J7 2015 7.0 Güncellemesi Gelmedi

CanerKarakus

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F | Gigabyte RTX 3070 8GB | Apacer 32 GB 6000 MHz | MSI B650M-P
Merhaba J7 2015 telefona Sahibim. Android Sürümüm 6.0.1 fakat 7.0 sürümü çıkalı baya uzun bir süre olmuş. Telefonumu Türkiye'den aldım Samsung'un kendi bayisinden. Ne yapmalıyım?

Screenshot_20180214-182037.png
Screenshot_20180214-182112.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla J5 2015 modeline Nougat güncellemesi zaten verilmedi. Gelmemesi normal, sammobile.com'da da gözüken son sürüm 6.0.1. Yani custom rom yüklemediğin sürece yükseltemezsin.

Ben de 6.0.1 sürümünü kullanıyorum. Gayet hızlı ve kullanışlı bir arayüzü var. Yeni güncelleme telefonu yavaşlatır.

Yeni güncelleme geldikçe daha iyi çalışır telefon. Ben şuan 7.0 kullanıyorum, Android 5 ve 6'ya bin basıyor.

Normalde güncellemeyi vereceklerdi sonradan yazılım hatası diyerek iptal ettiler. Bunlar hep para kazanma çabaları. :)

Giriş ve orta segment cihazlar sadece 1 kez Android güncellemesi alır. Ayrıca her güncelleme iyi değildir.

Ben çok cihaz gördüm son Android güncellemesinden sonra sapıtan eski kararlılığı bozulan ve kullanıcılarının güncelleme yaptığına pişman olduğu modeller var.

Bilindik Android markaları güncelleme vasıtasıyla telefonu yavaşlatmıyor. Her güncelleme iyi midir derseniz genelleme yapmak tam olarak doğru değil, özellikle eski telefonlarda güncelleme gelince sapıtan modeller çok oluyordu. Çok uzun bir süredir bu sorunlarda ortadan kalktı, ayrıca bilinçli olmayan kullanıcı yüzünden de böyle bir algı yaratıldı, telefon güncellemeden sonra kasma, donma ve pil sorunı yaşıyorsa format atmak sorunu çözüyor. Sürüm kaynaklı bir hata olunca da düzeltme güncellemesi geliyor. 4-5 yıl önceki telefonlar donanım olarak yetersiz modellerdi, yeni gelen güncellemeler özellikle donanım olarak vasat modellerin performansını ciddi derecede düşürüyordu. Artık günümüzde böyle bir sorun yok.

Biraz geç gördüm yazılanları fakat yinede yazmak istedim. Ezbere konuşursam SD 615 ve 1.5 GB RAM boyutu var bu cihazın. Benim ve sizin söylediğiniz eski cihaz tanımına bu J7 tam uyuyor. Yanılmıyorsam SD 615 yonga seti barından hiçbir cihaz 7.0 güncellemesi almadı. İşlemci kurtarsa bile RAM miktarı çok düşük olduğundan kasması muhtemel bir cihaz. Günümüzde giriş segment cihazlarda 2 hatta 3 GB RAM miktarını sıkça görmeye başladık.

Yoksa şu an J7 Prime bile 8.0 güncellemesini alabilecek donanıma sahip bir cihaz. Yukarıdaki mesajım yanlış algılanmasın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı