İzmir sallanıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güzel sallandı bugün İzmir. Açıkçası nasıl uyuyabileceğimi bilmiyorum. İnsan korkuyor. Hele benim gibi Kandilli rasathanesini takip ediyorsanız işiniz daha da kötü. Resmen her 2-3 dakikada bir deprem oluyor ve bunların bazıları büyük depremler.

Umarım artık güzel devletimiz Kanal İstanbul gibi gereksiz projelere para harcamayı bırakıp şehirlerimize deprem için fon ayırır. Artık çok belli sanki 10 sene içinde (iyimserim) 99 depremi gibi bir kıyamet yaşayacağımız değil mi?

Yine klasik Japon her gün deprem yaşıyor örneğinden gideceğim. Binaların sağlam olursa depremden korkun olmaz. Ama tabi ülkeye birkaç yıl içinde 6 milyon Arap'ı alırsan konutlar yetmez, kiralar artar, denetimler azalır, vatandaş kafamı sokacak yer bulayım yeter der, ve tehlikeli binalarda yaşayan insan sayısı artar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette dua edip Allah'a sığınmaktan başka çaremiz yok. Ama insanlar bu kadar yoldan çıkmışken din'i, kitap'ı unutmuşken çokta korkma. O yüzden olacaklara şaşırma. Allah'ın ve Peygamberimiz'in dediğini yaşıyoruz. Umarım eski olan binaları da bir an önce tamir ederler.
Hocam Müslümanız elhamdülillah ama konunun bununla ne alakası var? Bu topraklarda binlerce yıldır bu depremler yaşanıyor. Allah benim ayetlerim üzerine düşünün diyor. Yeryüzündeki yaratılan her şey Allah'ın ayeti olduğu için araştırmamız, kafa yormamız ve önlem almamız gerekir.

Elbette dua edip Allah'a sığınmaktan başka çaremiz yok. Ama insanlar bu kadar yoldan çıkmışken din'i, kitap'ı unutmuşken çokta korkma. O yüzden olacaklara şaşırma. Allah'ın ve Peygamberimiz'in dediğini yaşıyoruz. Umarım eski olan binaları da bir an önce tamir ederler.
Bu ne dindarlık din ve kitap kelimesine gelen ekler bile ayrılmış. Depremler dünyanın oluşumunu tamamlamasından beri var. İslam'dan 100 milyon kat daha eskidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı