İyi sistem ile düşük FPS alıyorum

İşletim sistemi
Windows 11

odekan

Femtopat
Daha fazla  
3060 Ti + 13. nesil i7'ye sahip olmama rağmen çoğu oyunda gereğinden düşük FPS alıyorum. Mesela 15 yıllık çok basit grafikli TF2'de bile 60'ı tutturamıyorum bu aralar. Bu neden kaynaklanıyor olabilir bir fikriniz var mı?

Edit: Şimdi aklıma geldi GPU veya CPU kullanımı ile bir ilgisi olabilir mi? Eğer varsa bunların kullanımını nasıl arttırabilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hala aynı çözemedim 2023-2024 de bunun üzerine konu açmıştım kimse bir şey yazmadı bende boş verdim.

Aşırı sinir bozucu bir şey sen git izle hevesle al sonra düşük performans al gelde dellenme ben tak çıkar yaptım drop sorunum azaldı RAMimi 16gb yapıcam düzelecek gibi duruyor ama haladaha sağlık ve performans testlerinde FurMark benchmark gibi düşük alıyorum inşallah çözerim.

Aşırı sinir bozucu bir şey sen git izle hevesle al sonra düşük performans al gelde dellenme ben tak çıkar yaptım drop sorunum azaldı RAM'imi 16 GB yapacağım düzelecek gibi duruyor ama haladaha sağlık ve performans testlerinde FurMark benchmark gibi düşük alıyorum inşallah çözerim.

Bende 16+8 GB RAM var ikisi de eşit olmadığı için 3200 degilde 2400 MHz veriyordu birini çıkartıp denemiştim 3200 oldu hala FPS sorunlarım falan aynıydı. Ve ben bu bilgisayarı dizerken yavaş yavaş dizmiştim parça parça işlemci aldım ilk aylar sonra ekran kartı öyle. İnternette bencmark oyun testi yapan kişiler Valorant'ta 300-350 FPS üzeri alırken bende 250-150 arası alıyorum alıştım artık.

Aşırı sinir bozucu bir şey sen git izle hevesle al sonra düşük performans al gelde dellenme ben tak çıkar yaptım drop sorunum azaldı RAM'imi 16 GB yapacağım düzelecek gibi duruyor ama haladaha sağlık ve performans testlerinde FurMark benchmark gibi düşük alıyorum inşallah çözerim.

Belki de böyle parça parça dizdiğimden dolayı olabilir diye düşünüyorum işlemci 2-3 yıllık performansını kaybettigi için düşük FPS darboğaz yapıyordur bilmiyorum neyse iyi geceler reis.

Bende 16+8 GB RAM var ikisi de eşit olmadığı için 3200 degilde 2400 MHz veriyordu birini çıkartıp denemiştim 3200 oldu hala FPS sorunlarım falan aynıydı. Ve ben bu bilgisayarı dizerken yavaş yavaş dizmiştim parça parça işlemci aldım ilk aylar sonra ekran kartı öyle. İnternette bencmark oyun testi yapan kişiler Valorant'ta 300-350 FPS üzeri alırken bende 250-150 arası alıyorum alıştım artık.

Belki de böyle parça parça dizdiğimden dolayı olabilir diye düşünüyorum işlemci 2-3 yıllık performansını kaybettigi için düşük FPS darboğaz yapıyordur bilmiyorum neyse iyi geceler reis.

Bende teker teker dizdim sorun bu olabilir gibi geliyor bana da ama bir mantık bulamıyorum doğruda umarım RAM tskınca düzelir tamamen neyse hocam ben araştırmaya devam edeceğim size de iyi geceler.

8 GB RAM'im var şu anda 16 GB daha alacağım bu hafta içi XMP açık 3000MHz de çalılıyor.

Sende 8 GB Single kullanıyorsun sorun belki bundan olabilir. Ben de 8x16 24 GB RAM XMP özelligi yok 2400 MHz kullanıyorum belki de senin sorunun 8 GB RAM Single 3000 MHz oldugundan olabilir 2 tane 8'lik 3200 alırsan sorunun çözülebilir.

8 GB RAM'im var şu anda 16 GB daha alacağım bu hafta içi XMP açık 3000MHz de çalılıyor.

Ben de yaza doğru i5 13400F B660 almayı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı