CathedralDogs
Hectopat
RTX 3080 Ti, Intel Core i9 11900K da 350FPS'i zar zor görüyor. Normal mi bu? Masaüstü ve Windows 10 kullanıyorum.
Hocam orada 6000e kadar gösterir, siz 3200e alın en fazla. 4000 de mavi ekran vb alabilirsiniz.
Yarın halledeceğim hocam, Profil 1 seçtim direkt. Zarar vermez değil mi hocam?
Hocam RAM modelini nereden öğreneceğim? Bu arada az önce ilk defa mavi ekran yedimRAM desteklemiyorsa zarar verebilir. Dediğim gibi MHz ayarlamadan önce RAM modelinizi öğrenin. Ben 3200 desteklediğini düşünüyorum. Intel tarafında genelde 3200 kullanılıyor zaten.
Hocam selamlar, 3200'e çektim de bu kadar fark mı olur? FPS düştü bildiğiniz.RAM desteklemiyorsa zarar verebilir. Dediğim gibi MHz ayarlamadan önce RAM modelinizi öğrenin. Ben 3200 desteklediğini düşünüyorum. Intel tarafında genelde 3200 kullanılıyor zaten.
Hocam RAM modelini nereden öğreneceğim? Bu arada az önce ilk defa mavi ekran yedim
Hocam selam, 3200'e çektim de bu kadar fark mı olur? FPS düştü bildiğiniz.
Hocam şu an valla bilgisayar açılmıyor, güç gelip gidiyor. RAM kaynaklı bir sorun değildir umarım2400, 3200 ve 4000MHz de kaç FPS alıyordunuz. Intel sistemlerde RAM hızı performansı çok etkiliyor. İsterseniz 4000'den aşağı doğru deneyin, hangisinde mavi ekran almıyorsanız onda kalın. Benim önerim 3200 de kalmanız. Benim RAM'ler 3000 MHz 2933'te kullanıyordum, 3200 alınca bile mavi ekran veriyordu bazen. Sizin ramlwr de 3200 veya 3600MHz'dir. Dediğim gibi MHz düşüre düşüre deneyip ideal olanı bulun.
Hocam şu an vallahi bilgisayar açılmıyor, güç gelip gidiyor. RAM kaynaklı bir sorun değildir umarım
Bozulmamıştır değil mi hocam?3-4 kere reset attıktan sonra BIOS'a atmıyorsa BIOS'u sıfırlamak için anakarttaki pili çıkarın hocam. Muhtemelen RAM'den kaynaklı. O güç gidip gelmesi de RAM hızından kaynaklı muhtemelen, sırayla uygun olanı kendisi deniyor.
Bozulmamıştır değil mi hocam?
Hocam ekran falan hiç gelmiyor, daha az önce düzgün çalışıyordu, kapattım. Şimdi de açamıyoruz.Yok bozulmamıştır. Siz bu güç gelip giderken BIOS'a girmeye çalışır mısınız?
Hocam ekran falan hiç gelmiyor, daha az önce düzgün çalışıyordu, kapattım. Şimdi de açamıyoruz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.