NecroBit
Megapat
Daha fazla
Bende eskilere değer veririm. Avrupa Yakasını çevir baştan izlediğim çok olmuştur. O değerleri özlüyorum. Fakat isteğim o duyguyu 2-3 hafta yaşamak belkide. Sonra veya daha sonra illaki sıkılacağımı biliyorum. İnsan doğası sonuçta. Ama yaşamak istiyordum. Ha bu basit mesele (kimine göre) çok görülüyorsa bir insan evladına, ne diyelim. Ama bunun için de "iyi kötü bişeyler var elimde oturayım da şükür edeyim" diyebilecek bir yapıya da sahip değilim maalesef. Bunun için çalışıp kazanıp o canavarı elde etmekte bu coğrafyada çok zor. Gerçekten arzuluyorsam elbette bu zorlukların bana vız gelmesi gerekir mantıken fakat olmuyor işte. Elin avrupalı conisinin 5k avro değerindeki canavara 4 ayda sahip olabildiği bu lanet sistemde bu iş için çabalayasım gelmiyor. Mesele haklılık veya haksızlık meselesi değil. Neye heves etsem neye elimi atsam kursağımda kalıyor. En basitinden sıralamam gerekirse;O tatmin duygusunu yaşamak için sistem topladım ama beklediğim gibi olmadı, ilk 2 3 ay takıldım sonra oynayamadım. Bilgisayarı açınca tek oynadığım oyun ETS2 onun dışında arada bir yeni oyun alırsam 3/5 saat oynuyor sıkılıyorum. Kendimi zorluyorum oynamak için ama sanırım eskiler eskide kalmış. O güzel duygular o zaman güzelmiş.ya da bu kadar sorumluluk sahibi olunca oyun oynarken için rahat etmiyor bilemiyorum. Ailemin karışmayacağını bilsem satıp yatırım yaparım.
- Sistem eski. Baktım Geforce Now varmış tabii bunu öğrendiğim zamanlarda Türkiye server'ları yoktu ama bunun olduğunu öğrenince heves ettim ve almak istedim. Baktım euro hesabına göre yine idare eder. Tam alıcam, net hızı 25 Mbps olmalı min. diyor.
- Dedim iyi güzel umudu yitirmek yok. Hemen net fiyatlarına baktım (Anneannemle yaşıyorum ve evinde net yoktu, benim internet taşınabilir Superbox tabii). Heves ettimya bir kmere parasını dahi önemsemedim o anda.
- Net için Turknet'i aradım dediler altyapı var falan. Ekip geldi bende bi heves başında bekliyorum. Ne olsa beğenirsin? Apartmanın net portu dahi yokmuş (benim bilgim yoktu ev bana ait değil). Benim heves yine güm.
- Son umutlar Türk telekomu aradım dedim nası buraya getirtebilirim fiber net veya VDSL. Talep oluşturun belli bir kotaya gelirse inşallah, maşallah. Ölme eşeğim ölme. Son heves yine kursakta.
Anlatmaya çalıştığım heves ettiğim şeyleri maddi veya manevi hiçbir şekilde gerçekleşmeyişi ve hevesimin her defasında kursağımda kalması.
Kusura bakma uzun uzadıya anlatıyorum ama bu coğrafyada yaşayıp da bu sıkıntıları içime içime atmaktan usandım.
Haklısınız. Psikolojik sorunlarımın olduğu çok açık bunun bende farkındayım. Yakın zamanda randevu alacağım zaten. Tüm bunlardan bahsederken veya düşünürken şu dediklerinizi özeleştiri olarak kendime hep sorardım. Kesinlikle tepkinizi anlayabiliyorum fakat diğer arkadaşımın dediğine de katılıyorum. Kötü durumlara bakarak şükretmekten ziyade iyisine bakıp karamsarlığa düşmeyi yeğlerim. Belki de o yüzden psikolojik sorunlar yaşıyorumdur kim bilir. Fakat tüm bu heves kursaklarının yaşandığı, insanların geçim sıkıntısı çektiği, Türk lirasının her geçen gün değer kaybedişi ve Türk olmanın verdiği gururun dışında Türk milleti ve gençlerinin ellerinde bu gururdan başka bir argüman kalmadı şu lanet dönemde yaşanılanlar da üst üste gelince, bu düşünce seliyle yaşadığım duygular harmanlanınca hissettiğim tek şey öfke oluyor. Bu da şimdilik klavyeme yansıtabildiğim bir durum. Şükretmeyeceksen çalış o zaman diyorum kendi kendime. Fakat elin avrupalı conisinin 5k'lık dizüstü canavarı 4 ay çalışarak kucağına oturttuğu, benim ise 18 ayda çalışıp o canavarı kucağıma oturtabileceğim bu aşağılık sistemi göz önünde bulundurursak, en büyük isteklerim yine en büyük isteksizliklerime dönüşüveriyor ve bu başkalarının sandığının aksine "o şeyi gerçekten istemiyorsun o zaman" sorusunu değil, sistemdeki bu çarpık yapının gerçekliğini düşündürmesi gerekiyor. Bir Türk genci olarak ameleliği hiç bir zaman kabul etmedim hiç bir işimde. Yine kabul etmeyeceğim. Yanıtının çok çok ötesine çıktım sanıyorum ama kendimi en iyi bu şekilde ifade edebiliyorum. AffolaDünya nüfusunun yarısının hanesinde (evde ortak kullanım bile dahil) bir bilgisayar olmadığını düşünürsek o kadar da şikayet edilecek bir durum göremiyorum. Oyunlar sigaran olmuşsa ve şu konu senin için bu kadar hassas ise bunun artık psikolojik bir soruna dönüştüğünü söylemeliyim. Burada ortaokul, lise çağında çocuklar oyun performansından krize giriyor ama bu onlar için anlaşılabilir bir durum ve o yaşlarda tepkileri normal. Bir yetişkin için değil. Bu artık bir istekten çok takıntıya dönüşmüş gibi.
Sorumluluk duygusu. Tüm gün çalıştıktan sonra ki Türkiye şartlarında sabah 8 akşam 6 olduğunu düşünürsek, geriye kalan 5 saati de oyun oynayarak öldürmek istemeyiz elbette. Tavsiyeniz için teşekkür ediyorum hocamMaalesef bu durum da var ya, başlıktan alakasız söylüyorum ben de yaşadığım için belirtmek istedim. Senelerce pek bir şey oynayamadım sahip olduğum sistemlerden ötürü, şimdi çalışmaya başladım para biriktirip iyi bir sistem alabildim ama ne zaman oyun oynasam "şu an bunu yapmamam ve çalışmam lazım" hissi yaşıyorum, doya doya oynayamadım bir türlü. Herkes için böyle değildir tabii bazı arkadaşlarım var akşama kadar çalışıp sonra kafayı tamamen boşaltıp günlük veya 2 günde bir 3-4 saat rahat rahat oyun oynuyorlar ama benim gibi kimisine yaramıyor bir şekilde aşmak lazım ama bilmiyorum.
Buradan da diyebileceğim şu anki durumlar gerçekten çok kötü ama çalışmaya başlarsanız biriktirip bir sistem alabilme ihtimaliniz çok daha yükseliyor, veya yukarıda söylendiği gibi Series S ve gamepass çok geniş bir oyun imkanı sunuyor.
Teselliden ziyade mütevazılık sanıyorum. Bizim milletimizin yüreği güzel@pedroz_1999 @kino Siz ikiniz şaka olmalısınız. Teselli filan mı? Değilse resmen şaka. Biri sistem iyi diyor, diğeri dünya nüfusunun yarısının bilgisayarı yok diyor. Anlıyorum.
Kaçınılmaz son. İnsanoğluyuz. Oyun bağımlılığımın şu an yaşadığım tatminsizlikten kaynaklı olduğunu düşünüyorum bir miktar ve sıkılmak istiyorum. Bu bizim gençlerimize çok görülüyorsa, çok görenler utansın dostum ama bildiğim tek bir gerçek var. Sıkılmak istiyorum mümkünse, hatta o kadar çok sıkılayım ki bir daha sıkılmak istemeyeyimEmin ol iyi bir bilgisayarın olunca ondan bile sıkılacaksın er ya da geç. Kendimden biliyorum.
İnsanoğlu işte. Youtube diyorsun da o Youtube'daki videoları büyültüp küçültürkenki geçikme süresinin eski sistemine göre çok daha kısa hatta belkide farkedilemez düzeyde olduğunu düşünürsek, buna bile değer, tabi bu benim görüşüm veya -saplantım-O duyguyu biliyorum. Benzer özelliklere sahip bir laptopla 8 yıl geçirdim.Geçen yıl giriş seviye 1650 Super sistem toplayabildim. Ama iş hevesini alana kadarmış. İlk zamanlar alıp ta oynayamadığım tüm oyunları oynadım. Şu an tek yaptığım şey foruma girmek, YouTube'da salaklanmak, wormate.io diye boş bir oyunda vakit öldürmek.
Biz insanlar tuhaf canlılarız gerçekten. Heveslerimiz bizi oradan oraya sürüklüyor. Umarım sizde içinizde ukte kalmış her şeyden hevesinizi alırsınız.
Senelerce hep bir üst sistemleri araştırdım, gözlemledim ağzımın sularını sile sile. En son aşağıda belirttiğim sisteme kadar gelmiş bulunmaktayım. Alıp alıp hevesimin kaçması değil mesele hocam. Öyle geliyorki sanki hayal ettiğim diğer tüm canavarlara sahip olmuşum hevesim kaçmış, sıra buna gelmiş gibi. Yani bir şeylere sahip olamamak da seni tatmin etmiyor. O yüzden alıp da hevesimin kaçmasını tercih ederdimİlk olarak evet biraz teselli. 2. Olarak insan uzun süre orta seviye bir sistem kullanınca onu da gözünde kötü görebiliyor. Konu sahibinin şuanda kullandığı sistem bende olsa en azından 7 yıl daha kullanırdım. Elime geçeni uzun yıllar kullanırım genelde. Bozulana kadar devam. Öyle 2 yılda bir sistem değiştirmek bu ekonomi ile benim için mümkün değil zaten.
Düzeltmek istiyorum. "Aslında sadece sahip olma hissiyatı bile bazen insana bir şeyler aldırıyor." demeyelim de "Aslında sadece sahip olma hissiyatı VE PARA DOLU BİR CÜZDAN bile bazen insana bir şeyler aldırıyor." olacak zannımca.2008 yılında ilk ortaokul sbs sınavm ertesinde eve E4700'lü ve ATI HD 2400'lü bir PC girmişti bu sisteme 2010 yılında 9600 GT alıp 1 2 sene bad Company 2 ardındna yaklaşık 7 8 sene LoL ve CS:GO oynadıktan sonra arada biyerlerde üniversitede 1050 ve 7700HQ lu bir laptop sahibi olmuştum. Fakat 2010 sularında oynamayacağımı bile bile tişörtü için ön sipariş ile aldığım BF3'ü ulan süper bir sistemim olsa başından kalkmam dediğim halde ne şu an BF3'ü ne 4'ü ne 1'i ne de 5'i (son ikisini bedava vermiş olmalarına rağmen) oynamıyorum. Aslında sadece sahip olma hissiyatı bile bazen insana bir şeyler aldırıyor. Şu anki oyun performansımdan çok memnun olmasam da ileride olur da işe girdikten sonra bir PC alırsam onu da adamakıllı oynayamayacağımı biliyorum. Bu işler hep böyle gelişiyor. Sen de fazla takma benim gibi ayarları düşüğe al ve devam et.
Zaman geçiyor dostum. Heves edip özendiklerimize sahip olamadığımız her an aleyhimize işliyor teknik olarak. Bunun için takıntı sahibi olmaya gerek yok aslında.
Aslında bu psikolojik destek bekleyebilir. Çünkü malumunuz, o işlerde de para dolu bir cüzdan gereksinim şartı var. Bu da insanoğlu sistem gereksiniminin bir parçası birnevi.Ne yapayım? 12-13 yaşındaki bir çocuk bu durumdan muzdarip olsa farklı şeyler söylerdim ama 25 yaşına gelmiş yetişkin bir adamın first world problemiyle bunu takıntı haline getirecek bir durumda olması bana pek sağlıklı gelmedi. 25 yaşındayım, yaz okuluna kalıyorum, Project Zomboid'de 60 FPS alamıyorum. Herkesin derdi farklıdır eyvallah, küçük görmüyorum ancak konu sahibinin mesajını baştan sona okuduğumda sağlıklı bir ruh halinde olduğu düşünmüyorum ve destek almasını öneriyorum.
XBOX hakkında hiç bir fikrim yok. Araştıracağım hocam tavsiyeniz için teşekkür ederimBen 11 k ya laptop aldım keşke almasaydim onun yerine PS4 Xbox alsaymisim 3 4 5 k ya cebimdede parada kalırdı hem bilgisayarlar daha fazla arizalanıyor.
Bu da içimdeki bir diğer kişinin bakış açısı aslında. Kendimle çeliştiğim bir diğer nokta. Kelimesi kelimesine de doğru. Zamanında Atatürk gibi bir lider tarih sayfalarımızda yerini almışsa daha kötüsüne bakıp şükretmekten ziyade, daha ileridekine bakıp ona göre nizam almayı tercih ederim.@kino Dostum iyi hoş diyorsun da dünya nüfusunun yarısından kime ne! Burada bir kişi 25 yaşına gelmesinden ve istediği en basit şeyi elde edememesinden yakınırken, dünya nüfusunun yarısından ona ne! Senin yaptığının şükret demekten bir farkı kalmıyor. Ve unutma ki Kuzey Kore'de insanlar Amerikalıları aç geziyor zannediyor. Şunu demek istiyorum teknolojiyi bilmeyen bir insan bu ihtiyaçlara heves etmez, özenmez. Ama Türkiye gibi ülkeler Amerika'yı, İsviçre'yi, İsveç'i bilirken, yaşantılarını görürken, kendi aciz hayatına dönüp baktığında şükredemez. Afrika'ya bakıp şükredeceğimize İsviçre'ye bakıp özenseydik Türkiye çok başka yerde olurdu. Ben arkadaşın psikolojisinden ziyade, sizin kendi düşünce yapınızı kontrol etmeniz gerektiğinin kanısındayım.
Deneyimlemek ve görmek lazım. Fakat yine aynı sonuca varıyoruz. "Para dolu bir cüzdan". E tabii asgari ücretle kiranın dışında para biriktirebilirsem ki muhtemelen bu durum birkaç seneyi bulabilir malum bir tek maaşların yetersizliği değil, zamlar da kafamıza kafamıza indirilirken. Önümüzün daha karanlık bir uçuruma sürüklendiği gerçeğini de inkar etmezsek şayet, sorunlarımı destek yoluyla halletmeye çalışacağım. Mütevazılığınıza ve gerçekçiliğinize sağlıkGösterdiğim yere değil parmağıma bakmışsın. Konu sahibinin takıntısı @Mr. KEY durumunun üzerindeyse bu sarmal ne XboX ile geçer ne de biraz daha iyi sistemle. Hedefinden, hayalinden vazgeç demiyorum ama mevcut koşullar ortadaysa bunu o an değişmeyeceğini bilerek takıntı haline getirmek içindeki açlığı körükler, bu açlık hissi ne kadar büyürse tatmin etmek de o kadar zorlaşır. Konu sahibinin bazı mesajları o sinyali veriyor. Bu nedenle "elindekiyle mutlu olabilme" tavsiyesi bu düşündüğün şekilde değil. Kendisi yetişkin olduğu için bu takıntı bir çocuğunki gibi olmaz.
Obsesyon kötüdür, sonra aynı ruh haline sahip kişilerin gücü eline aldığında milyarlarca dolarlık servet yapıp yine de doymamasını çekirdek çitleyerek izlersin. Bilmem tanıdık geldi mi.
Rahat bir uyku çekmeyeli seneler oldu.Geceleri uyumayan çok insan varmış.
Sorunum bel bölgesinde değil, fakat bu plastik sandalyenin oturan yerlerimi ağrıttığı doğrudur. Araştırmalarıma göre en ucuz oyuncu -sandalyeleri- 600 Türk Lirasından başlıyor. Neyse, bugünümüze de şükür dimi :')Gamepad'e takılma ya, ilk başta zorlar ama alışınca oyunları klavyeyle oynamamak isteyeceksin. Yattığın yerden uzanarak oyun oynamanın keyfi bir başka oluyor.![]()
Son düzenleme: