İyileşince ilaç kullanmaya devam edilmeli mi?

The Dark Rische

Centipat
Katılım
30 Ekim 2022
Mesajlar
212
Çözümler
1
Arkadaşlar pazar günü hastalığım başladı işte ateş vardı, kusma, halsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı, öksürük, boğaz ağrısı, üst dişlerimde ağrı falan vardı arkadaşımda da oldu birebir aynısı 1 ay önce falan o 3-4 haftada ancak düzeldi onun gibi olmamak için salı günü hastaneye acile gittim. Hastaneye gitmeden bir de boynumda ağrı başladı. Kalçamdan iğne vuruldum o iğneden sonra bayağı kendime geldim. İşte muayenede doktor sordu aynen bunları dedim bana 5 tane ilaç verdi konu yayınlanırsa ek mesaj olarak ilaçların isimlerini atarım bir tanesi doktor geniz akıntısı dedi semptomlar işte soğuk algınlığı, sinüzit gibi falan her neyse doktorun yazdığı ilaçlarda bir tane eklem kas için olan var, bir tane antibiyotik kapsül var. Bu call diye bir kapsül. Bir tane öksürük şurubu var bir tane öksürük ve soğuk algınlığı için var. Bu a-ferin aklımdakiler bunlar daha detaylı yazarım. Velhasıl kelam şimdi ben eklem kas için olanı içtim. Boynum geçti şu an sadece üst dişlerim acıyor. Onun harici öksürük var. Bu arada bugün çarşamba günü başladım kullanmaya öksürük şurubunu, a-ferin'i ve eklem kas ağrısı için olanı kullandım sadece. Antibiyotik'i hiç kullanmayayım diyorum. Uzun lafın kısası sizce ilaçları bitene kadar aynı düzenle kullanayım mı yoksa kullanmayı keseyim mi?
 
Sen bilirsin şahsen zorunda kalmadıkça ilaç almıyorum bile alırsam da iyileştiğim an bırakıyorum sana kalmış.
 
İyileştiğini düşündüğün zaman son kez o günün ilaçlarını al ve ertesi gün alma. Zor da kalmadığın sürece hap gibi ilaçlar içmeni tavsiye etmem çünkü bağışıklık sistemini çok güçsüzleştiriyor. Baş ağrısı çekenlerin birçoğu çok fazla ağrı kesici kullanıyor en ufak baş ağrısında bile bu bu yüzden vücut alışıyor bağışıklık düşüyor şahsen hiç hap kullanan bir insan değilim zor da kalmadığım sürece kolay kolay hasta ve baş ağrısı çekmem. Sürekli kullanacağın tek şey vitaminler olsun.
 
acilde çalışanlar doktor değil pratisyendir dostum bi daha acilde yazılan bir ilacı almamanı öneririm çok kötüysen serum vurdur ya da iğne öbür türlü uzman ya da operatöe doktora görünmen gerekir. "Pratisyen tıptan yeni mezun olup kısıtlı bilgiye sahiptir"
 
Acilde çalışanlar doktor değil pratisyendir dostum bir daha acilde yazılan bir ilacı almamanı öneririm çok kötüysen serum vurdur ya da iğne öbür türlü uzman ya da operatöe doktora görünmen gerekir. "Pratisyen tıptan yeni mezun olup kısıtlı bilgiye sahiptir"

İğne vurulmuştum ama sadece 1 gün iyi oldum o da konuyu yazdığım gün sonra 5-6 gün daha hastalık çektim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı