretim olmasa mail ile tarafıma ulaşmadı. Bilgi alamadan ilerledi. İçerisine yazmama rağmen iade diye bildirmişler vs. iletişim biraz geç de olsa gün sonunda ortalama sürenin altında halledilmesine sevindim.

Teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı