Jailbreak Kesin Yapmalımıyım?

Emrah Şaşmaz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaş telefonumun garantisi bitmiş, bulunmakta @Recep Baltaş 'ın incelemesini izledikten sonra aklım iyice kurcalanmaya başladı. @Recep Baltaş abi özellikle seninde jailbreak kullanan biri olarak görüşünü almak isterim. Telefon İphone 5. Garantisi yeni bitti.

Son düzenleme:
Jailbreak yapmanızda bir sakınca yok, hoşunuza gitmezse restore atarak orjinal firmware dönebilirsin.
- Jailbreak ile oyunlarda hile yapabilir, iTunes'den müzik indirebilir ve telefonu birçok alanını kişileştirebilirsin. Yazı tipinden Bluetooth kullanılabilir hale gelmesine kadar.
- iPhone 4s taaki iOS 8 güncellemesini yapasıya kadar hep jailbreak ile kullandım ancak iOS 8'de performans düşünce jailbreakda işin içine girince performans tamamen kayboluyordu.

Recep Baltaş JB nasıl yapılır onu gösteriyor ve geliştirici olabilecek kadar bilgili olması açısından JB'yi lehine kullanabilir. Bunun gibi birçok geliştirici JB yapıyor ancak bu herkesin yapabileceği anlamına gelmiyor.

Daha açık bir ifade ile JB ile oynayayım derken JB sizinle oynar zararlı çıkarsınız. JB apple kullanıcı sözleşmesini ihlal eden bir uygulamadır ayrıca telefonunuzda alabildiğine açıklar bırakabilir. Sonra site site dolaşıp ona buna ABİ BU BOZULDU diyip birilerinin peşinde koşmak zorunda kalırsın.

Recep Baltaş'ın birçok kafa ayarı videosunda yasal kullanımı tavsiye etmesini örnek almak daha isabetli olacaktır.

Geri yükleme yapılsa da yazılımsal ve donanımsal kalıcı sorunlar bıraktığı apple tarafından söyleniyor bunu iyi hesaplamak lazım.

2000 TL ve üzeri para verdiğiniz bu ürünü ne olduğu belirsiz farklı versiyonlar ve farklı versiyolar içinde farklı JB'ler var. Güvenilir birşey olsa bunun arkasında sorumluluk alan biri veya birileri olurdu elbet.

Gel sende yap çok güzel oluyor demek kuru laftan öteye geçmiyor.

Bana sorumluluk alıyorum diyen, adam akıllı bir marka veya firma gösterin desem kim çıkacak ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı