İtopya'ya iade için gönderilen ürün geri gönderildi

• Konuyu başlatan Pledo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 968
@Golden.Nyks Bu konuda kesin bir mevzuat yok zaten ancak Sennheiser gibi markaların sitesine baktığında da ambalajı açılmış ürünün iadesini almıyorlar. Arkadaş istediği kadar denesin sonuçta ürün kulaklık. THH ne der kestirmek kesin değil ancak muhtemelen İtopya'nın tarafında olacaktır.

@Golden.Nyks Bu konuda kesin bir mevzuat yok zaten ancak Sennheiser gibi markaların sitesine baktığında da ambalajı açılmış ürünün iadesini almıyorlar. Arkadaş istediği kadar denesin sonuçta ürün kulaklık. THH ne der kestirmek kesin değil ancak muhtemelen İtopya'nın tarafında olacaktır.

İstediği kadar yazsınlar bir şey değişmiyor, internet üzerinden yapılan alışverişlerde ilk 14 gün koşulsuz şartsız iade hakkı bulunuyor (bazı ürünler hariç ama bunların arasında kulak üstü kulaklık bulunmuyor), adamların internet sitelerine yazdıkları şeyler bir şey değiştirmiyor.

Umarım öyle olmaz hocam. Bugün 11 gibi başvuru atacağım.

İstediği kadar yazsınlar bir şey değişmiyor, internet üzerinden yapılan alışverişlerde ilk 14 gün koşulsuz şartsız iade hakkı bulunuyor (bazı ürünler hariç ama bunların arasında kulak üstü kulaklık yok), adamların internet sitelerine yazdıkları şeyler bir şey değiştirmiyor.

Hocam haklı ve doğru konuşuyorsun. Öncelikle teşekkür ederim. Onun haricinde bende 15 yıl bu işlerle uğraşmış bir adama sordum ve hakları yok dendi. Şansımı ve hakkımı sonuna kadar savunacağım.

Tam olarak bilmiyorum süreci. Ben tehdit ederek yaptırmıştım kulaklık iademi :D. @tempZ hocam daha iyi yardımcı olacaktır.

Aslında onlarda biliyorlar ama işlerine gelmiyor, çoğu kişi THH vs. uğraşmak istemediği için yanlarına kalıyor, İtopya Sinerji'i gibi siteler kontrol etmeden birçok ürüne direk red veriyorlar.
İşlerine gelmiyor işte. Sonra müşteri kaybı. Bir daha almam mesela. tempZ hocam da bilgisini aktarırsa sevinirim.

Son düzenleme:
İstediği kadar yazsınlar bir şey değişmiyor, internet üzerinden yapılan alışverişlerde ilk 14 gün koşulsuz şartsız iade hakkı bulunuyor (bazı ürünler hariç ama bunların arasında kulak üstü kulaklık bulunmuyor), adamların internet sitelerine yazdıkları şeyler bir şey değiştirmiyor.

İstediğin kadar ticaret bakanlığının sitesini atabilirsin dostum. İnternette az bir araştırma yapsan çoğu kişinin kulaküstü kulaklık iadesinin aynı sebepten reddedildiğini görürsün. Keyifli forumlar.

Hocam kargoyu iade etmeyin, kargo size gelsin içerisinde servis tutanağını alarak tüketici hakem heyetine başvurun.

Belirttiğiniz durumda 2 farklı hakkınız var, birisi koşulsuz iade hakkı yani cayma hakkınız ve ayıplı üründe tüketicinin seçimlik hakkı.

Normalde cayma hakkınızı talep edip, sorundan bahsetmeksizin iade talep etmenizi tavsiye ederim ama ürün kulaklık olduğu için kesin sorun çıkarırlar. O yüzden sürecinizi ayıplı ürün olarak ilerletin. Servis raporunu alıp inceleyin, ürüne hasarsız denilmişse de THH'ye başvururken " gerekli görülürse ürünümün bilirkişi tarafından incelenmesini kabul ediyorum" yazarak başvurun.

Hocam kargoyu iade etmeyin, kargo size gelsin içerisinde servis tutanağını alarak tüketici hakem heyetine başvurun.

Belirttiğiniz durumda 2 farklı hakkınız var, birisi koşulsuz iade hakkı yani cayma hakkınız ve ayıplı üründe tüketicinin seçimlik hakkı.

Normalde cayma hakkınızı talep edip, sorundan bahsetmeksizin iade talep etmenizi tavsiye ederim ama ürün kulaklık olduğu için kesin sorun çıkarırlar. O yüzden sürecinizi ayıplı ürün olarak ilerletin. Servis raporunu alıp inceleyin, ürüne hasarsız denilmişse de THH'ye başvururken " gerekli görülürse ürünümün bilirkişi tarafından incelenmesini kabul ediyorum" yazarak başvurun.
Hocam çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi iade etmiyorum o halde. Servis tutanağı içerisinde mi olur?
Onun haricinde ayıplı ürün olarak belirteceğim. Başvuru için söylediğinizi de dikkate alacağım.

Bi daha yüzüne bakmam gibi geldi. Eskiden tekeldi eyvallah ama şuan alternatifi çok :) Kendileri kaybeder.
1800 TL'lik kulaklığı sırf itopyadan almamak için başka yerden 2.500'a alıcam. Sırf uğraşmamak için. Şu kulaklık iadesi onaylanırsa onu düşünüyorum. Onun haricinde bir daha yüzüne bile bakmam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı