İyi diş hekimliği mi ortalama tıp mı?

ZeplinBalonu

Hectopat
Katılım
15 Mart 2021
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba öncelikle. Bu formu açma sebebim kararsız kalmam. Sizce 12 13K gibi bir sıralama yapsam Hacettepe diş hekimliği yani iyi bir üniversitede diş hekimliği mi mantıklı olur yoksa Mersin tıp gibi ortalama bir üniversitede tıp okumak mı? Sağlık alanını isteme sebebim ezberimin cidden kuvvetli olması ama gene de tıp için çok zor diyorlar ama bir yandan diş hekimliği için de zor diyorlar kararsız kaldım. Fikri olan birisi beni aydınlatırsa çok teşekkür ederim.

Not: Okuma kısmı da önemli mesela tıpta tus vb. üniversitede ne kadar çalışmam gerekir ama dediğim gibi ezberim kuvvetli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşin okuma kısmını düşünme. Bir şekilde oturup çalışıp okursun, geçersin derslerini. Önemli olan mezuniyet sonrası.

Ben bu sebeple tıp tavsiye ediyorum. Hangi üniversite olursa olsun, tıp.
 
Diş hekimliğinin ataması az diye biliyorum. Belki yanlış biliyorumdur. Araştırmanızı tavsiye ederim. Bir de dişte sağlam para kazanmak istiyorsanız kendinize bir klinik açmanız gerekiyor. Onunda epey masrafı var. Bence tıp daha mantıklı. Hem atanma sorunu yok hem de iyi bir cerrahi bölümde uzmanlık yaparsanız sağlam paralar kazanırsınız belki özelde.
 
Hangisini seviyorsan o. İkisi de para için yapılacak meslekler değil. Ben söylediğin iki seçeneği de yaşadım. Para için diyorsan diş hekimliğinden mezun arkadaşlarım 30 40 bin TL'ye sürünüyor piyasayı öldürdüler özellikle Ankara'da. Tıp da fakülte fark etmeksizin her yeni mezun pratisyen bugün ortalama 100 bin civarı kazanıyor değişmekle beraber. Asistan maaşları 120 bin civarı bizim hastanede.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı