Jak çoğaltıcıyla mikrofon takınca Laptop'un kendi hoparlörü kullanılmıyor

Gingka Hagane

Hectopat
Katılım
19 Ocak 2021
Mesajlar
753
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamünaleyküm. Laptopumda tek jak girişi var. Jak çoğaltıcıyı takıp sadece mikrofonu taktığımda ve kulaklık takmadığımda ses gelmiyor yani laptopun kendi hoparlörünü kullanmıyor. Ben jak çoğaltıcıya sadece mikrofon takıp hoparlör olarak laptopun kendi hoparlörünü kullanmak istiyorum. Ne yapabilirim?
Laptop modeli: ASUS K555u.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız laptopun mikrofon ve hoparlör sesini aynı çıkıştan veren tek bir portu (4 boğumlu) bulunmakta. Kullandığınız aparat aslında çoğaltıcı değil ayırıcı bir aparat. Bu aparatların ucunu kontrol ettiğiniz de 4 boğuma sahip olduklarını göreceksiniz. Mikrofon ve hoparlör sesini ayırmak için bu şekilde olmak zorunda zaten. Siz ayırıcı aparatın hoparlör girişine herhangi bir aygıt bağlamasanız bile laptop bunu bu şekilde algılamayacaktır. Ayırıcı aparatı taktığınız andan itibaren ayırıcıya hiç bir aygıt bağlamasanız bile sistem mikrofon ve hoparlör girişinin kullanım da olduğunu algılayacaktır. Bu durum fiziksel olarak böyledir ve yazılım ile çözümleneceği konusunda bilgim mevcut değil.
 
Ses aygıtlarından hoparlör olarak Laptop'un kendi hoparlörünü varsayılan olarak yap. Mikrofon olarak taktığın mikrofon yada kulaklık hangisiyle onu varsayılan yap. Eğer sadece mikrofonu dinleyeceksen, Laptop'a sadece mikrofon jackını bağla yeter.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı