James Donkey 610 klavyede tuş çalışmıyor ve switch değiştirme

Engin1714

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba James Donkey 610 klavyemde genelde D tuşum arada basmamızlık yapıyor ve bu oyunlarda beni sinir ediyor. Basmamasının sebebi switch olabilir mi? Sorun switch ise yeni bir switch alıp switch değiştirmek istiyorum. Klavyenin içini açmadan pin sayısını öğrenebilir miyim? Ve ev ortamında nasıl değiştirebilirim?

Merhaba James Donkey 610 klavyemde genelde D tuşum arada basmamızlık yapıyor ve bu oyunlarda beni sinir ediyor. Basmamasının sebebi switch olabilir mi? Sorun switch ise yeni bir switch alıp switch değiştirmek istiyorum. Klavyenin içini açmadan pin sayısını öğrenebilir miyim? Ve ev ortamında nasıl değiştirebilirim?
O modelde hot swap yok diye biliyorum, yani switchler lehimli.
Muhtemelen 3 pinlidir, lehimli olup da 5 pinli olan görmedim.

Ve ev ortamında nasıl değiştirebilirim?
Lehim bilgin ve gerekli aletler varsa rahatça yaparsın hocam.

O modelde hot swap yok diye biliyorum, yani switchler lehimli.
Muhtemelen 3 pinlidir, lehimli olup da 5 pinli olan görmedim.

Lehim bilgin ve gerekli aletler varsa rahatça yaparsın hocam.
evet lehimli olduğunu biliyorum hocam. Evde kendi imkanlarım ile yapabilir miyim merak ettim. Tek tuşu arada basmıyor diye de klavye değiştirmek istemiyorum.

evet lehimli olduğunu biliyorum hocam. Evde kendi imkanlarım ile yapabilir miyim merak ettim. Tek tuşu arada basmıyor diye de klavye değiştirmek istemiyorum.
Aletler varsa, lehim konusunda biraz tecrübeliysen yaparsın hocam.

Havya, lehim teli, lehim pompası yeterli olur diye biliyorum hocam. Gerçi lehim pompası olmadan da yapan çok gördüm ama hem daha zor hem daha riskli.

Eğer yapacaksan az kullandığın tuşların birinin switchi ile değiştir. Home, end gibi tuşlar olabilir. Lehim becerin var ise yaparsın rahat fakat havyayı uzun süre değdirmemeye çalış bazen switch içindeki plastikler eriyebiliyor. Azar azar değdirip switchi çekerek çıkarabilirsin.

Tutar olarak çok bir fikrim yok ama fazla tutacağını düşünmüyorum, çok büyük bir işlem değil çünkü. En yakınındaki bilgisayarcıyı arayıp sor bence.

Benim klavyenin ufak bir lehim işi var ne kadar tutar diye sorabilirsin.
teşekkürler hocam. Son sorum olucak uyguna switch alabileceğim bir yer var mıdır Türkiyede yoksa temudan mı sipariş etmeliyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı