İyi bir işlemci mi, ekran kartı mı?

balisus

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asrock B550MHDV - R5 5600 - Crucial Ballistix Sport 8x2 - PowerColor RX 6600 Hellhound - Raijintek PONOS Ultra MS4 - Xigmatek X-Calibre E 500 W Power
Merhaba arkadaşlar. Cok kararsiz kaldım sınırlı bütçeyle AM4 sokete sahip anakartım var bir daha alabileceğimi cok dusunmuyorum 3.500 TL bütçem var neredeyse 1000TL ile 3100 alip geri kalanına RX 5500XT vs tarzı kart almayı düşünüyorum. Ama belki az daha sabrederim diye düşünerek butun butceye ekran karti almali miyim ikilemi ne düştüm. O fiyat bandında ikinci elde RX6600 ve RTX 2060 var işlemci şu anda takılı olan R3 2200G bu kartları alsamda uzun sure cok bariz darboğaz olacak siz ne önerirsiniz?

RX6600 al simdi. Sonra 3600, 5500 falan taksan darbogaz olmaz. En azindan darbogaz olsa da islemciden daha cok ekran kartini aldiginda su anki kartin ne bilemem ama performansli olur bence daha.

Bence ekran kartı almalısın. 1000 TL biriktirmek çok zor değil ama 2500 liraya ekran kartı aldıktan sonra değiştirmek zor olabilir. Bir süre idare edeceksin yapacak bir şey yok.

İşlemcini satamaz misin aldıktan sonra, bütçe olarak katkıda bulunur bayağı bir.

Arkadaşım şu an Ryzen 3 2200G ile Rx 6600 kullanıyor ve Rdr2 gibi oyunları yüksek ayarlarda oynayabiliyor. Bf2042 ve valorant gibi işlemciyi sömüren oyunlarda ise darboğaz kendini daha çok belli ediyor. Ben arkadaşa ayar yaptım valorant performansı için ve şu an 150 civarında FPS alıyor valotantta, ama ne ayarları yaptığımı unuttum. Bence ilk ekran kartı al, darboğaz olsa da sonra işlemci alıp sorunu çözersin.

Gel sana 1080 vereyim 5500XT gibi çöplere para verme boş yere.

1080 pahali galiba hocam cok bakmadim secenekler arasina eklenebilir mi?

Bence ekran kartı almalısın. 1000 TL biriktirmek çok zor değil ama 2500 liraya ekran kartı aldıktan sonra değiştirmek zor olabilir. Bir süre idare edeceksin yapacak bir şey yok.

İşlemcini satamaz misin aldıktan sonra, bütçe olarak katkıda bulunur bayağı bir.

Satabilirim hocam boyle daha mantikli olur.

Arkadaşım şu an Ryzen 3 2200G ile RX 6600 kullanıyor ve RDR2 gibi oyunları yüksek ayarlarda oynayabiliyor. BF2042 ve Valorant gibi işlemciyi sömüren oyunlarda ise darboğaz kendini daha çok belli ediyor. Ben arkadaşa ayar yaptım Valorant performansı için ve şu an 150 civarında FPS alıyor valotantta, ama ne ayarları yaptığımı unuttum. Bence ilk ekran kartı al, darboğaz olsa da sonra işlemci alıp sorunu çözersin.

O zaman 3500 TL'lik bütçede hangi karti tercih etmeliyim RX6600 mu yoksa 2060 mi yoksa ikisi kadar performanslı baska bir kart öneriniz var mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı