İyi bir bilgisayar sahibi olamamak

Bende bunu alcaktım 20-25k arasıydı sanırım yazın ama param yoktu şimdi 30kyı geçtilegion 5 pro rtx 3070 olanıda çok istemiştim stok kalmadı nolcak böyle pcsiz dolarda uçuyor kara cumada birşey çıksa bari

Umudumun toparlandığı noktadan hemen sonra görmek zorunda bırakıldığım manzaralar şu şekilde gerçekleşiyor. Avrupadan gelmiş birtakım görgüsüz bencillerin "şükredin" nidaları, "çıkar telefonunu" nidaları. Yani artık öyle bir noktadayım ki tartışmaya dahi girmek istemiyorum. Zaten yoruldum. Ama şunu da biliyorum ki bazı şeyleri geriye döndürmenin bir yolu yok. Örneğin çok uzun zamandır bu gibi olayların türevlerine o kadar çok şahit oldumki, mutluluğu unuttum. Şu yaşımdan sonra da ne kadar mutlu olabilirim. Mutlu olmaya çalışmakla mutlu olmak arasında çok büyük farklar var ve sonuç olarak bu mutsuzluk ortamına sebebiyet veren herkesten ölesiye nefret ediyor ve tiksiniyorum. İmkanım olursa şansımı yurt dışında deneyeceğim. Zira benim gözümde bu ortamın fitilinin ateşlenmesinden tut yardım ve yataklık eden her kamburun elleri kanlı. Bunun bilincindeyken bu coğrafyada yaşayabilmek pek mümkün görünmüyor. Çoğu gencin de aslında yurt dışı hayalinin yalnızca iyi bir yaşam standardı istemesinin yanında bu sebepten olduğunu da düşünüyorum. Ne diyelim. Zamanında gencecik öğrenci ve küçücük çocukları sapık bir imamın (!) kucağına atanlar, bizi "kafir" dedikleri insanların kucaklarına gözleri kapalı atmaktan geri duramazlar ya. Haklılar tabii.

Bazı kişiler kötü bilgisayar nedir bilmez, 16 yaşıma geldim hala kötü bilgisayarım var hayatım boyunca hiç kendime ait bir bilgisayarım olmadı hep babamın iş yerinden getirdiği 4 GB RAM'lik ekran kartsız laptopları kullandım benden sana önerim bir bilgisayar değil konsol alman Xbox Series X alıp Xbox Game Pass ile oynaman her ay 30 TL ödeyip birçok oyuna erişmenin kötü bir yanı yok sanırım.

Dostum öneri üzerine üstünkörü bir araştırma yaptım ve xbox s series 30-60 fps arası veriyormuş misal. Madem bir para bayılacağım, tam olarak istediğim şey minimum 60 fps. Ekran tazeleme hususunda muazzam bir hassasiyetim var elimde olan bir şey değil. İzlediğim videolarda veya özellikle filmlerde gözümü yoran tek şey bu diyebilirim. Sırf bu yüzden POCO x3 NFC aldım 6 ay öncesi. 120Hz tazelemesi var diye fakat o da fiyasko oldu. Dynamic Switch ayarı yüzünden yer yer düşüşler çıkışlar oluyor. Aslında telefon destekliyor 120Hz fakat sistem her yerde kullanmasına izin vermiyor ki bu çok saçma bir şey bana kalırsa. O geçişler muazzam gözümü yoruyor. Tavsiyen için teşekkür ediyorum. Muhtemelen kaçınılmaz son yüksek paralar bayılıp sağlam bir sistem kurmak. Çünkü sanıyorum xbox serisinde yalnızca desteklenen oyunlar oynanabiliyor.
Benim oynadığım oyunlar biraz absürt oyunlar. Yani öyle deli gibi battlefield full ayarlar olsun aksiyon deli gibi aksından ziyade en basitinde konuda da belirttiğim gibi "Project Zomboid (2,5D hayatta kalma oyunu)" gibi çok basit bir oyunda dahi 30-50 arası git gel yaşaması canımı sıkıyor. Hani bunu şey gibi düşünebilirsin. "Oyuncu olmayanın PC'sinin deli dehşet olması" gibi. Tek istediğim akıcılık hissiyatı

Anladım, o zaman dediğiniz gibi paraya kıyıp iyi bir PC ve monitör almalısınız onun dışında Türkiye şartlarında bu istediğiniz şey doların 1 TL olması ile aynı.

Hocam Türkiye'de yaşıyoruz. Bende 16 yaşındayım. Bu yaz tatilinde çalışıp 1650 Ti laptop almak istiyorum ama nasip işte. İnşallah Allah olmayanlara nasip eder ne diyelim. Bizim gene iyi kötü var.

Hocam Türkiye'de yaşıyoruz. Bende 16 yaşındayım. Bu yaz tatilinde çalışıp 1650 Ti laptop almak istiyorum ama nasip işte. İnşallah Allah olmayanlara nasip eder ne diyelim. Bizim gene iyi kötü var.
Doğru yoldasın genç dostum. Çalış, boş vakitlerinde hep çalış. Tatil dediğin şeyin bir kıymeti yok bizim ülkemizde maalesef. Bilet fiyatları malum. Helal olsun

Bilgisayar muhendisligi okuyorum 4 yildir ayni bilgisayari kullaniyorum sorulari alayim.

Bilgisayar muhendisligi okuyorum 4 yildir ayni bilgisayari kullaniyorum sorulari alayim.
Bilgisayar müh. 6 yıllık mezunum, 6 yıldır aynı makinayı kullanıyorum. Soruları almayayım mümkünse :/

sen kendi haline şükret ben İntel celeron işlemci ve 4 gb ram kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…