İyi bir üniversiteye gitmeden hayatta başarılı olmak mümkün mü?

Rsmefaw

Hectopat
Daha fazla  
Neden hep "iyi üniversiteye gideceksin, yoksa başarısız olursun!" sözüyle karşılaşıyoruz? Şu hayatta başarılı olmanın başka yolu yok mu? Benim matematiğim çok kötü bir türlü düzeltemiyorum bu yüzden de üniversite sınavında başarısız oldum. İyi bir üniversite kazanamadım. Sizce hayatta başarılı olmanın başka yolları nelerdir? Baştan söyleyeyim hiçbir şeyde yeteneğim yok (spor, müzik, yazılım vb).

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette başarılı bir hayat için üniversiteye gerek yok fakat en azından bir alanda gerçekten başarılı olmaya ihtiyaç var. Yazılım müzik ve spor her ne kadar yetenek istese de önemli olan göstereceğiniz azimdir.

Ya iyi üniversite ya da iş kovalayacaksın, eğer iyi bir üniversite kazanacağına %100 emin değilsen, çalışmaya başlamanı öneririm. Bir yerlerde çalışmaya başla, çok özgüvensiz olma, devamı gelir. 25 yaşında ekonomik özgürlüğünü eline alırsın. 4 yıl kötü bir üniversiteye gidip zamanını harcama. Şu anki gençlerimizin en büyük yanılgısı bu. İlk 1 milyona girip üniversiteye giden var. Her yıl 100 bin üniversiteye giren genç bu ülkeye yeter de artar. Gerisi boş.

Neden hep "iyi üniversiteye gideceksin, yoksa başarısız olursun!" sözüyle karşılaşıyoruz? Şu hayatta başarılı olmanın başka yolu yok mu? Benim matematiğim çok kötü bir türlü düzeltemiyorum bu yüzden de üniversite sınavında başarısız oldum. İyi bir üniversite kazanamadım. Sizce hayatta başarılı olmanın başka yolları nelerdir? Baştan söyleyeyim hiçbir şeyde yeteneğim yok (spor, müzik, yazılım vb).

Hayır üniversite okuduğun zaman 10-0 ileride başlarsın. İyi bir üniversite oku. Başarılı olamazsan bile cahilliğini alır.

İyi üniversiteye gitmeden de başarılı olabilirsin. Ülkemizin iyi ünilerinde iyi bölümler okursan direkt işe başlayabilirsin. Yurt dışına çıkabilirsin. Maaşın iyi olur. Okumadan başarılı olmak istiyorsan da bir şeyler yapman gerek kardeşim. Garsonluk, fabrika işçiliği vs. sadece seni yaşatır başarılı yapmaz. Bir alan seçip çok iyi olursan da başarılı olursun hatta çoğu üniversite mezunundan da daha iyi paralar kazanabilirsin.

Ben mühendisim. Ama ben matematik profesörü değilim. Şunu biliyorum, çalışınca başaramayacağım bir şey yok. Özel yetenek gerektiren spor, müzik, sanat vs. haricinde tabii ki. Hiçbir yeteneğim yok, yapamıyorum ve başarısız olacağım demek bana göre yanlış. Başarılı olmak için çok çalışmak gerek. İlgin varsa, kafan oraya daha yatkınsa hemen dersin içeriğini anlarsın. Sen bir okursun anlarsın, ben bin okurum anlarım. Burada insanın kendini tanıması ve buna göre çalışması önemli. Mühendis olmama rağmen kafamın en çok yattığı ve bastığı alan tarih ve coğrafya dersleriydi. Yani demek istediğim kendini bilmiyorum yapamam diye şartlama. Azmet, hedefe odaklan ve başar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı