ITX kasa önerisi

Bütçe
5700-5800
Makaleler
2
Merhaba sosyal, halihazırda kullandığım bir sistemim var fakat kardeşimin notebook bozulduğu için ona ITX bir kasa toplamak istiyorum. Biraz araştırdım içine belli boyutlara kadar ekran kartı konulabilen kasalar varmış. Ben SilverStone Raven rvZ03B modelini bulabildim amacıma hizmet edebilecek fakat açıkçası biraz tuzlu bir kasa. Bana önerebileceğiniz içine belli boyutlara kadar ekran kartı takabileceğim (Low-profile olmayan) bir kasa var mıdır? Düşündüğüm sistem ise aşağıdaki gibi. Oyunları 4K ayarda orta-yüksek ayarda kaldırması için ayarladım. 4K istememin sebebi cihazı konsol gibi kullanacak televizyona bağlanıp. Forza Horizon 4, SOTTR gibi oyunları FIFA'yı 4K açması yeterli.

Ryzen 5 2600 800 TL.
MSI B450'ı Gaming Plus AC 900 TL.
Corsair 2x8 GB 3200 MHz (3600 MHz OC) 600 TL.
Vega 56/GTX 1070 2000 TL.
FSP Hyper k 600W 80+ 400 TL.
960 Evo 500 GB (bozulan PC'den)
Noctua L9x65 400 TL.

Cihazın özellikleri aşağı yukarı böyle olacak fakat kasa dediğim gibi biraz tuzlu. Eğer bildiğiniz bir model vs. varsa lütfen yazmaktan çekinmeyin. Aşağı yukarı 5200 gibi bir fiyat çıkıyor kasayla birlikte bu 6200 oluyor fakat bütçe yaklaşık 5700-5800 civarı. Eğer muadili daha ucuz bir parça mantıklı olur derseniz önerilere açığım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Küp isterseniz daha uygun bir kasa alınabilir:
(270 MM desteği var 2 fanlı modellere bakmanızı öneririm)

O paraya Silverstone PF120 çok daha mantıklı olur:

Ekran kartı olarak Sapphire Pulse RX 5600 XT öneririm:

Vega 56 alıp 64 BIOS atmayı düşünüyorsanız RX 5600 XT için 5700 BIOS atılabilir.

PSU olarak Cooler Master MWE serisi daha iyi olur.

Yardımınız için çok teşekkürler. Bir süre düşündükten sonra bütçeyi arttırmaya karar verdim. Bahsettiğim kasayı ve Be Quiet! 500W 80+ PSU aldım. PSU montajı bir hayli zor oldu fakat başardım. Şimdilik en azından bir süre anakartını vs. almayı düşünmüyorum çünkü 900TL olan anakart olmuş 1200 TL. Sahibinden.com'a koydum baktım olmuyor satıcam çünkü cidden büyük bir lüx ITX sistem. Olmazsa fiyat uygun olursa 6000 TL civarı falan, XBOX X Series alırım. Tekrardan çok teşekkür ediyorum. Ama eğer toplayabilirsem bir konu açıp incelemesini yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı