İzmir'e meteor mu düştü?

Yangınlar, COVID, çekirge, meteor derken top nokta bir zombie salgını ya da uzaylı istilası kaldı arkadaş. 2020-2021 ne yılmış! Batmanın Gotham şehrinin yandığını gördüğü rüya bundan daha az korkunç :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İzmir'e meteor düşmedi, İzmir'den de "görünen" (yüzlerce kilometre uzaktakiler de görebiliyor) bir gök taşı girişi oldu atmosfere, hepsi bu.

Yere birkaç metrelik kısmı bile ulaşsa zaten hepimizin haberi olurdu merak etmeyin. Bir de bu gök taşlarının yüksekliği ve parlaklığını göz ardı ediyorsunuz, sizler aslında olduğunuz konumda X bölgesine düştüğünü zannederken yüzlerce kilometre ötedeki başkaları Y bölgesine düştüğünü zannediyor. O gök taşının yere göre konumunu üzerinize düşmediği sürece göz kararıyla bilemezsiniz. Bulunduğu yerden dolayı bazıları İzmir'e düştüğünü sanmış, bazıları Muğla'ya, bazıları Denizli'ye.

5 yıl önce de benzer ve tam aynı mineral yapısına sahip (yanma renginden anlaşılıyor) bir gök taşı atmosfere girdiğinde, İzmir'de o taşın Midilli Adası'na doğru düştüğünü zannetmişti mekandakiler. Oysa o taşı Bulgaristan'da da gördüler, Kastamonu'da da, Isparta'da da...
 
Son düzenleme:
Gayet normal bir şey. Niye bu kadar olay yapıldığını anlamıyorum.

Meteor var, meteor var. Belki de basit bir demir ağırlıklı olanı düştü. Dünyaya o kadar meteor düştü ki çok da önemli değil aslında. Adamlar sana fiyat söyler (öyle beklediğin gibi yüksek olmayanından) kabul etmezsen meteorunla iyi eğlenceler derler.
 

Geri
Yukarı