ITX topladığım kasa uyumlu mu?

Bütçe
7000/7500

ucanayi2

Femtopat
Selamlar.

ITX kasa toplamayı düşünüyorum ve içerikler şunlar;

Kasa: SilverStone Raven RVZ03B.
Anakart: MSI B450I Gaming Plus AC
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
Ekran kartı: MSI Aero ITX GTX 1660 Super.
RAM: G.Skill 8 GB Ripjaws V kırmızı 3000MHz X2.
SSD: SanDisk 250GB Ultra NVMe M.2 SSD.
HDD: Seagate 1TB Barracuda.
PSU: Power Boost stallıon whıte 500W 80+ 120mm fanlı PSU.

Birçok parçayı İtopya'dan almayı düşünüyorum.

Asıl sıkıntım bu bileşenlerde birbiri ile uyuşmayacak olan bir parça var mı?
İşlemcinin stok fanı sığmadığına dair yorumlar var ne kullanabilir uygun bir parça olarak.
Psu yeterli mi?

Edit: konu açmıştım ama site galiba konu başlığını kafasına göre değiştirdiği için yenisini paylaştım

PSU hariç bir sıkıntı göremedim. PSU bütçesi verir misiniz?

Bu arada kasanın 330MM ekran kartı desteği gözüküyor. Ekran kartını çift fanlı tercih edebilirsin tek fanlı modeller ısınıyor.
Hocam 500-550W luk bir psu idare eder gibi gözüküyor o yüzden sağlam ve uygun fiyatlı olursa makul olur 250-320 lira arası.

Ekran Kartı için bütçeyi 2k olarak ayarladım çift fanlıda olsa en üst güçteki ekran kartı olarak bunu gördüm. 2k yı çok fazla aşmayacak şekilde çift fanlı öneriniz varsa severek dinlerim :)
Hocam arkadaşın da dediği gibi PSU daha iyi olabilir. Bütçeniz ne kadar PSU için? Önerelim bir tane.
Yukarda yazdım hocam.

işlemci fanı hakkında düşünceleriniz neler @BerkayZ87 @Denji

Hocam PSU için kesinlikle biraz daha ekleyip iyi bir model almanızı öneririm çünkü attığınız model iyi değil. Minimum bunu öneririm.

Ekran kartı için çift fanlı 1660S modeli Vatan'da 2186 TL'ye var. Bütçeni zorluyorsa tek fanlı da alabilirsin çok sorun olmaz.

SHP650 önermem 2012 model Corsair PSU ile aynı donanımlar kullanılıyor eski bir PSU yani.

PSU'ların donanımlarının kötü olduğunu nasıl anladınız ki? 😦
Kötü demedim, eski dedim. Güncel bir PSU almak daha mantıklı. GTX 1660 yerine GTX 980 almak gibi bir şey dediğin şey.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı