İyi bir bilgisayar sahibi olamamak

O duyguyu biliyorum. Benzer özelliklere sahip bir laptopla 8 yıl geçirdim.😄 Geçen yıl giriş seviye 1650 Super sistem toplayabildim. Ama iş hevesini alana kadarmış. İlk zamanlar alıp ta oynayamadığım tüm oyunları oynadım. Şu an tek yaptığım şey foruma girmek, YouTube'da salaklanmak, wormate.io diye boş bir oyunda vakit öldürmek.😂 Biz insanlar tuhaf canlılarız gerçekten. Heveslerimiz bizi oradan oraya sürüklüyor. Umarım sizde içinizde ukte kalmış her şeyden hevesinizi alırsınız.

İlk olarak evet biraz teselli. 2. Olarak insan uzun süre orta seviye bir sistem kullanınca onu da gözünde kötü görebiliyor. Konu sahibinin şuanda kullandığı sistem bende olsa en azından 7 yıl daha kullanırdım. Elime geçeni uzun yıllar kullanırım genelde. Bozulana kadar devam. Öyle 2 yılda bir sistem değiştirmek bu ekonomi ile benim için mümkün değil zaten.

2008 yılında ilk ortaokul sbs sınavm ertesinde eve E4700'lü ve ATI HD 2400'lü bir PC girmişti bu sisteme 2010 yılında 9600 GT alıp 1 2 sene bad Company 2 ardındna yaklaşık 7 8 sene LoL ve CS:GO oynadıktan sonra arada biyerlerde üniversitede 1050 ve 7700HQ lu bir laptop sahibi olmuştum. Fakat 2010 sularında oynamayacağımı bile bile tişörtü için ön sipariş ile aldığım BF3'ü ulan süper bir sistemim olsa başından kalkmam dediğim halde ne şu an BF3'ü ne 4'ü ne 1'i ne de 5'i (son ikisini bedava vermiş olmalarına rağmen) oynamıyorum. Aslında sadece sahip olma hissiyatı bile bazen insana bir şeyler aldırıyor. Şu anki oyun performansımdan çok memnun olmasam da ileride olur da işe girdikten sonra bir PC alırsam onu da adamakıllı oynayamayacağımı biliyorum. Bu işler hep böyle gelişiyor. Sen de fazla takma benim gibi ayarları düşüğe al ve devam et.

Son düzenleme:
@pedroz_1999 @kino Siz ikiniz şaka olmalısınız. Teselli filan mı? Değilse resmen şaka. Biri sistem iyi diyor, diğeri dünya nüfusunun yarısının bilgisayarı yok diyor. Anlıyorum.

Ne yapayım? 12-13 yaşındaki bir çocuk bu durumdan muzdarip olsa farklı şeyler söylerdim ama 25 yaşına gelmiş yetişkin bir adamın first world problemiyle bunu takıntı haline getirecek bir durumda olması bana pek sağlıklı gelmedi. 25 yaşındayım, yaz okuluna kalıyorum, Project Zomboid'de 60 FPS alamıyorum. Herkesin derdi farklıdır eyvallah, küçük görmüyorum ancak konu sahibinin mesajını baştan sona okuduğumda sağlıklı bir ruh halinde olduğu düşünmüyorum ve destek almasını öneriyorum.

Ben 11 k ya laptop aldım keşke almasaydim onun yerine PS4 Xbox alsaymisim 3 4 5 k ya cebimdede parada kalırdı hem bilgisayarlar daha fazla arizalanıyor.

Dünya nüfusunun yarısının hanesinde (evde ortak kullanım bile dahil) bir bilgisayar olmadığını düşünürsek o kadar da şikayet edilecek bir durum göremiyorum.
@kino Dostum iyi hoş diyorsun da dünya nüfusunun yarısından kime ne! Burada bir kişi 25 yaşına gelmesinden ve istediği en basit şeyi elde edememesinden yakınırken, dünya nüfusunun yarısından ona ne! Senin yaptığının şükret demekten bir farkı kalmıyor. Ve unutma ki Kuzey Kore'de insanlar Amerikalıları aç geziyor zannediyor. Şunu demek istiyorum teknolojiyi bilmeyen bir insan bu ihtiyaçlara heves etmez, özenmez. Ama Türkiye gibi ülkeler Amerika'yı, İsviçre'yi, İsveç'i bilirken, yaşantılarını görürken, kendi aciz hayatına dönüp baktığında şükredemez. Afrika'ya bakıp şükredeceğimize İsviçre'ye bakıp özenseydik Türkiye çok başka yerde olurdu. Ben arkadaşın psikolojisinden ziyade, sizin kendi düşünce yapınızı kontrol etmeniz gerektiğinin kanısındayım.

@kino Dostum iyi hoş diyorsun da dünya nüfusunun yarısından kime ne! Burada bir kişi 25 yaşına gelmesinden ve istediği en basit şeyi elde edememesinden yakınırken, dünya nüfusunun yarısından ona ne! Senin yaptığının şükret demekten bir farkı kalmıyor. Ve unutma ki Kuzey Kore'de insanlar Amerikalıları aç geziyor zannediyor. Şunu demek istiyorum teknolojiyi bilmeyen bir insan bu ihtiyaçlara heves etmez, özenmez. Ama Türkiye gibi ülkeler Amerika'yı, İsviçre'yi, İsveç'i bilirken, yaşantılarını görürken, kendi aciz hayatına dönüp baktığında şükredemez. Afrika'ya bakıp şükredeceğimize İsviçre'ye bakıp özenseydik Türkiye çok başka yerde olurdu. Ben arkadaşın psikolojisinden ziyade, sizin kendi düşünce yapınızı kontrol etmeniz gerektiğinin kanısındayım.

Gösterdiğim yere değil parmağıma bakmışsın. Konu sahibinin takıntısı @Mr. KEY durumunun üzerindeyse bu sarmal ne XboX ile geçer ne de biraz daha iyi sistemle. Hedefinden, hayalinden vazgeç demiyorum ama mevcut koşullar ortadaysa bunu o an değişmeyeceğini bilerek takıntı haline getirmek içindeki açlığı körükler, bu açlık hissi ne kadar büyürse tatmin etmek de o kadar zorlaşır. Konu sahibinin bazı mesajları o sinyali veriyor. Bu nedenle "elindekiyle mutlu olabilme" tavsiyesi bu düşündüğün şekilde değil. Kendisi yetişkin olduğu için bu takıntı bir çocuğunki gibi olmaz.

Obsesyon kötüdür, sonra aynı ruh haline sahip kişilerin gücü eline aldığında milyarlarca dolarlık servet yapıp yine de doymamasını çekirdek çitleyerek izlersin. Bilmem tanıdık geldi mi.

Dostum xbox series s öneririm gamepass ile birlikte ülkemiz için gerçekten daha alınabilir bir oyun aracı.
Araştıracağım hocam tavsiyen için teşekkür ediyorum
"Şu saatten sonra neyine" değil de bu ekonomide neyimize desek daha doğru olur yani 3-4 sene... hatta bırakın 3-4'ü geçen sene bile sorsanız yaşınız itibariyle; "iyi - kötü alınır yahu nedir?" derdim ama şimdi alabilecek olsanız bile akıl kãrı değil. Ha tabi bir de oyun oynamak için PC düşünüyorsanız işin bir de oyun maliyeti kısmı var ki o bağımlısına makine maliyetini geçirtebilir.
Not: Merak etmeyin çoğu Türk genci sizle aynı durumda. (Ben de öyleydim)
Çoğu Türk gencinin benzer sorunları yaşaması inan zoruma gidiyor. Bi yarım saatlik öfkenin ardından 1 saat kadar da hayatı sorgulamaya başlıyorum. Sonuç: "Basit isteklerimizi karşılayamayacak kadar aciz olmamız için ne yaptık? Nasıl bu hale geldik?". Bir tek oyun için değil. Bilgisayar bölümünden mezun oldum şükür. Ama eğitimim sırasında ufak tefek parçalar al sat, yeni teknolojileri takip et gibi benim temel ihtiyaç olarak gördüğüm eylemleri hiçbir zaman gerçekleştiremedim. Burs alıyordum ve ailemden "bena para ver" diyemiyordum. Ajitasyon yapmıyorum yanlış anlaşılmasın fakat herkeste olabilen birtakım problemler yaşıyordum. Hala yaşıyorum. Bu yüzden kafamı bu şekilde dağıtamıoyorsam oyunlarla dağıtırım algısına kapıldım ve senelerce 30-50 fps arası git gellerle 6 seneyi devirdim. Elde var 0.
Sistemin yine iyi bence. Bu bahsettiğin Crea marka sistemin özelliklerini merak ediyorum. Hâlâ aklındaysa belirtebilir misin?
Çok mütevazısın dostum ama inan gerek yok. Az çok bu konulara hakimim ve inan gerçekçilikten yana bir yapım vardır. Neyse odur. Dizüstü için minimum ekran kartı yeni nesil oyunlar için dahil RTX 3060'tan aşağı olmamalı. En az 25k verecek durum da olmadığına göre :) Ayrıca Crea marka PC neredeyse 15 yıllık dostum özelliklerini saymama gerek yok :)
Aşırı destekliyorum bu mesajı, niyeti oyun oynamak olan herkes için mükemmel bir seçenek.
Detaylıca araştıracağım hocam. Konsolcu değilimdir ama sanıyorum bu zımbırtıya harici klavye, fare montajı yapılabiliyordur tabii araştırmam gerekecek.

Son düzenleme:
Araştıracağım hocam tavsiyen için teşekkür ediyorum

Çoğu Türk gencinin benzer sorunları yaşaması inan zoruma gidiyor. Bi yarım saatlik öfkenin ardından 1 saat kadar da hayatı sorgulamaya başlıyorum. Sonuç: "Basit isteklerimizi karşılayamayacak kadar aciz olmamız için ne yaptık? Nasıl bu hale geldik?". Bir tek oyun için değil. Bilgisayar bölümünden mezun oldum şükür. Ama eğitimim sırasında ufak tefek parçalar al sat, yeni teknolojileri takip et gibi benim temel ihtiyaç olarak gördüğüm eylemleri hiçbir zaman gerçekleştiremedim. Burs alıyordum ve ailemden "bena para ver" diyemiyordum. Ajitasyon yapmıyorum yanlış anlaşılmasın fakat herkeste olabilen birtakım problemler yaşıyordum. Hala yaşıyorum. Bu yüzden kafamı bu şekilde dağıtamıoyorsam oyunlarla dağıtırım algısına kapıldım ve senelerce 30-50 fps arası git gellerle 6 seneyi devirdim. Elde var 0.

Çok mütevazısın dostum ama inan gerek yok. Az çok bu konulara hakimim ve inan gerçekçilikten yana bir yapım vardır. Neyse odur. Dizüstü için minimum ekran kartı yeni nesil oyunlar için dahil RTX 3060'tan aşağı olmamalı. En az 25k verecek durum da olmadığına göre :) Ayrıca Crea marka PC neredeyse 15 yıllık dostum özelliklerini saymama gerek yok :)

Detaylıca araştıracağım hocam. Konsolcu değilimdir ama sanıyorum bu zımbırtıya harici klavye, fare montajı yapılabiliyordur tabii araştırmam gerekecek.
Gamepad'e takılma ya, ilk başta zorlar ama alışınca oyunları klavyeyle oynamamak isteyeceksin. Yattığın yerden uzanarak oyun oynamanın keyfi bir başka oluyor. 🥲

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı