@pedroz_1999 @kino Siz ikiniz şaka olmalısınız. Teselli filan mı? Değilse resmen şaka. Biri sistem iyi diyor, diğeri dünya nüfusunun yarısının bilgisayarı yok diyor. Anlıyorum.
@kino Dostum iyi hoş diyorsun da dünya nüfusunun yarısından kime ne! Burada bir kişi 25 yaşına gelmesinden ve istediği en basit şeyi elde edememesinden yakınırken, dünya nüfusunun yarısından ona ne! Senin yaptığının şükret demekten bir farkı kalmıyor. Ve unutma ki Kuzey Kore'de insanlar Amerikalıları aç geziyor zannediyor. Şunu demek istiyorum teknolojiyi bilmeyen bir insan bu ihtiyaçlara heves etmez, özenmez. Ama Türkiye gibi ülkeler Amerika'yı, İsviçre'yi, İsveç'i bilirken, yaşantılarını görürken, kendi aciz hayatına dönüp baktığında şükredemez. Afrika'ya bakıp şükredeceğimize İsviçre'ye bakıp özenseydik Türkiye çok başka yerde olurdu. Ben arkadaşın psikolojisinden ziyade, sizin kendi düşünce yapınızı kontrol etmeniz gerektiğinin kanısındayım.Dünya nüfusunun yarısının hanesinde (evde ortak kullanım bile dahil) bir bilgisayar olmadığını düşünürsek o kadar da şikayet edilecek bir durum göremiyorum.
@kino Dostum iyi hoş diyorsun da dünya nüfusunun yarısından kime ne! Burada bir kişi 25 yaşına gelmesinden ve istediği en basit şeyi elde edememesinden yakınırken, dünya nüfusunun yarısından ona ne! Senin yaptığının şükret demekten bir farkı kalmıyor. Ve unutma ki Kuzey Kore'de insanlar Amerikalıları aç geziyor zannediyor. Şunu demek istiyorum teknolojiyi bilmeyen bir insan bu ihtiyaçlara heves etmez, özenmez. Ama Türkiye gibi ülkeler Amerika'yı, İsviçre'yi, İsveç'i bilirken, yaşantılarını görürken, kendi aciz hayatına dönüp baktığında şükredemez. Afrika'ya bakıp şükredeceğimize İsviçre'ye bakıp özenseydik Türkiye çok başka yerde olurdu. Ben arkadaşın psikolojisinden ziyade, sizin kendi düşünce yapınızı kontrol etmeniz gerektiğinin kanısındayım.
Araştıracağım hocam tavsiyen için teşekkür ediyorumDostum xbox series s öneririm gamepass ile birlikte ülkemiz için gerçekten daha alınabilir bir oyun aracı.
Çoğu Türk gencinin benzer sorunları yaşaması inan zoruma gidiyor. Bi yarım saatlik öfkenin ardından 1 saat kadar da hayatı sorgulamaya başlıyorum. Sonuç: "Basit isteklerimizi karşılayamayacak kadar aciz olmamız için ne yaptık? Nasıl bu hale geldik?". Bir tek oyun için değil. Bilgisayar bölümünden mezun oldum şükür. Ama eğitimim sırasında ufak tefek parçalar al sat, yeni teknolojileri takip et gibi benim temel ihtiyaç olarak gördüğüm eylemleri hiçbir zaman gerçekleştiremedim. Burs alıyordum ve ailemden "bena para ver" diyemiyordum. Ajitasyon yapmıyorum yanlış anlaşılmasın fakat herkeste olabilen birtakım problemler yaşıyordum. Hala yaşıyorum. Bu yüzden kafamı bu şekilde dağıtamıoyorsam oyunlarla dağıtırım algısına kapıldım ve senelerce 30-50 fps arası git gellerle 6 seneyi devirdim. Elde var 0."Şu saatten sonra neyine" değil de bu ekonomide neyimize desek daha doğru olur yani 3-4 sene... hatta bırakın 3-4'ü geçen sene bile sorsanız yaşınız itibariyle; "iyi - kötü alınır yahu nedir?" derdim ama şimdi alabilecek olsanız bile akıl kãrı değil. Ha tabi bir de oyun oynamak için PC düşünüyorsanız işin bir de oyun maliyeti kısmı var ki o bağımlısına makine maliyetini geçirtebilir.
Not: Merak etmeyin çoğu Türk genci sizle aynı durumda. (Ben de öyleydim)
Çok mütevazısın dostum ama inan gerek yok. Az çok bu konulara hakimim ve inan gerçekçilikten yana bir yapım vardır. Neyse odur. Dizüstü için minimum ekran kartı yeni nesil oyunlar için dahil RTX 3060'tan aşağı olmamalı. En az 25k verecek durum da olmadığına göreSistemin yine iyi bence. Bu bahsettiğin Crea marka sistemin özelliklerini merak ediyorum. Hâlâ aklındaysa belirtebilir misin?
Detaylıca araştıracağım hocam. Konsolcu değilimdir ama sanıyorum bu zımbırtıya harici klavye, fare montajı yapılabiliyordur tabii araştırmam gerekecek.Aşırı destekliyorum bu mesajı, niyeti oyun oynamak olan herkes için mükemmel bir seçenek.
Gamepad'e takılma ya, ilk başta zorlar ama alışınca oyunları klavyeyle oynamamak isteyeceksin. Yattığın yerden uzanarak oyun oynamanın keyfi bir başka oluyor.Araştıracağım hocam tavsiyen için teşekkür ediyorum
Çoğu Türk gencinin benzer sorunları yaşaması inan zoruma gidiyor. Bi yarım saatlik öfkenin ardından 1 saat kadar da hayatı sorgulamaya başlıyorum. Sonuç: "Basit isteklerimizi karşılayamayacak kadar aciz olmamız için ne yaptık? Nasıl bu hale geldik?". Bir tek oyun için değil. Bilgisayar bölümünden mezun oldum şükür. Ama eğitimim sırasında ufak tefek parçalar al sat, yeni teknolojileri takip et gibi benim temel ihtiyaç olarak gördüğüm eylemleri hiçbir zaman gerçekleştiremedim. Burs alıyordum ve ailemden "bena para ver" diyemiyordum. Ajitasyon yapmıyorum yanlış anlaşılmasın fakat herkeste olabilen birtakım problemler yaşıyordum. Hala yaşıyorum. Bu yüzden kafamı bu şekilde dağıtamıoyorsam oyunlarla dağıtırım algısına kapıldım ve senelerce 30-50 fps arası git gellerle 6 seneyi devirdim. Elde var 0.
Çok mütevazısın dostum ama inan gerek yok. Az çok bu konulara hakimim ve inan gerçekçilikten yana bir yapım vardır. Neyse odur. Dizüstü için minimum ekran kartı yeni nesil oyunlar için dahil RTX 3060'tan aşağı olmamalı. En az 25k verecek durum da olmadığına göreAyrıca Crea marka PC neredeyse 15 yıllık dostum özelliklerini saymama gerek yok
Detaylıca araştıracağım hocam. Konsolcu değilimdir ama sanıyorum bu zımbırtıya harici klavye, fare montajı yapılabiliyordur tabii araştırmam gerekecek.