Izoly insanlara kendini aldırmayı nasıl başarıyor?

Hocam kişisel algılamayın ancak bence enişteniz siz onun ailesinden sayılırsınız size güvenmek yerine sağdan soldan RAM Harddisk çalan bilgisayarcılara güvenmesi biraz garip olmuş. Konuyu saptırdım gibi oldu biraz ama üzücü.
Evet işte beni üzen de bu. Ona karşı hiçbir kötülüğüm olmadı.
Bu duruma üzüleceğiniz bir şey olmasın çünkü bu durum güvenle alakalı değil. Azda bilse o adam o işle ilgilendiği için ona başvurmuş.
 
İnsanların cehaletini kullanıyorlar. Maalesef bunun önüne geçmek hiç kolay değil. Çıkıp alenen firmayı da işaret ederek söylemek lazım. Bu sefer de hukuken savaş açmış olursun. Tabiri caizse itle köpekle uğraşılmaz ama cahilleri bilinçlendirmek de çok zor.
 
Cahil insanı kandırmak kolaydır. Konu üzerine uzun uzun cümleler kurmaya gerek yok. Sana sokaktaki insandan daha az güvenen o adama bir daha herhangi bir konuda yardımcı olmazsın olur biter.
 
Bu anlatacağım olay hayretle baktığım ve birazda kızdığım bir olaydır. Geçenlerde eniştem benden PC toplamamı istedi ve topladım. Bana kesin fiyat vermedi ben de olabilecek F/P ürünlerden topladım ve 5200 TL civarı tuttu. Bana bu çok yüksek ben alamam birkaç ay daha bekleyeyim dedi. Ben de bana kesin bütçe ver o fiyata toplayayım o zaman alırsın dedim. 4500 TL dedi ve nihayetinde olabilecek güzel sistemi topladım, tek tek anlattım vs. sonra eniştem bilgisayarcı tanıdığını aramış ve konuşmuşlar falan bana bu PC nasıl diye mesaj attı. Ekran kartı ne diyorum 4 GB diyor, işlemci ne diyorum i5 en son çıkan nesil diyor, PSU ne diyorum haberleri bile yok.

Markasını sordum Izoly dedi. Sonra buna tek tek anlattım Izoly'nin Çin markası dandik olduğunu, anlamayan insanları kandırmak için yapılmış şatafatlı gözüken ama kötü PC'ler olduğunu anlattım. Tamam dedi ve benim topladığımı almaya çalıştı bu seferde bana deniz bank taksitli olacak dedi.

Hiçbir sitede bulamadım üstüne ek para koymadan taksit yapan ve zaten direk anlaşmaları bile yok. Bundan sonra biraz sessizlik oluştu ve mesaj attım naptınız diye ve bana Izoly aldık 5500 TL'ye ama 480 GB SSD'li dedi. Öyle kalakaldım ne diyeceğimi bilemedim. Şimdi bu Izoly ne yapıyor da insanları bu kadar kendine çekiyor? Ucuz desem bana pahalı dediği fiyattan daha pahalıya almış.
Hocam pişman olmamış mı ?
 
Patlayınca pişman olacaktır ama fayda etmez. :)
 

Dosya Ekleri

  • bomba Psu.jpg
    bomba Psu.jpg
    230,8 KB · Görüntüleme: 52

Geri
Yukarı