İyi bir soğutma sistemi için ne yapabilirim?

Lidilceykip

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2013
Mesajlar
11
Bilgisayarımda bulunan 2 GB SAPPHIRE 7850 ile DDR2 667 MHz olduğu halde O.C ile 800 MHz yaptığımda Win8 derecelendirmesinde 7.1 olarak görünen RAM'lerim beni hayli hayli idare ediyor. Kutunun üstünde yazan özellikten çok malzemenin kalitesinin önemli olduğu burada açığa çıkıyor bir kere daha. İşlemcim bile-Core 2 Duo E8400- O.C ile 3.45 GHz yaptığımda 6.8 görünüyor-tabii toz toprak içinde basit bir soğutma ile-. Bu sebeplerden bilgisayarımın işlemcisini ve anakartını yenilemektense iyi bir soğutma ile tasarruf yapmayı düşünüyorum. İşlemcim 3,65 GHz e kadar çıkıyor BIOS den. İki adet Corsair 120mm fan ile bir adet 200mm(olanını bulabilseydim) fan almayı düşünüyorum-toplamda üç adet fan yeri var-. İşlemciye COOLER MASTER HYPER 212 EVO düşünüyorum. Anakartım ASUS P5KPL-C.
 
Seçtiğin işlemci soğutması güzel. İşlemcide stok soğutucuya göre ciddi ısı düşüşünü farkedersin. 2 adet fanlada kasa içi hava akışını destekleyebilirsin fakat ısı yönünden çok bir getirisi olmaz.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı