James Donkey 144 Hz 1ms monitörde çizgiler çıktı

Çok detaylı ve güzel bir yazı olmuş hocam öncelikle teşekkürler. Bu dediklerinizi akşam deneyeceğim ve tepkilerini neler olduğunu buraya aktaracağım. Fön makinesini tuttuğumda nasıl bir tepki beklemeliyim tam olarak? Sökmeden mi tutayım.
Sökmeden tut, baştan sona yatay bir şekilde olacak. Eğer geri dönüşümü olmayan cof veya kanal arızası ise çizgiler kısmen veya tamamen geçebilir. Tabii ki bu geçicidir.

Sökmeden tut, baştan sona yatay bir şekilde olacak. Eğer geri dönüşümü olmayan cof veya kanal arızası ise çizgiler kısmen veya tamamen geçebilir. Tabii ki bu geçicidir.
Hocam makineyi tuttum, baktım değişiklik yok söktüm. Hiçbir portta ne yanık izi ne başka bir şey var gayet temiz. Çizgiler aynı duruyor ama söktükten sonra çizgilerin üstünde çok küçük mürekkep gibi siyahlıklar oldu. Sonuç hüsran.

Hocam makineyi tuttum, baktım değişiklik yok söktüm. Hiçbir portta ne yanık izi ne başka bir şey var gayet temiz. Çizgiler aynı duruyor ama söktükten sonra çizgilerin üstünde çok küçük mürekkep gibi siyahlıklar oldu. Sonuç hüsran.
Fotoğrafını attığım kablonun ucunun yarısına para bandı yapıştırarak da dene istersen. Belki bir şeyler değişebilir ekranın bir taraflarında. Yüksek ihtimalle pcb'nin entegresi veya üzerinde ki transistör'de arıza var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı